Project Abacus: H Google φέρνει password-free logins στα apps

Η Google είχε παρουσιάσει το Project Abacus στο περσινό Google I/0 2015 και μέσω αυτού αναλύει τον τρόπο με τον οποίο πληκτρολογείς, κάνεις swipe, κινείσαι και μιλάς. Στόχος των πληροφοριών αυτών είναι να δημιουργηθεί ένα έξυπνο σύστημα ταυτοποίησης.

Αυτό που θέλει να πετύχει το Project Abacus είναι να αντιλαμβάνεται τον χρήστη μέσω των συνηθειών του και στη συνέχεια να του επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε διάφορα apps μέσα στο Android, χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικού ή δαχτυλικού αποτυπώματος.

Εδώ και έναν χρόνο δεν είχαν ακουστεί πληροφορίες σχετικά με το Project Abacus, αλλά οι νέες αναφορές λένε ότι θα γίνει διαθέσιμο στους Android developers για να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος του έτους και αν όλα πάνε καλά με τις δοκιμές, οι κάτοχοι Android ίσως σταματήσουν να χρησιμοποιούν κωδικούς.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα apps τους αν καταφέρουν να δώσουν ένα υψηλό “Trust Score”, το οποίο θα βασίζεται στα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω, ο τρόπος που πληκτρολογούν, που μιλούν, κλπ. Κάποια apps θα απαιτούν μεγαλύτερα σκορ από άλλα. Για παράδειγμα για να χρησιμοποιήσεις μια τραπεζική εφαρμογή θα πρέπει να είναι πιο δύσκολο από το να ανοίξεις ένα game. Αν το σκορ δεν είναι αρκετό, τότε θα ζητηθεί η χρήση κωδικού ή αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Από τον επόμενο μήνα, κάποια μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν το Project Abacus και αν όλα πάνε καλά, οι Android developers θα μπορέσουν να τοποθετήσουν password-free logins στα Android apps.

project abacus android, Project Abacus: H Google φέρνει password-free logins στα apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Είναι φοβερό το πως η κυρία παρουσιάζει την ύπαρξη κωδικών ως πρόβλημα. Την πλέον αποστροφή μας στο να μαθαίνουμε πράγματα γιατί πάντα μια αναζήτηση θα μας λύσει τα χέρια. Πιο τρομακτικό είναι πως μια διαφημιστική εταιρεία (90% εσόδων) τρέχει ανεξέλεγκτα πρότζεκτ που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη συμπεριφορά, σκέψη κοκ. Δουλεύω σε ερευνητικό ίδρυμα στην Αγγλία και αυτά δε συμβαίνουν. Κάποιος πρέπει να ελέγχει την Google και όχι μια επιτροπή ανταγωνισμού

edd

Αχρηστο απλα… Καλυτερα κωδικοι ανθρωπος εισαι μπορεις να τον μαθεις και να τον θυμηθεις …. Στο κατω κατω εσυ τον δημιουργησες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.