Το Photoshop στα ελληνικά, “Ψεύτικο” HDR εφφέ φωτογραφίας

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να αναπαράγουμε το εφφέ HDR (High Dynamic Range) imaging σε μια φωτογραφία. Δηλαδή πως μπορούμε να μεταποιήσουμε τα διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας σε μια φωτογραφία και να έχουμε τις φωτεινές περιοχές πιο φωτεινές και τις σκοτεινές, ακόμη πιο σκοτεινές.

Κάτι που ονομάζεται HDR ενώ μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε tone mapping αν διαλέξουμε να αλλάξουμε δραστικά την φωτογραφία (θα μιλήσουμε για το tone mapping σε διαφορετικό μάθημα).

Συνήθως αυτή η τεχνική (HDR) γίνεται είτε μέσω computer rendering, είτε με τη βοήθεια ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που έχει την δυνατότητα “AEB”, δηλαδή “Auto Exposure Balance”. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με διαφορετικό exposure αυτόματα και στη συνέχεια να της ενώσετε όλες μαζί και να μετατρέψετε μια φωτογραφία με υψηλή εμβέλεια στις δυναμικές (HDR). Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη τεχνική HDR πηγαίνετε εδώ.

Στο βήμα που μετατρέπουμε την φωτογραφία σε ασπρόμαυρη, ο λόγος που έχει ακόμη κρατήσει λίγο χρώμα είναι επειδή έχουμε αλλάξει το blending mode σε “Overlay” και έχουμε το background layer από κάτω. Το κάνουμε αυτό επίτηδες, μην νομίσετε πως κάνατε κάποιο λάθος.

Χρησιμοποιούμε το εφφέ “Gaussian Blur” έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το “bleeding” στις άκρες της φωτογραφίας. Αναλόγως το μέγεθος της φωτογραφίας που έχετε επιλέξει, πρέπει να διαλέξετε και την τιμή του radius.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησα: 1, 2, 3.

, Το Photoshop στα ελληνικά, “Ψεύτικο” HDR εφφέ φωτογραφίας

Όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim88

πολυ καλο

Πολύ καλό…
Συγχαρητηρια και ευχαριστούμε

michalis_mclaren

Καλή συνέχεια φίλε,ευχαριστούμε πολύ και cu στο επόμενο know how!!!

Νίκος

Καλήμερα, πολύ καλό το video ευχαριστούμε καλή συνέχεια και περιμένουμε την επόμενη παρουσίαση.

GreekTorials

Καλημέρα σε όλους σας και ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση, το εκτιμώ. Νέο βίντεο σε λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Photoshop Software

Adobe Photoshop CS6 Beta, Ξεπέρασε τα 500.000 downloads

Μέσα μια εβδομάδα η δοκιμαστική και δωρεάν beta έκδοση του λογισμικού Adobe Photoshop CS6 ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο downloads! Η beta έκδοση θα λειτουργεί στον υπολογιστή σας μέχρι την επερχόμενη κυκλοφορία της τελική έκδοσης. Η τελική σταθερή έκδοση που φυσικά θα είναι επί πληρωμής αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού (εφφέ lens flare)

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε την αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού σε μια φωτογραφία, το κοινώς λεγόμενο lens flare effect. Έχει ζητηθεί πραγματικά από πολύ κόσμο. Καταρχήν να σας πω ότι οι απόψεις περί αυτού του εφφέ είναι διαφορετικές από φωτογράφο σε […]

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Διορθώστε το White Balance σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε το white balance σε μια φωτογραφία. Κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από εσάς και είναι πραγματικά πολύ εύκολο αλλά και χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία.