Samsung και Oppo δέχονται μηνύσεις για το bloatware

Οι κατασκευαστές που επιλέγουν να βάλουν Android στα smartphones τους είναι πολλοί και φυσικά ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να ξεχωρίσουν από άποψη design αλλά και μέσω του software.Όπως φαίνεται όμως οι Κινέζοι χρήστες είναι τόσο αγανακτισμένοι από τα apps αυτά, που πάνε την Samsung και την Oppo στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν, αναφέρονται δυο συγκεκριμένα smartphones, το Oppo Find 7 και το Samsung Galaxy Note 3 τα οποία έχουν εφαρμογές που δεν μπορούν να απεγκατασταθούν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών στην Shanghai, βρέθηκε ότι στο Oppo Find 7 υπήρχαν 77 apps που δεν μπορούν να καταργηθούν ενώ στο Samsung Galaxy Note 3 οι αντίστοιχες εφαρμογές είναι 44. Επιπλέον, αναφέρεται ότι κάποια apps είχαν και την δυνατότητα να υποκλέπτουν δεδομένα.

Η επιτροπή ζητά στο εξής οι δυο εταιρείες να κάνουν πιο ξεκάθαρο ποια apps είναι εγκατεστημένα και να δίνουν σαφείς οδηγίες για το πως θα γίνει η διαγραφή τους. Επιπλέον, ζητά να πληροφορούν τους χρήστες για το κομμάτι της μνήμης που καταλαμβάνουν οι εφαρμογές αυτές.

Samsung και Oppo έχουν μπροστά τους 2 εβδομάδες για να συντάξουν την υπεράσπισή τους και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της δίκης.

Η κίνηση αυτή της Επιτροπής έχει ως στόχο να κινητοποιήσει το αρμόδιο υπουργείο της Κίνας, έτσι ώστε να βάλει κανόνες σχετικά με την διαδικασία προ-εγκατάστασης εφαρμογών στα κινητά.
Samsung και Oppo δέχονται μηνύσεις για το bloatware, Samsung και Oppo δέχονται μηνύσεις για το bloatware

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωαννης jb

Το note 3 είναι σαν νταλίκα που έχει απο πίσω δύο τρειλορ γεμάτα!
Για τα δεδομένα μου τραγικό κινητό!
Αυτές οι εφαρμογές που έχει πάνω και δε βγαίνουν με τίποτα είναι το λιγότερο!

Sotiris

Ιωαννης jb, ελπίζω να έπλυνες τα χέρια σου προν γράψεις για το Note 3. Θα σε χαρακτήριζα αλλά είναι κρίμα να μην σε αφήσω να ξεφτιλιζεσαι μονος σου.

nikos

Ασε ρε Ιωαννη 8α μας πεις για το νοτε 3..φανταζομαι το γουστο σου

Ιωάννης jb

Να την χαίρεσαι την νταλίκα σου φίλε μου! Εγώ πάντα καθαρά χέρια έχω και τους δίνω να κρατάνε κινητά, όχι scania!
Η καρότσα είναι γεμάτη και κοίτα να τη ξεφορτωσεις γιατί στο δεύτερο χρόνο μπορεί να σου κλαταρει!!!!
Αλλά δε σου τα πάνε ε; Θα μπορούσες να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο μπας και μάθεις ότι ΔΕ ΞΕΦΟΡΤΏΝΕΙ..
ΆΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΑΤΑΡΕΙ..
Δε πειράζει μωρέ! υγεία….

κωστας

ιωαννη το κακό ειναι οτι νομίζεις οτι εισαι έξυπνος.Λες 2 βλακείες και νομίζεις οτι κατι ειπες.

tsikalos

Γιάννη ασχολήσου λίγο με το android αλλιώς μην το κουράζεις ios, υγεία…
Οοοοοοολες οι bloatware εφαρμογές απενεργοποιούνται απο τις ρυθμίσεις το οποίο σημαίνει οτι σταματούν να ζορίζουν την συσκευή φορτώνοντας την Ram.Οι γνώστες του Android ξέρουν και απο root επίσης…

Giorgos

Συγνώμη παιδιά αν και ήμουν παλιός χρήστης Android και πλέον WP όταν βλέπω τέτοια σχόλια από Android fanboys σαν του tsikalos μου βγαίνουν τα μάτια τόσο πολύ, που μου έρχεται να χτυπήσω κάτι/κάποιον. Χωρίς παρεξήγηση και φιλικά πάντα εννοείται. Όσο άδικο και αν έχει ο Ιωάννης jb πιο πάνω που όλοι ξέρουμε ότι είναι κινητάρα, δεν μπορώ να βλέπω την δικαιολογία του Root σε κάθε άρθρο που σχολιάζει το bloatware. Τι Root ρε φίλε? Δηλαδή κάθε φορά που θα παίρνω κινητό θα πρέπει εκτός από τα λεφτά που κατέβαλα για να το αγοράσω θα πρέπει να καταβάλω και κόπο, χρόνο ή χρήμα για να μάθω να το κάνω ΚΑΙ Root ή να πληρώσω να μου το κάνει άλλος? Και αυτό μόνο και μόνο για να λειτουργεί σωστά το κινητό και να μην κολλάει για τον οποίο λόγο και το πλήρωσα? Πάμε καλά ρε παιδιά? Επίσης φίλε tsikalos σε πληροφορώ ότι μιας και όπως ανέφερες οι Android χρήστες ξέρουν και από Root, ξέρουν επίσης και απο Knox, ειδικά οι Samsungάδες. Γιατί τι πιο ελκυστικό σαν πρόταση αγοράς κινητού που να δουλεύει σωστά είναι εκτός απο τα λεφτά που πλήρωσες για να το αγοράσεις, τον κόπο, χρόνο ή χρήμα που έριξες για… Συνέχεια »

Θάνος

Αυτό με το root και το χάσημο της εγγύησης είναι παραμύθι.Με ένα απλό ψάξιμο πιο παλιά λόγω το ότι είχα την ίδια απορία βρήκα απο xdadevelopers που είναι το top στο είδος τα εξής: “So, we finally come to the question of rooting, flashing and changing the software. Unless the seller can prove that modifying the software, rooting your device or flashing it with some other OS or firmware was the cause for the defect, you are still covered for defects during those 2 years. -In case the seller refuses your right to repair or replace the device, you can sue him in a civil litigation and can report the incident to the national authority. In many European countries such action does not even require hiring a lawyer and is most of the time ensured by consumers associations. Με λίγα λόγια αν δέν μπορεί ο πωλητής/το service του να αποδείξει οτι το πρόβλημα δημιουργήθηκε απο την αλλαγη του λογισμικού με σκοπό το root καλύπτεσαι πλήρως απο την εγγύηση 2 χρόνων.Αν επιμένει οτι δεν προχωράει σε επισκευή χωρίς το παραμικρό κοστος απο σένα μπορείς να τον μυνήσεις. (αναφορικά ένα χαλασμένο ηχειο,μικρόφωνο καμμένη οθόνη και τα λοιπά χωρίς το σφάλμα απο μέρος… Συνέχεια »

Darth

@Θάνος αυτο το ξέρουμε ολοι μας…….. αλλα αρκετές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα……. απλά σου λενε…. κανε μας μήνυση (καθος ξέρουν οτι ελάχιστοι θα ασχοληθούν…… και το πόσο καιρο θα παρει και ποσες αναβολές θα φαει)

Ιωάννης jb

κωστα κοίτα να δεις το συγκεκριμένο κινητό δε το γουστάρω δικαίωμα μου είναι!
Το θεωρώ too much!
Μια πλαστικουρα και μισή, που ίσως από φέτος να αναβαθμιστεί όπως έγινε και με το galaxy!
Το πιο άβολο κινητό που έχω πιάσει στα χέρια μου!
Το πιο φορτωμένο!!!! Δε γουστάρω να έχω κινητό που επειδή μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα, όταν εγώ θα θέλω να κάνω ένα (που πάντα έτσι κάνω) αυτό να είναι πιο αργό από το iphone 5s που έχει πάνω έναν απλό διπύρηνο επεξεργαστή!
Εξού και ο παραλληλισμός μου…
Εσένα.. Ποιό είναι το πρόβλημα σου μη σου πω καμιά κουβέντα, εξυπνάκηδες γέμισε το site…..
Το ίδιο το ποστ με επιβεβαιώνει

fotis lgg3

Επειδή τυχαίνει να έχω πιάσει στα χέρια μου κ τα δύο iPhone 5 note3,Δε υπάρχει ούτε μια στο εκατόμμυριο να ειναι το note3 πιο αργο, .Ούτε ένα αν χρήστη note δεν έχω ακούσει να έχει παράπονο ,για οποιοδήποτε άλλο κινητό θα άκουγα θέμα αλλά γι αυτό αποκλείεται. Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι έχει γραφτει από κάποιον που δεν έχει ακουμπήσει ποτέ note. Κι εμένα δε μου αρέσει η bugatti veyron…την ίδια δουλειά κάνω με ένα Fiat.

tsikalos

@Giorgos με όλο το σεβασμό ανέφερα δυο λύσεις…επίσης καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζεις τη μαγεία του android για να πας σε wp…ειλικρινά τώρα πείτε μου ένα λόγο ένας χρήστης τύπου wp να μην διαλέξει ios,πετάνε και κάνουν ότι τα wp (και παραπάνω) πολύ καλύτερα…Φιλικά εννοείται!

Sotiris

Ο Ιωάννης jb είναι επικίνδυνος για την τεχνολογία.

Giorgos

@tsikalos
Και όμως πριν το Android μου είχα ναυαρχίδα Android της Motorola με καθαρή έκδοση του λειτουργικού και όμως πάλι είχε λαγκ. Θες καλύτερο λόγο γιατί έφυγα απο την “μαγεία” του Android? Bloatware…θες και άλλον καλύτερο λογο? Χρησιμοποιώ Windows σε όλους μου τους υπολογιστές και έχοντας κινητό με Windows και σύντομα πολύ καλύτερη έκδοση υπάρχει τρομερή συνεργεία μεταξύ των συσκευών μου..όπως και οι χρήστες που έχουν Mac παίρνουν iPhone..

Ιωάννης jb

Ο Φώτης παραπάνω χαρακτηρίζει ως bugati το note!!!
Καλά μιλάμε μου έφτιαξες τη μέρα ρε φίλε! Γελάω απ’τις 11 το πρωί!!!!!
Σωταρακο πες τεχνολογία ότι άλλο θες το note όχι!
Πιο πολύ παρατεχνολογια, χαζοτεχνολογια το λες άνετα!
Όταν η ίδια η ιστορία θα τα γράψει ως εκτρωματα θα με θυμηθείς!
Αλλά καμιά φορά χρειάζονται και αυτά! για να εξελιχθεί κάτι!
Γουστάρω τεχνολογία απλά έχω διαφορετική άποψη από κάποιους σαν κι εσένα! Αν δε μπορείς να το καταλάβεις τότε ok είμαι επικίνδυνος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.