Samsung, “Τα Windows 8 δεν είναι καλύτερα από τα Vista”

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν πάθει οι περισσότεροι με τη Microsoft και χλευάζουν τα Windows 8. Εγώ προσωπικά το έχω βολευτεί μια χαρά και σε PC και σε tablet με επεξεργαστή Intel. Και η Μάρα που τα Χριστούγεννα πήρε laptop με Windows 8 και μου γκρίνιαζε, πριν μερικές ημέρες μου είπε ότι τα έχει συνηθίσει και τα πάει μια χαρά μαζί τους.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή όσοι από εσάς έχετε αγαπήσει τα Windows 8, μιας και οι περισσότερες αναφορές που έχουμε απο την αγορά καταδεικνύουν ότι οι πωλήσεις νέων υπολογιστών (desktop, laptop, ultrabook) με Windows 8 δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Windows 8, Samsung, “Τα Windows 8 δεν είναι καλύτερα από τα Vista”

Από το στόμα του Jun Dong-soo επικεφαλής του τμήματος memory chip της Samsung έρχεται η παρακάτω δήλωση, “The global PC industry is steadily shrinking despite the launch of Windows 8. I think the Windows 8 system is no better than the previous Windows Vista platform.”

Συμφωνείτε με την παραπάνω δήλωση, ότι δηλαδή το λειτουργικό σύστημα Windows 8 δεν είναι καλύτερο από τα Windows Vista που θεωρήθηκαν αποτυχία στην ιστορία της τεχνολογίας των λειτουργικών συστημάτων;

Παρακαλώ μαζί με την απάντησή σας να αναφέρετε και αν είστε και χρήστης κάποιας συσκευής με Windows 8.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Δεν έχει καθόλου δίκιο η samsung σε αυτά που λέει.Μπορεί σε πωλήσεις να μην πηγαίνουν καλά όμως το λειτουργικό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα(με τίποτα όμως) με τα vista.
Μάλλον εκεί στην samsung δεν δούλεψαν ποτέ vista και είχαν μείνει με xp 🙂

Pantelis

Καμία επαφή με την πραγματικότητα. Κάποια σκοπιμότητα θα έχει αυτή η δήλωση. Τα Windows 8 είναι κατα πολύ ανώτερα από οποιαδήποτε έκδοση Windows αφού συνδυάζει περιβάλλον desktop και tablet/touch χωρίς να θυσιάζει τίποτα απολύτως. Αυτό που ίσως να χρειάζεται είναι να πειστούν οι developers να βγάλουν apps για το περιβάλλον touch. Ισως το λάθος της ΜΣ να ήταν ότι έβγαλε και την έκδοση ΡΤ και μπέρδεψε την αγορά. Προσωπικά είμαι χρήστης laptop Win7, Desktop WinXp & Tablet Win8 (Samsung ATIV 500)

Γιώργος

Τα χρησιμοποιώ και σε desktop(i5) και σε laptop(Centrino 2). Σε σχέση με τα windows 7 που φορούσα πριν, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!! Πολύ γρήγορα και πάρα πολύ ”ελαφριά”!! Δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα συγκρίνω με τα ‘s’vista!!

GiannisMix

Εγω προσωπικά σε ταμπλετ τα εχω δει απλά σε καταστημα. Οσο μπορω να τα δουλεψω εκει.. Οστοσο εχωWP7.8 (το ξερω καμμια σχεση αλλα το γραφικο περιβαλλον ειναι ιδιο! :Ρ χεχε)
Γενικα μηπως να δουν συνολικα τις πωλησεις των προιοντων κ μετα μεμονομενα των windows8? Γιατι νομιζω θα εχει πολυμικρα νουμερα κ εκει.. Ειδικα εδω ελλαδα! Συναναστρεφομαι με παρα πολυ κοσμο καθημερινα κ εδω κ παααρα πολυ καιρο βλεπω πως καποιος αγοραζει υπολογιστη μεχρι 450- 600 το πολυ (βλεπε HP, Compaq κτλ) οι οποιοι δεν εχουν windows8 κ αυτο για λόγους οικονομικούς

Panos

Είμαι από αυτούς που όταν οι άλλοι γρινιάζουν με αλλαγές στα windows, στο facebook, σε οτιδήτοπε απλώς δεν τους καταλαβαίνω. Και μου αρέσουν οι αλλαγές και πιστεύω πως εταιρείες τέτοιου μεγέθους μελετούν πριν ενεργήσουν οπότε το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω μια ευκαιρία σε αυτές τις αλλαγές.

Στη περίπτωση των 8 πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της Microsoft ever. Έφτιαξαν ένα υβρίδιο ανόητο που ούτε καλό με ταμπλέτες είναι ούτε με pc. Έχουν π.χ. αφαιρέσει βασικές απλές λειτουργίες που είναι εξαιρετικά βολικές για pc χρήση μόνο και μόνο επειδή δε τους κάθοταν στην tablet έκδοση.

Στα Vista δεν είχα ποτέ Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α πρόβλημα. Στα 7 αδιάφορα. Θα επιστρέψω στα 7 και είναι η πρώτη φορά που σε οποιοδήποτε λειτουργικό, εφαρμογή επιστρέφω σε προηγούμενη έκδοση. Το θέμα δεν είναι πιστεύω να συνηθίζουμε κάτι αλλά να κάνει καλύτερα και αποδοτικότερα τη δουλειά μας.

Βασίλειος

Εγώ ρε παιδιά, όταν είχα τα xp που όλοι υμνούν χρειαζόμουν format κάθε εξάμηνο.

Το 2009 πήρα ένα laptop acer με κανα 700€, το παραπάνω φοράει vista.

Ε, απο τότε το laptopaki ρε παιδιά, τρέχει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ με πολύ σβέλτα, ότι του πετάξω πάνω…υπόψιν πως τρέχει και ταυτόχρονα PH CS6 με ILL εδώ και πολύ καιρό, έχει παίξει άπειρες ταινίες απο την hdmi θύρα του και γενικώς δεν έχει κάνει κιχ. Μόνο παράπονο, πως η μπαταρία του μετά τον 1ο χρόνο κρατάει 3 λεπτά(άσχετο με το θέμα)

Πρόσφατα λοιπόν, πήρα ακόμη ένα laptop με i5, και windows 7, οκ, δεν βλέπω καμιά διαφορά με τα vista…

Όσο για τα 8, λίγο που τα έχω δουλέψει σε laptop βιτρινών καταστημάτων μου φάνηκαν απείρως δύσχρηστα.

Giannis Mantas

Κώστα καλημέρα ,
Μετά από πολύ χρήση των windows 8 σε τερματικά και tablet κατέληξα στα παρακάτω :
Το λειτουργικό είναι καλό και σταθερό αλλά προσπαθεί να κάνει τα παραδοσιακά workstation να λειτουργούν σα tablet ή να βάλει το χρήστη να χείριζεται μια παραδοσιακή οθόνη με το ποντικάκι της σα να είναι αφής ( ναι μεν έχω DESKTOP mode αλλά ….) .
Αν μαζί με τα windows 8 έρχοτανε πακετάκι και οθονούλα αφής ή tablet τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα .
Η τεχνολογία επικοινωνίας χρήστη-υπολογιστή των workstations και των laptops που έχουμε σήμερα ( πληκτρολόγιο ποντίκι και οθόνη ) είναι 30 χρονών και βάλε και η Microsoft βάζει ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα να λειτουργήσει σε αυτά . Συμφωνώ με το κυριούλη ……. το συστηματάκι είναι καλό γρήγορο σταθερό και έχει και καλούδια αλλά δώσε στο κόσμο και εργαλεία να το λειτουργεί σωστά !!!!

Υ.Γ Στο επόμενο workshop θα έρθω σίγουρα να σε γνωρίσω από κοντά .

Zisis

Κατα την γνωμη μου καθως εδω και 3 μηνες τα χρησιμοποιω σε Asus Ultrabook ειναι πολυ γρηγορα, ομορφα και σταθερα.

panos

Exi p doulebo diomisi mines me windows 8 kai mporo na pw pos to proto diastima
Ixa disarestithi me afta ala meta apo psaksimo kai ores ateliotes me ta na mathw ta panta
Mporo na pw pos ime poli efxaristimenos me afta
Ine se laptop tis Dell inspiron 7520
Forai
Intel i core 7
1 tera skliro
8Gb RAM
Kai ime efxaristimenos apo ta panta 😉

johnskr

Τα εχω σε dual boot και οταν μπαινω στα 8 ψαχνομαι για να κανω βασικες λειτουργιες.Παρολο που μου αρεσουν σαν ui κ.α στο 90% μπαινω στα 7.

ΑντώνηςΤ

Σίγουρα τα Windows8 δεν είναι και το πιο «εύκολο» για να τα συνηθίσεις. Και αυτό γιατί έχουν μπλέξει δυο πράγματα μαζί… προσπαθούν να έχουν ταυτόχρονα και της παλιάς λογικής σύστημα και της νέας σε βαθμό που δεν ξέρεις που θα βρει τι. To Metro όσο και να θέλουν να λένε μπορεί να τους απλούς χρήστες να έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά για τους power users τα μπλέκει λίγο. Άλλες ρυθμίσεις τις βρίσκεις μέσα από το Metro άλλες από το κλασικό desktop περιβάλλον. Βέβαια αυτό με τα SP θα λυθεί. Αλλά αφού μιλάμε για το «τώρα» θέλει λίγο ακόμα χρόνο. Φυσικά η απουσία για τους PowerUsers του κλασικού Start Button είναι σημαντική όμως προσωπικά έχω ικανοποιηθεί απόλυτα από την λύση της Stardock το Start8. Έχει φτάσει στο σημείο του παλιού start μενού και το πάει και λίγο πιο πέρα. Έχοντας ένα λίγο παλιότερο laptop (Intel Core2 Duo T7500, 4GB Ram) μου δίνει την αίσθηση ότι σαν να είναι λίγο πιο βαρύ. Σαν το περιβάλλον Metro που τρέχει στο background να καθυστερεί την αντίδραση του συστήματος στις ενέργειες μου, ε εντάξει είμαι και λίγο γρήγορος στον χειρισμό και φορτώνω αρκετά ταυτόχρονα, αλλά και πάλι θέλουν δουλειά σε αυτόν τον τομέα και… Συνέχεια »

Νίκος

Καλημέρα.
Just to know: Η λέξη “επικεφαλής” είναι άκλιτη. Δε γίνεται ποτέ “επικεφαλή”. Λέμε “του επικεφαλής”, “των επικεφαλής” κλπ.
😉

Πανος Σομπολος

Εγώ ξέρω οτι χλευάζατε τον Jobs που με κάθε του πρόταση γράφεις βιβλίο και κάνετε είδηση την σαχλαμάρα του κάθε φιλόδοξου μπακάλη!
Ολα τα Ελληνικά blogs έχουν καταντήσει fan clubs του Φοιβου της τεχνολογιας

Staf

Προσωπικα συμφωνω.. Ας ξεκολλησουμε λιγο απο το προμοταρισμα και την μοδα..Υπαρχει κατι εξτρα στα Windows 8 που να μην το εχουν τα 7?

Μην λεμε τωρα οτι να ναι…
Αλλο σε tablet, εκει ναι.. Αλλα σε σταθερους και σε λαπτοπς οχι…Σαν τα 7 δεν υπαρχει αλλο λογισμικο της Microsoft.

Cons

Ας βάλουν option για το activate ή όχι του Modern UI και ας επαναφέρουν start button / gadgets στο επόμενο μεγάλο update τους και εδώ είμαι με όλη τη καλή διάθεση να τα βάλω τα 8.
Ως τότε, να με συγχωρούν εκεί στην MS αλλά δεν θα παλεύω να κάνω τα 8, Win7.
Desktop PC is desktop pc, not tablet!
Ως τότε, Win 7 Professional x64 και στο desktop (Core i7 3930K, 32GB ram) και στο laptop (Core i3 2310M, 8GB ram).
Windows 8 σε VM για να παίζουμε.

Nickolas

Πέρασα πριν 2 μήνες στο 5ετίας λάπτοπ μου τα 8αρια από vista που φόραγε. Μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ σταθερά, γρήγορα (ακόμη και στο boot κάνει μόλις 20 δευτερόλεπτα εκεί που του έπαιρνε σχεδόν 2 λεπτά), άψογο multitasking. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι οτι το touch pad δεν υποστηρίζει gestures, αλλά με ένα touch mouse λύνεται και αυτό.

kostas

Καμιά σχέση με τα vista! Τα έβαλα στο 5ετίας laptop που είχε vista και σερνόταν και τώρα είναι σαν να έχω καινούριο υπολογιστή!

Κωνσταντίνα Δορλή

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη τα windows 8 σε ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά σκοπεύω να το πράξω άμεσα, αν και το desktop μου είναι λίγο παλιό σύστημα (intel core 2 duo, 2 GB ram) γιατί μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Έχω δει πόσο εύχρηστο είναι το windows 8 mobile και σκέφτομαι σοβαρά να περάσω σε μια νέα εποχή για τις συσκευές μου με pc, tablet και smartphone που θα έχουν το ίδιο λογισμικό. Προς το παρόν όμως, windows 7 στο pc, iOS στο tablet και S40 στο κινητό…

Solon

Η οικονομική αποτυχία των 8 είναι θέμα συγκυριών. Ακολούθησαν τα 7 ένα φοβερά επιτυχημένο λειτουργικό που επωφελήθηκαν από το πέρασμα της παγκόσμιας αγοράς σε εξελιγμένα laptops ultrabooks και netbooks. Αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει νέο υπολογιστή ενώ η αγορά βρίσκεται σε φάση συρίκνωσης. Το περιβάλον αφής που φαίρνουν σαν καινοτόμο χαρακτηριστικό τα 8άρια είναι υπερεκτιμημένο και στην ουσία κουραστικό και άχρηστο για desktops και laptops. Ο μόνος λόγος να αγοράσει κάποιος τα 8 είναι αν θα πάρει καινούριο υπολογιστή ή wintablet. Πιστεύω πως μόνο η ανάπτυξη της αγοράς των Win tablets x86 μπορεί να αλλάξει την πορεία των 8 αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής η Microsoft φαίνεται να μην το έχει αντιληφθεί. Κάνει τη μια βλακεία μετά την άλλη ενώ αν δεν ασχοληθεί σοβαρά θα χάσει σύντομα και το παιχνίδι των Winphones. Ήδη οι πωλήσεις των RT είναι μηδενικές.

Blue

Θα μιλήσω για την χρήση του WIn8 σε PC και όχι σε tablet, ούτε θα τα συγκρίνω με τα Vista αλλά θα τα κρίνω ως έχουν. Ίσως για τους απλούς χρήστες να είναι πολύ εύχρηστα και βολικά, μπορεί και να μην είναι, δεν ξέρω αφού δεν είμαι απλός χρήστης. Όμως για τους χρήστες που το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς είναι εντελώς δύσχρηστο. Δεν διευκολύνει καθόλου κάποιον που θέλει να δουλέψει σοβαρά σε ένα PC να το κάνει. Ακόμα και με touch οθόνη, δεν του προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Ενδεχομένως να προσφέρει κάποια ευκολία το touch input σε άτομα που ασχολούνται με το design ή κάτι αντίστοιχο αλλά και για αυτό αμφιβάλλω. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μία πραγματική Pro edition, που να καλύπτει τις ανάγκες ενός πραγματικού Pro χρήστη. Αυτό που έκανε να διαλυθούν και οι τελευταίες μου αμφιβολίες για το WIn8, είναι η αντίδραση σε αυτά ενός παλιού μου συμφοιτητή, ο οποίος πρέπει να ήταν μέσα στα πιο φανατικά fan boys της Microsoft, όντας και Microsoft Student Partner. Με το που βγήκαν τα 8, άρχισε να χρησιμοποιεί Linux distributions, ενώ ένα χρόνο πριν μόνο αναγκαστικά και χωρίς καμία προθυμία χρησιμοποιούσε Linux και εγκατεστημένα μόνο σε virtual machine. Όταν θέλει να… Συνέχεια »

Blue

Και ναι, κάπου αναφέρθηκα στο κείμενο μου “στα 8”. Κακές συνήθειες, δύσκολα κόβονται.

Ανδρέας

Κάποια στιγμή είχα εγκαταστήσει την RC έκδοση για να αποφανθώ, και πέρασα τους επόμενους μήνες αποθαρρύνοντας όποιον με ρώταγε από το να τα εγκαταστήσει με το επιχείρημα ότι αν δεν έχεις οθόνη αφής δεν σου χρειάζονται. Έλα όμως που με τον καιρό άρχισα να τρώγομαι, και τελικά αναβαθμίστηκα οριστικά. Πριν περάσω στις εντυπώσεις μετά από δύο εβδομάδες χρήσης (σε μάλλον παρωχημένο σύστημα), να πω ότι η διαδικασία της ίδιας της αναβάθμισης από τα 7 ήταν απίστευτα εύκολη, κράτησε καμιά ώρα και μόλις ξεκίνησα με το νέο πια λειτουργικό, τα πάντα ήταν ακριβώς στο σημείο που τα είχα αφήσει και λειτουργούσαν ακριβώς όπως στα 7. Στην εμπειρία χρήσης τώρα. Καταρχάς η κύρια αιτία γκρίνιας, η απουσία του start button, συνηθίζεται μέσα σε 1-2 μέρες. Και είναι και θέμα οπτικής. Γιατί να λέμε ότι το αφαίρεσαν και όχι ότι το αντικατέστησαν με κάτι πιο όμορφο (και πιο πρακτικό μόλις εξοικειωθείς μαζί του); Είτε πατήσεις το κουμπί των windows στο πληκτρολόγιο, είτε απλά κάνεις κλικ στην κάτω αριστερή γωνία, το αποτέλεσμα είναι χονδρικά αντίστοιχο με αυτό που ξέρουμε από τα 95. Οκ, δεν έχουμε πια το αναπτυσσόμενο μενού αλλά μια καλαίσθητη οθόνη με εύκολα προσβάσιμα shortcuts που τα ταξινομείς όπως θες. Ε, δεν… Συνέχεια »

tasos

τα windows 8 ειναι μια χαρα λειτουργικο.παει σφαιρα,εγκαθισταται σε συστηματα δεκαετιας και πανε καλυτερα αποτι με xp.απλα διαδεχονται τα windows 7 που ηταν τρομερο λειτουργικο βαλτε μεσα και την κριση και ο αλλος δε βλεπει τον λογο να κανει την αλλαγη.εμενα με εχουν βολεψει.εχω βαλει και start program και τα σχετικα και ειναι ολα ιδια.το μονο που μου εχει λειψει ειναι το aero που ηταν πανεμορφο αλλα κανω boot σε 20 sec και μετα απαυτο δε γυρνας πισω…

Αποστολος

O troll: Βάλτε Linux…χαχαχαχα…..μήπως η Samsung εννοεί ότι δεν προσφέρει κάτι τρομακτικό ώστε να χαρακτηριστούν διαφορετικά από τα Vista και δεν αναφέρεται υποχρεωτικά σε απόδοση του λειτουργικού;

mike

ελεος ρε παιδια δηλαδη,απο που και ως που εκφραζει γνωμη η samsung,ας μας πει για τα android σε tablet που μονο ανταγωνιστικα δεν ειναι και μου λεει για τα W8,κατοχος galaxy tab 2 ,εxω τα 8 εδω και 3 μηνες κανενα απολυτος προβλημα

bobo1704

Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τη Samsung για πολλούς λόγους:
1. Τα Win 8 είνια κατασκευασμένα πάνω στον κώδικα των Win 7 ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστος.
2. Το οτι η κλασική Έναρξη εγκαταλήφθηκε μετά απο 20+ χρόνια είναι κάτι λογικό.
3. Το οτι μας ξενίζει αυτή η αλλαγή είναι πάλι λογικό.
4. Ο τρόπος λειτουργίας των Win 8 είναι πολύ πιο βελτιωμένος απο των Win 7 κι αυτό φαίνεται στη διαφορά των χρόνων έναρξης των λειτουργικών, αλλά και στην απόκρισή τους. Τα Win 8 “δείχνουν” πιο ελαφρά.
5. Αν συγκρίζεις τα Vista με τα 8, η διαφορά εμπειρίας χρήσης απέχει παρά σάγκας.

Χρησιμοποιώ τα Win8 όσο και τα Win7 όσο και τα XP σε διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς λόγους. Τα Win8 τα έχω εγκατεστημένα σε ένα Core2Duo E8500 με 4GB RAM και πραγματικά “φυσάνε”.

Darth

@Giannis Charp εννοούσε προφανώς ότι είναι ίδια με τα vista από θέμα αποδοχής από τους χρήστες………. τα vista δεν τα αποδέχτηκαν οι χρήστες επειδή ήταν βαριά για μηχανήματα του τότε και ειχαν ένα κάρο bugs (που λύθηκαν αργότερα) τα win 8 δεν τα αποδέχεται η πλειοψηφία καθαρά και μόνο λόγο του UI (σε κανέναν δεν άρεσε metro και έλλειψη του aero) και όπως ξέρεις πλειοψηφία κινεί την αγορά
για να καταλάβεις τα win 8 πριν κάτι μήνες φτάσανε στα 2,4% αγοράς και πάγωσαν εκεί……… (δλδ μόνο όσοι τρέξανε να κάνουνε upgrade με προσφορά 15 ευρώ) ενώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα τα win 7 ειχαν ανέβει στα 9,5% ακομι και τα vista στο ίδιο χρονικό διάστημα αν δεν κάνω λάθος ειχαν πάει 6%…..so πλειοψηφία έδωσε άκυρο στα 8

stefancfu

Δεν έχω 8 και ουτε θα βάλω.Τα έχω δουλέψει οχι αρκετα αλλα όσοι φιλοι και γνωστοι μου αγορασανε laptop με win8 εχουν ολοι ΜΑ ΟΛΟΙ βαλει win7.Το βασικο προβλημα τους ειναι οτι θελουν χρονο για να τα μαθεις και οτι δεν ηρθε ακομα η εποχη για μια λειτουργια σαν το metro.Εκτος αυτου η microsoft εκανε το λαθος να σε αναγκαζει να το βλεπεις μπροστα σου συνεχεια και οχι μια ποιο μεταβατικη εκδοση με ποιο απλες επιλογες.Δεν εχω γνωμη αν ειναι καλυτερα ή όχι αλλα μου θημιζει πολυ την εποχη vista – xp.Εγω παντος θα μεινω στα 7 μεχρι να βγουν τα 9.Δεν εχω κανενα λογο να χαλαω την ζαχαρενεια μ γιατι μια μονοπωλιακη εταιρια θελει να μου δωσει κατι νεο που δεν μου χρειαζεται.

md03582

Τα windows 8 ειναι ένα πάρα πολύ καλό λειτουργικό, κατα την γνώμη μου το καλύτερο της Microsoft μεχρι στιγμής, απλά ήρθαν να αντικαταστήσουν ένα επίσης πάρα πολύ καλό λειτουργικό της ίδιας εταιρίας, γι αυτο κ ο κοσμος ακόμα διστάζει. Τα xp και τα 7 παρέλαβαν καμμένη γη απο τους προκατόχους τους, γι’άυτο κατά την γνώμη μου πέτυχαν τόσο πολύ. Πιστεύω με τον καιρό τα 8αρια θα πάρουν την θέση που τους αξίζει διότι είναι κορυφαίο λειτουργικό, ίσως το καλύτερο της αγοράς.

makis88

Χρησιμοποιώ τα 8άρια σε desktop και laptop. Είμαι ευχαρηστημένος και τα θεωρώ ανώτερα απο τα 7 που είχα πριν. Έχουν πιο γρήγορο boot, βελτιώσεις σε σημεία και μερικές metro apps είναι βολικές και χρήσιμες. Η νέα έναρξη είναι ανώτερη απο την παλιά, πιό ξεκάθαρη και πιο φρέσκια. Την πρώτη φορά που τα δοκίμασα σε δείγμα του public μου είχαν κάνει αρνητική εντύπωση αλλά όταν δουλεψεις κάτι αρκετά και το συνηθίσεις μπορείς να το αξιολογήσεις σωστά. Διαφορετικά έχεις μόνο μια εντύπωση και όχι μια ολοκληρωμένη άποψη.

Ορέστης

Τι λέει ρε ο γελοίος της Samsung! Τα 8 είναι απίστευτα! Αλλά για να το καταλάβει κανείς αυτό, πρέπει να τα τρεξειδύνατο σύστημα. Το καλοκαίρι, περασα στο netbook μου το release preview το οποίο ήταν εξαίρετο. Δυστυχωσ πριν κανα δύο μήνες το μπλόκαραν οπότετα κατεβασα και τα χρησιμοποιω ακόμα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως με 1.6ghz Intel atom 1gb ram και οθόνη με ανάλυση που δεν υποστηρίζεται ΚΑΝ από τα 8, το nethook μου κάνει boot σε 10 δεύτερα κάνει εξαιρετικό multitasking και τρέχει μέχρι και HD ταινίες, πράγμα αδιανόητο για τα xp που φορούσε πριν. Άρα φυσικά και πιστεύω ότι είναι κλάσεις ανωτέρα όχι μόνο απ τα vista αλλά και από τα 7…

dykeus

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕ Ο MARK MINASI (SYBEX) ΟΤΙ ΤΑ PC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TABLET ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΝΕ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ

naxiand

και μονο που μπορω να κανω αυτο https://youtu.be/aTNMvrPd054 με το nexus 7 οπου και αν ειμαι μου φτανει 😉

Προς Νίκος …. Η λέξη επικεφαλής, φυσικα και ειναι απο τα ουσιαστικά που κλινονται!!! Γιατί πολυ απλα δεν ειναι μια λέξη… Ειναι Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ (ο αρχηγός δηλαδη) ….και η λέξη κεφαλή μια χαρα κάνει κλίσεις και σε γενική και σε ονομαστική και σε ότι άλλο θέλεις!! Η διόρθωση σου στον φίλο σωστή ήταν… Αλλα εδειξες να ξέρεις το σωστό, χωρίς να ξέρεις το γιατί 🙂

Επι του θέματος πάντως τα windows 8 ειναι πραγματικά καλα!! Πολυ πιο γρήγορα σε εγγραφές,εκκινησεις… Κλπ…

Χριστόδουλος

Ο μόνος λογος αποτυχιας των windows 8 είναι οτι ακομη οι χρηστες δεν εξοικειωθήκαν μαζι τους. Είχα ένα laptop απο τότε που μόλις βγήκαν τα windows 8 και με την κυκλοφορία των windows 8 τα αναβάθμισα. Πρόσφατα αγόρασα καινούργιο laptop με windows 8. Μετα απο χρήση 2 συσκευών με Windows 8 Pro 64bit έχω να πω οτι τα προτιμω και απο windows 7. Πάρα πολυ πιο γρηγορα και στο startup και γενικά στα processes. Είναι πολύ πιο power saving. Αυτό το πρόσεξα έντονα. Δίνει περίπου διπλάσια μπαταρία απο τα windows 7 στην ίδια συσκευή. Πολλές βελτιώσεις. Πολυ καλυτερη ασφαλεια, το compatibility mode του είναι τέλειο, επιτρέπωντας την εγκατάσταση και αναπαραγωγή εφαρμογών που γράφτηκαν για όλες τες εκδόσεις των windows απο το Windows 95 και μετά. Είναι πραγματικά μια απίστευτη δυνατότητα. Το windows store προσφέρει πολύ καλα apps που δεν το περίμενα. Έχει απίστευτο intergration με online services όπως το facebook και το skydrive. Όλα τα notifications και τα messages του facebook μπορώ να τα δαχειριστώ απο intergrated apps, όπως το people και το messenger. Το hyper-v (virtualization tool) είναι πολύ καλύτερο απο το virtual pc 2010 που προσφερόταν στα windows 7. Προσφέρει πολύ πιο πλούσιο networking με to homegroup και… Συνέχεια »

forneverarrow

Τα έχει το laptop της μητέρας μου που το πήρε πρόσφατα… Γενικά, δεν υπόλοιπονται σε δυνατότητες, αλλά εμένα δεν με κέρδισαν. Ακόμα και σε tablets δεν μπορώ να το προτίμησω σε σχέση με το iOS, αν και ήμουν επι μήνες κάτοχος lumia που είναι παρόμοιο στυλ.

Πιστεύω ότι χάσαμε από την ισχύ των Windows 7 που είναι ίσως το καλύτερο λειτουργικό που βγήκε ποτέ για x86.

Nikolas

Εμενα προσωπικα με βολεψε πολυ το metro για program shortcuts. Μαλλον ο κοσμος βαριεται να προσαρμοστει οπως παντα…

Thodoris1988

@md03582 (μόνο η πρώτη παράγραφος αφορά εσένα φίλε μου, τα υπόλοιπα εκφράζουν την άποψή μου επί του θέματος) Το Windows XP ποια καμμένη γη παρέλαβε; Εννοείς το Windows 2000; Δε νομίζω να υπήρχαν Windows Me για Corporate χρήση. Θυμάσαι μήπως το Windows XP τί προβλήματα παρουσίασε στην αρχή με τα Bugs μέχρι ΚΑΙ το Service Pack 2; Τότε έγινε αξιόπιστο OS. Το Windows 8 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για Corporate χρήση, είναι για Home Entertainment και για Tablet PC, για Workstation σε καμία περίπτωση. Για να ανοίξω το “Computer” θα πρέπει να μπω ντε και καλά στη Start Screen αν δεν έχω κάνει Pin στην Taskbar ή αν δεν πετάξω στο Desktop το εικονίδιο. Τόσα χρόνια έτσι έμαθα να δουλεύω και αυτό είναι ένα παράδειγμα. Έχω μάθει στο Desktop να έχω μόνο Recyble Bin για εξοικονόμηση χώρου. Και άντε, εγώ ξέρω Key Shortcuts, ένας λιγότερο έμπειρος χρήστης; Δεν περιμένω να μου μάθει κανείς τη δουλειά μου και τον τρόπο που δουλεύω, ο καθένας έχει την άποψή του. Θεωρώ λοιπόν ότι το να κάνεις ολόκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ το Shut Down του Η/Υ σε ένα χρήστη αρχάριο που ξεκίνησε να μαθαίνει Windows από το Windows 7, είσαι Foul. Όπως ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ καταργήθηκε το Start Menu με… Συνέχεια »

Fotis

Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χρησιμοποιώ τα 8 από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους τόσο στο σταθερό μου όσο και στο φορητό μου. Είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό που έρχεται να προσθέσει και να βελτιώσει στα ήδη πολύ καλά Windows 7. Στην πλειοψηφία τους οι χρήστες αφού δεν μπορούν να χωνέψουν το νέο metro UI (και εκεί είναι το σφάλμα τους) τα απορρίπτουν. Απλά μην χρησιμοποιείτε το metro. Κάνεις κλικ στο tile της επιφάνειας εργασίας και βρίσκεσαι πίσω στο γνώριμο περιβάλλον χωρίς το μενού έναρξης. Προσωπικά δεν με νοιάζει το μενού έναρξης διότι δεν το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και αν αναλογιστεί πόσες βελτιώσεις έχουν γίνει στο desktop (file manager, copy manager, iso mounter κ.α.) και πόσες νέες ή βελτιωμένες εφαρμογές υπάρχουν (file history, storage spaces, windows defender κ.α.) τότε μάλλον δεν χωράει άλλη συζήτηση το θέμα. Για περισσότερα μπορεί κάποιος απλά να κατεβάσει την trial έκδοση (90 ημέρες) των Win 8 enterprise, να την εγκαταστήσει και μετά να παέι να διαβάσει μερικά άρθρα από το “Building Windows 8” blog για τις νέες δυνατότητες και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει. Υ.Γ.: Δεν είμαι απλός χρήστης, είμαι τεχνικός υπολογιστών και δεν έχω καμμία ιδιαίτερη αγάπη με τη Microsoft, αλλά τα πράγματα… Συνέχεια »

Αλέξη

Από την μέχρι στιγμής εμπειρία μου στα windows 8 είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Εκτός την βελτιωμένης εμφάνισης,τα βρίσκω και πολύ αποδοτικότερα. Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει είναι ότι δεν μπορώ να βρώ plug in του windows media player για την τελευταία έκδοση του google chrome. Κατά τα άλλα τα προτείνω ανεπιφύλακτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν συγκρίνονται με τα vista!

Thodoris1988

Φώτη κι εγώ τεχνικός Η/Υ είμαι. Αλλά το Windows 8 είναι για Home χρήση κατά τη γνώμη μου και όχι για Corporate. Το Modern Metro -πως λέγεται τέλος πάντων- UI μου είναι αδιάφορο.

Ο καθένας όπως βολεύεται καλύτερα όμως. 🙂

Υ.Γ. Άρχισα πλέον να χρησιμοποιώ ενικό για το Windows, κόλλησα από το Linux, το Android, το iOS, το Unix, το DOS, το Windows Phone, το Meego, φτάνει, TO Windows και για μένα. 🙂

Πέτρος

Τα χρησιμοποιώ από όταν κυκλοφόρησαν. Το σύστημα είναι desktop και το metro δεν βολεύει καθόλου. Από την πρώτη στιγμή έβαλα το start8 και πλέον δεν ανοίγω το start screen σχεδόν ποτέ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος πάντως. Δεν είχα κανένα πρόβλημα και τα πάντα δουλεύουν τέλεια. Θεωρώ ότι η Microsoft έπρεπε να αφήνει τον χρήστη να διαλέξει πιο start menu θέλει να χρησιμοποιεί ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγει σε λύσεις τρίτων.

Billy

Τα windows 8 είναι πάρα πολύ καλύτερα από τα vista

Παναγιωτης

Τωρα λεμε π@#$%#ες για να περναει η ωρα,ετσι; Δε γινεται να συγκρινουμε πραγματικα τα sVista με τα 8. Ημερα με την νυχτα. Αλλο αν σας βολεψαν η οχι. Αλλο αν το μηχανημα σας τα σηκωνει η οχι. Αλλο αν εχετε οθονη αφης για να τα δουλεψετε η οχι. Η ουσια ειναι οτι τα windows 8 τα σπανε και δε θελω χαζα. Εμενα στο hp tx2 πανε αψογα, και επιτελους βρηκα ενα λειτουργικο που με λιγη προσαρμογη το δουλευω (για τα βασικα) μονο με τα δαχτυλα…

ΝΙΚΟΣ

Aν θέλετε να μάθετε τι είναι τα παράθυρα και πόσο φρενάρουν τον υπολογιστή σας κοντράρετε τα στο ίντερνετ με linux…Bρείτε κάποιον που τα έχει, ανοίξτε για κατέβασμα αρχεία βαριά και θα καταλάβετε…Τα πορτοπαράθυρα δουλεύουν τον κόσμο,κρασάρουν συχνά χάνοντας drivers και απο ταχύτητες είναι ερπετά και στο ίντερνετ και στο άνοιγμα προγραμμάτων!!Μην προτιμάται μόνο ότι σας πασάρουν σαν καλό!!Δείτε και άλλα πως λειτουργούν…

Sakhs

είμαι κάτοχος laptop με windows 8 και παλιά είχα όλα και vista η γνώμη μου είναι οτι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε vista με windows 8 τα 8 είναι λίγο δύσκολα στην αρχή αλλά μόλις συνηθίσεις δεν θές να τα αλλάξεις 😉

Takis

Προσωπικά έχω και tablet (Acer W500) και Desktop PC. Στην αρχή δυσκολεύτηκα όταν το πρωτοεγκατέστησα στο desktop και με απογοήτευσε η έλλειψη στα win 8 του glass effect που διέθεταν τα win 7.

Κατά τ’ αλλά δεν μετάνιωσα για την αναβάθμιση γιατί τα WIN 8 είναι αρκετα πιο γρηγορά και βρισκω τις εφαρμογές στο modern UI αρκετά χρήσιμες και για το tablet και για το desktop κάτι που δυστυχώς δεν μπορούσες να έχεις στα windows 7.

Επίσης το tablet με WIN 8 είναι αρκετά πιο χρηστικό από ότι με τα windows 7. Οι εφαρμογές του modern UI είναι υπερταχύτατες ενώ προγράμματα όπως το Office 2013 είναι αρκετά πιο φορητά σε σχέση με τις παλιές εκδόσεις. Χωρια που είναι αρκετα πιο βολικό για επικοινωνία με το Skype, στο Facebook, για ανάγνωση με Feed Reader κτλ.

Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στους Desktop υπολογιστές αλλά καλώς ή κακώς το μέλλον το δείχνουν τα tablets και οι οθόνες αφής και πιστεύω ότι οι χρήστες θα πρέπει να προσαρμόζονται με τον καιρό σ’ αυτό.

Γιαννης Μπακ

Μια ζωη τα windows δεν τα πανε καλα, και μια ζωη ολο καλυτερευουν, και κινουνται διαφορετικα απο τους υπολοιπους… αν προχωρησει το store τους θα ναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι τωρα

εγω ειχα παρει ενα σταθερο με windows 7. κολουσε παρα πολυ και ηθελε format καθε μηνα.ο υπολογιστης ειχε: 1gb ram, AMD 2.9 gherz τετραπυρηνος, 500gb σκληρο. οταν βγηκαν τα windows 8 πηγα να τα αγορασω. τα εγκατεστησα και η διαφορα ειναι μεγαλη.τορα ο υπολογιστης μου δεν κολαει καν,γιαυτο δεν εχω προβλημα με τον υπολογιστη μου και βρισκω τα windows 8 οχι απλα καλυτερα αλλα κορυφαια!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.