Sailfish OS, Το SDK αναμένεται να διατεθεί στις αρχές του νέου έτους

Το Sailfish OS για smartphones και tablets ανακοινώθηκε επίσημα πριν μερικές εβδομάδα και τα πρώτα μοντέλα με το εν λόγο λειτουργικό σύστημα αν όλα πάνε καλά αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2013. Σήμερα η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού ανακοίνωσε ότι το SDK για να ξεκινήσουν να προγραμματίζουμε εφαρμογές οι developers θα διατεθεί στις αρχές του έτους.

Το Sailfish OS είναι καρπός μια ομάδας πρώην στελεχών της Nokia που εργάζονταν στην ανάπτυξη του MeeGo OS (Θυμάστε το Nokia N9;).

, Sailfish OS, Το SDK αναμένεται να διατεθεί στις αρχές του νέου έτους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Αναμενουμε με αγωνια και την πρωτη συσκευη της jolla!..

Panos7GR

Αντε με το καλό στα παιδιά! Το MeeGo άξιζε πολύ περισσότερη προσοχή απ την Nokia και νομίζω αυτά τα παιδιά θα το αποδείξουν περίτρανα!
Προσωπικά το Jolla μου αρέσει έτσι όπως το είδα στο βίντεο. Φαίνεται πολύ φρέσκο και μου αρέσουν τα gestures του… Ελπίζω να πάει καλά!!

kostas

Εμεις που εχουμε Ν9 θα μπορεσουμε να το περασουμε στο κινητο μας?
Γιατι βλεπω να κραταει στα χερια του ενα Ν950

Αποστόλης

Φίλε εμείς με το Ν9 θα μπορούμε να το περάσουμε όπως περνάς μια rom στο android,σύμφωνα με τους ιθύνοντες τις jolla.Για να δούμε…Πάντως σαν το meego…

sotiris

εγω που εχω N9 Προτιμω το meego!

Eaglos

Το προτιμάτε το meego σε σχέση με ένα λειτουργικό που δεν έχετε δει…

Ωραία επιχειρήματα 🙂 Το λειτουργικό θα σπέρνει διότι το γουστάρουν.
Τόσο απλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sailfish Sailfish OS Sony

Sony Xperia X: Διαθέσιμο για download το επί πληρωμή Sailfish X OS

Μέσα στη χρονιά ανακοινώθηκε ότι Jolla και Sony θα συνεργαστούν για να φέρουν το Sailfish OS της πρώτης στα Xperia smartphones της δεύτερης. Η αρχή θα γινόταν από το Xperia X (SIM version), ενώ τον Αύγουστο ανακοινώθηκε το Sailfish X.

Smartphones Sailfish Sailfish OS

Oysters SF: Το πιο προηγμένο smartphone με Sailfish OS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Oysters SF, ένα smartphone το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την Jolla, αλλά τρέχει Sailfish OS και θεωρείται το καλύτερο μοντέλο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Φορά οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6753 και μπαταρία 3000mAh.

News Jolla Sailfish OS

Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.