Play Store, Εφαρμογές “Designed for tablets”

Είναι αλήθεια ότι οι εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες μόνο για Android tablets αποτελούν ένα μείζον ζήτημα μεταξύ των Android χρηστών. Και αυτό γιατί πολλές αν όχι οι περισσότερες εφαρμογές που εγκαθιστώνται στα tablets είναι απλά στην ουσία εφαρμογές των android smartphones σε μεγέθυνση και όχι φτιαγμένες αποκλειστικά για tablets.

Αυτό που έχει κάνει η Google στο Play Store είναι να προσθέσει την επιλογή “Designed for tablets”, δείχνοντας ότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν εφαρμογές φτιαγμένες για tablets. Από τις 21 Νοεμβρίου όμως, η Google θα επιφέρει μια σημαντική αλλαγή. Κάθε φορά που ο χρήστης θα συνδέεται στο Play Store, θα εμφανίζονται πρώτα πρώτα οι εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για tablets και έτσι δε θα χρειάζεται να ξοδέψει περιττό χρόνο για να ψάξει να βρει την εφαρμογή της αρεσκείας του.

Επιπλέον, η Google έχει δημοσιεύσει οδηγίες για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να κατασκευάσουν εφαρμογές για μεγαλύτερες οθόνες, συνεπώς για tablets, και προϋποθέσεις έτσι ώστε τα applications να διαθέτουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, προσφέροντας στον χρήστη τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης της εκάστοτε εφαρμογής.

Designed for tablets, Play Store, Εφαρμογές “Designed for tablets”

Πηγή: 1, 2

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Χρειαζόταν αν και έτσι δεν έχω θέμα στο Nexus 7 αλλά κάποιος με 10″ σίγουρα.

wrech

Απ’οτι ξερω οι εφαρμογες φτιαχνονται με βαση την αναλυση και οχι με το μεγεθος της οθονης.

Αποστόλης Ρόδος

Σωστός ο Wrech … 😉

Αλέξανδρος

Παιδιά αυτό Λέει και το άρθρο, ότι οι υπάρχουσες εφαρμογές του tablet είναι μια μεγένθυση αυτών των smartphones. Με βάση την ανάλυση μπορεί ο προγραμματιστής να φτιάξει την ίδια εφαρμογή αλλη εμφάνιση να έχει στις 5″ ( σαν max μέγεθος π.χ για smartphone) και άλλη στις 7″ ( σαν minimum μέγεθος κατηγορία tablet) και ας έχουν την ίδια ανάλυση. Επειδή το android έχει εισχωρήσει παντού ( desktop, smartphones, tv, smart car κ.τ.λ ) αυτό έπρεπε να γίνει όπως είπα παραπάνω και το ότι δεν έχω θέμα στις 7″ είναι λογικό γιατί η οθόνη του είναι μικρή. Εκεί όμως που έχω θέμα είναι π.χ στο mk802 mini στικάκι pc, πιου όταν το συνδέσω με την τηλεόραση και βλέπω να τρέχει η εφαρμογή που είναι φτιαγμένη κυρίως για smartphone να τρέχει στις 40 ίντσες δεν είναι η καλύτερη εμπειρία χρήσης και ας έχουν την ίδια ανάλυση. Οι εφαρμογές για tablet καλό θα ήταν να έχουν εκτός απο εμφάνισή και διαφορετικό Ui γιατί όπως είπα το Android έχει εισχωρήσει παντού ( φυσικά και το Κινητό και το tablet συνδέεται με την τηλεόραση γι’αυτό χρειάζεται ΑΛΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΎ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ full hd,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.