Physion, Ελληνικό πρόγραμμα προσομοίωσης Φυσικής 2D

Το Physion είναι ένα ελληνικό, δωρεάν πρόγραμμα προσομοίωσης Φυσικής σε δυο διαστάσεις. Ο χρήστης του μπορεί να δημιουργήσει διάφορα φυσικά σώματα πάνω σε ένα δισδιάστατο επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήσει κύβους, σφαίρες, μπαλόνια, γρανάζια καθώς και να συνδέσει τα σώματα αυτά μεταξύ του με διάφορους συνδέσμους (π.χ. τροχαλίες, ελατήρια, νήματα).

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πειραματιστεί, δημιουργώντας διάφορες σκηνές-σενάρια που μπορεί να είναι είτε απλά εκπαιδευτικά πειράματα Φυσικής (πχ κεκλιμένα επίπεδα, εκκρεμή κ.α.) είτε σύνθετοι μηχανισμοί-κατασκευές όπως π.χ. στο παρακάτω βίντεο.

Το πρόγραμμα επίσης υποστηρίζει την δημιουργία γραφικών παραστάσεων σε πραγματικό χρόνο, την επεξεργασία των φυσικών ιδιοτήτων των σωμάτων (πχ τριβή, ελαστικότητα, πυκνότητα, κτλ) καθώς και τον προγραμματισμό σε Javascript (scripting). Το Physion έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, γερμανικά και ισπανικά), είναι διαθέσιμο για Linux και Windows και μπορείτε να το κατεβάσετε στο https://physion.net/en/downloads

, Physion, Ελληνικό πρόγραμμα προσομοίωσης Φυσικής 2D

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavrakas

πολυ καλο…

πανος

πολυ καλο μπραβο στον τυπο που το εφτιαξε!

Minos Chr

Πολλα μπραβο!

Thanasis

δυο μηνες νωριτερα ρε παιδια να το εβγαζαν θα βοηθουσε στις πανελλαδικες… 😛

Γιώργος Τσ.

υπάρχει και άλλο ένα ΠΟΛΥ καλό site για τα θετικά μαθήματα που μας το είχε πει ο καθηγητής της φυσικής μας…λέγετε PHET και είναι από την Καλιφόρνια !!

Γιώργος Τσ.

https://phet.colorado.edu/sims/density-and-buoyancy/density_en.html – Μπείτε εδώ για ένα δείγμα..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.