Το Photoshop στα ελληνικά, Νέα χαρακτηριστικά επιλογής αντικειμένου (Photoshop CS5)

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε 2 από τα νέα χαρακτηριστικά του Photoshop CS5, τα οποία έχουν να κάνουν με την επιλογή ενός αντικειμένου σε μια φωτογραφία. Αφορμή για το σημερινό tutorial είναι κάποια μηνύματα που έλαβα από έναν φίλο του καναλιού, με το ψευδώνυμο fediagr.

Συγκεκριμένα μου έστειλε να δω ένα βίντεο του Terry White, στο οποίο ο ίδιος εξηγεί 5 από τα αγαπημένα του νέα χαρακτηριστικά του Photoshop CS5. Θα σας δείξω ακριβώς τι κάνει ο ίδιος, για να αφαιρέσει ένα άλογο από το παρασκήνιο μιας φωτογραφίας και στη συνέχεια να το μετακινήσει κάπου άλλου. Εδώ μπορείτε να δείτε το original video.

Κάθε Δευτέρα το Photoshop στα ελληνικά με video tutorials, εδώ στο Techblog.

Αρχικά θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο “Quick Selection” και θα κάνουμε μια επιλογή του αλόγου όσο καλύτερα μπορούμε. Στη συνέχεια θα δούμε το νέο χαρακτηριστικό του Photoshop CS5 “Refine Edge” και θα “τελειοποήσουμε” την επιλογή μας, δημιουργώντας ένα καινούργιο layer με αυτή.

Στη πορεία θα εξαφανίσουμε το άλογο από το παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας αρχικά το εργαλείο “Lasso” και το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό που προσφέρει το Photoshop CS5, “Content-Aware”. Με τους νέους αλγόριθμους, το Photoshop CS5 υπολογίζει το τι θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του αλόγου, εαν το άλογο δεν υπήρχε.

Αυτή η δυνατότητα είναι πραγματικά μαγική! Δοκιμάστε με διάφορες φωτογραφίες και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορείτε να αφαιρέσετε ένα αντικείμενο από μια φωτογραφία ή επίσης να προσθέσετε.. αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο μάθημα 🙂

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες φωτογραφίες με εμένα: Άλογο, Κοπέλα.

, Το Photoshop στα ελληνικά, Νέα χαρακτηριστικά επιλογής αντικειμένου (Photoshop CS5)

Ελπίζω να σας αρέσει και να με συγχωρέσετε για κάποια λαθάκια που έκανα κατά την καταγραφή του βίντεο. Όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Twitter: www.twitter.com/greektorials
Facebook: www.facebook.com/GRPhotoshopTorials

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και καλή εβδομάδα.

Φιλικά,
Criss

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Photoshop Software

Adobe Photoshop CS6 Beta, Ξεπέρασε τα 500.000 downloads

Μέσα μια εβδομάδα η δοκιμαστική και δωρεάν beta έκδοση του λογισμικού Adobe Photoshop CS6 ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο downloads! Η beta έκδοση θα λειτουργεί στον υπολογιστή σας μέχρι την επερχόμενη κυκλοφορία της τελική έκδοσης. Η τελική σταθερή έκδοση που φυσικά θα είναι επί πληρωμής αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού (εφφέ lens flare)

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε την αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού σε μια φωτογραφία, το κοινώς λεγόμενο lens flare effect. Έχει ζητηθεί πραγματικά από πολύ κόσμο. Καταρχήν να σας πω ότι οι απόψεις περί αυτού του εφφέ είναι διαφορετικές από φωτογράφο σε […]

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Διορθώστε το White Balance σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε το white balance σε μια φωτογραφία. Κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από εσάς και είναι πραγματικά πολύ εύκολο αλλά και χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία.