Samsung, θέλει να κάνει το TouchWiz του Galaxy S6 ελαφρύ όσο το pure Android

To TouchWiz της Samsung είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή UI, όμως στον τεχνολογικό γίγαντα έχει ασκηθεί αρκετά έντονη κριτική ότι είναι βαρύ και αργό. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται να αλλάξει στο Samsung Galaxy S6. Όπως φαίνεται η Samsung φέτος έχει βάλει στόχο με το Project Zero, να κάνει αλλαγές όχι μόνο στο hardware αλλά και στο software.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν το TouchWiz θα είναι χωρίς τα περιττά features που το κάνουν βαρύ και ο στόχος είναι να τρέχει τόσο γρήγορα όσο το stock Android στο Nexus 6. Εδώ και καρό το TouchWiz έρχεται με πολλές παραμετροποιήσεις, apps και features τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται άχρηστα από πολλούς χρήστες. Πολλοί είναι εκείνοι που όταν επιλέξουν να πάρουν Samsung συσκευή προτιμούν third-party ROMs όπως CyanogenMod για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Μετά από πολλά χρόνια και πτώση στις πωλήσεις, η Samsung δείχνει πρόθυμη να κάνει σημαντικές αλλαγές και αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί.

Το Business Korea, επικαλείται πηγές εκ των έσω οι οποίες μιλούν για απλοποιημένο UI χωρίς τα περιττά features. Περιμένουμε να δούμε, εκτός από αλλαγές στο design, και πιο λειτουργικό TouchWiz.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα δούμε το Samsung Galaxy S6 να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην MWC τον Μάρτιο ενώ στην Κορέα μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και τον Φεβρουάριο. Η δοκιμαστική παραγωγή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει ξεκινήσει και τον επόμενο μήν αθα μπει στη μαζική παραγωγή.

samsung touchwiz galaxy S6, Samsung, θέλει να κάνει το TouchWiz του Galaxy S6 ελαφρύ όσο το pure Android

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παύλος

Πιο ελαφρύ και πιο όμορφο ελπίζω….

pikachukaki

Lagsung FTW!!!!!Δωσε lag στο λαο σου!!!

Tom

Μετα τα καλα υλικα, τωρα και το ελαφρυ software η samsung φαινεται να συγκεντρωνεται και παλι στα σωστα πραγματα. Απο οθονες και καμερες ειχε παντα απο τις καλυτερες ενω γενικα ειναι παντα απο τις πιο πληρης συσκευες εκει εξω τα κινητα της samsung. Αν κοιταξει με το s6 να φτιαξει ενα ολοκληρωμενο συνολο που να επικεντρωνεται στα καλα υλικα και στην καλη λειτουργια (ελαφρυ OS) κρατωντας αναλυση και μεγεθος σε λογικα επιπεδα θα κανει παταγο και παλι.

Ιδανικα 5ιντσο FHD, με τον τελευταιο επεξεργαστη ειτε snapdragon η exynos (μια χαρα δουλεια κανει ο exynos στο alpha παραδειγματος χαριν), 3gb ram, 32gb storage με ωραια μεταλλικη εμφανιση. Καμερα και οθονη τα τελευταια και καλυτερα module της samsung, αυτα ειναι πανω κατω δεδομενα δεν τα αναφερω καν. Τα αλλα καποια ισως δουμε καποια ισως οχι.

tech21man

Βαρυ και αργο και παραμυθια. Ειχε αυξημενη javascript αποδοση ουσιαστικα αλλα αυτο περνουσε στα ψιλα. Ειχε αραγε προσεξει κανενας ποσο καλυτερα απεδιδαν οι browser της samsung (μονταρισμενοι στοκ) εναντι του chrome κατα καιρους?

mrk

Αν γινει αυτο ρε παιδια να δωσει την 5.0 σε παλαιότερες συσκευες οπως το gala y s3. Και πιθανόν για αυτο δεν ηρθε η 4.4 για το s3. Παρολα αυτά η samsung μας κοροιδευει γιατι το s3 ανετα θα μπορουσε να παρει την 4.4 γιατι το core 2 πως το τρεχει με 768 mb ram;;;;; και πιστευω πως αυτο είναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ

naxxxman

Καιρός ηταν να ανασχεδιασει το TouchWiz η Samsung. Ήταν τόσο άθλιο, βαρετό, με άχρηστα features (όχι όλα) και κακοσχεσχεδιασμενο UI που χάνεσαι. Θα μπορούσε να είχε την επιλογή να κατεβάσεις οτι feature θες, σαν ένα plugin, από το store της.

Αυτό που θέλω να δω είναι ένα σχεδόν Stock Android, με λιγο από το design της Samsung και να είναι πολύ ελαφρύ, με μικρή κατανάλωση RAM και Modes για να κρατάει η μπαταρία που παραπανω. Αυτά.

Παντός πέρα απο το UI στο galaxy S6, περιμένω να δω ενα Design όπως την σειρα Alpha, πιο λεπτο (περιπου 7mm), με μπαταρία στα 2800mAb, και οθόνη περίπου 5.3″-5.5″, AMOLED φυσικά και κάμερα σαν του Note 4.
Αυτά περιμένω. Αλλά και τιμή στον θεό.

mkv

Οι εταιρειες lg, samsung και sony εχουν οτι χειροτερο σε υποστήριξη τελευταιου λειτουργικού συστήματος. Η google με τα nexus ειναι πολυ καλη και θα περιμενα το ιδιο στις lg samsung Sony. Κατι εγραφε το techblog πιο παλια οτι κατι τετοιο θα γινει απο samsung αν θυμαμαι καλα. Η samsung ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΕΟΣ. ο κοσμος δεν εχει τα λεφτα να παιρνει καθε 1.5 χρονια νεα ναυαρχίδα. Ελεος εχω αγανακτήσει.

techm

@tech21man εχεις απολυτο δικιο. Ειδικα στο s3 μου ο chrome lagάρει απίστευτα. Και γενικα το s3 ωρες ωρες μου σπαει τα νευρα… :-(. Και μετά απο ενα χρονο που πηρε την 4.3 (πριν κατι βδομαδες) του εκανα ενα φορματ γιατί δεν υποφεροταν. Κολλουσε σοβαρά. Δεν περιμενα ποτε απο εναν τετραπυρηνο κατι τετοιο. Ειμαι απογοητευμενος.

jiannis

Mkv και εγω εχω αγανακτήσει με βλέπω για iphone νομίζω αν και ποτε δεν το συμπαθουσα.θα το πληρωσω μια ακρίβεια αλλα θα παιρνει αναβάθμιση αμεσως δεν θα laggaρει θα κρατήσει τιμη και θα το πουλησω αμεσως γιατι ειναι iphone. Και ασε τους αλλους να λενε για 1gb ram και 2 πυρήνες. Βλεπω και απο το δικο μου galaxy 4 πυρήνο και 2gb ram τι προκοπή ειδαμε..

techm

Σημειωση Εκανα πριν κατι ευδομαδες ενα φορματ

mkv

@jiannis. Εχεις απολυτο δικιο. Κι εμενα με κοβω για κανενα iphone πιο μετά γιατί δεν υποφερεται η κατάσταση. Οτι πληρωνεις παιρνεις. iPhone. Εγω δεν το περίμενα ποτε απο εναν τοσο δυνατο επεξεργαστη της εποχης του 2012 να “γονατιζει” τοσο ευκολα. Για αυτο μαζεψε λεφτα και παρτο. Θα κρατησει 100 % για 4-5 χρονια αφου το iphone 4s-5 πάνε σφαιρα κυριως το 5. Και το 2012 το iphone ηταν λιγο πιο αργουτσικο απο το s3 αν δεν απατώμαι ενω τωρα εχει φτασει να μην κολλαει ΚΑΘΟΛΟΥ…

Chris

@techm
Κανε τη χαρη στον εαυτο σου κ περνα cyanogen με installer…ειναι πανευκολο. Την περασα σε s3 φιλου κ ο ανθρωπος δεν το πιστευει. Το κινητο πεταει στη κυριολεξια και βρισκεται στη εκδοση 4.4.4. Αυτα.

ownagealiens

@Jiannis μαλλον φιλε εχεις καιρο να παρακολουθησεις τεχνολογικα νεα. Γιατι η apple καταφερε να αναβαθμίσει της προκοπής τα μοντελα της σμαρτ ταμπλετ κτλ με το ios 8 μετα απο 2 μηνες. 4 update εφερε και αμα διαβάζατε λιγο techblog θα βλεπατε γιατο μεγέθη. Ακου εκει 3.2gb μεγεθος update. Εδω στα ανδροιντ ερχεται 200 300mb update και αλλαζει ολο το κινητο μας κοροιδευειες? Εχει απο περσι να φερει update της προκοπης εννωοντας παντα αμεσα. Δες τι έγινε περσι δες φετος ειναι πραγματικα τρισαθλια πλεον και σε αυτό το κομμάτι. Αντιθετα το ανδροιδ απο εκει ποθ σερνοταν πλεον δεν εχει αντίπαλο και ακομα εξελιζετσο μπραβο στην google

Sot11

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε! Πάντως πλάκα πλάκα τόσο καιρό έκαναν ότι τους κατέβει και με το που έπεσαν πωλήσεις ξύπνησαν αμέσως! Καλο μου ακούγεται όλο αυτό όπως και το γεγονός ότι και οι άλλες εταιρείες κάνουν θετικές αλλαγες, μονο η Sony δεν έχει πάρει μυρωδιά!

Darth

rewrite θέλει και κατασκευή στα επίπεδα moto g αλλιώς δεν το έχει……….

chris

Εγώ προσωπικά είμαι μερικός κατά αυτής της κίνισης. Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την LG. Η LG σου έχει πολλές εφαρμογές μέσα και όσες δεν θες τις διαγράφεις. Ως και το calculator σε αφήνουν να διαγράψεις από το κινητό. Με λίγα λόγια σου λένε αυτό είναι το σύστημα μας αν δεν σου αρέσει διεγραψε τα περιττά που δεν θες και βάλε ότι θες εσύ.

giannnogeorge

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ! Άντε ρε Samsung, δεν είναι δυνατόν να θέλει μια συσκευή σου τουλάχιστον 2GB μνήμη για να μην lag-άρει!

Κατά τα άλλα, προσωπικά θεωρώ το Touchwiz το καλύτερο skin με δεύτερο και πολύ κοντά, αυτό της LG.

panos

Καλά μέχρι να βρούν ακριβώς τι θέλουν στη Motorola κλαίνε από τα γέλια…….και τους κάνουν πλάκα με τη σειρά G.

j

@ownagealiens ναι αλλά με την 8.1.2 τρέχει σφαίρα και δεν κολλάει (έχω το 4s) και στην αρχή με την 8 απλά ήταν κάπως πιο αργό, αλλά τωρα παει σφαιρα

ownagealiens

@j ωχ οχι παλι εσυ. Σορρυ φιλε δεν εχω κατι μαζι σου καν αλλα με τις απόψεις σου. Ξερω εισαι φανατικός με την apple και δεν μπορω πλεον να σε παρω στα σοβαρά. Θυμαμαι εδω στο techblog σε αναλογο thread λεγανε ολοι που εχουν το 4s οτι διαλύθηκε το σμαρτφον τους μονο το 5s αντεξε αυτό το update για κάποιο περιεργο λόγο. Και προσφατα προχτές αναρτηθηκε ποσο μεγεθος ηταν το update για να διορθώσει σε κάθε εκδοση τα λαθη της. Επειδη ηταν τεραστιο στο 4 και 4s καναν μυνηση ιδιοι οι χρήστες στην apple, γιατι ξαφνικα μειναν χωρίς χώρο :p και δεν ανοιγαν καν τα σμαρτφον τους και τα ταμπλετ τους. Απλα σου λεω ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ εδω μεσα και εσυ μου λες ελα μωρε ενταξει απλά λιγο αργο, τωρα πεταει? :p γιατι πάντα εσυ εισαι η εξαίρεση εδω μεσα για την apple. Αμα σε προσέχει τοσο η apple χαλάλι της.

Μιχάλης

Tο iphone 5 με IOS 8.1.1 που το έχει φίλος μου σέρνεται και κρασάρει συνέχεια , πάρτε το χαμπάρι , κινητά διετίας όπως αυτό και ακόμη χειρότερα τριετίας όπως το S3 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ από τότε και τα προγράμματα έχουν γίνει πολύ απαιτητικά. Εδώ ακόμη και το S4 και το 5S και δεν τραβάνε σε κάποια apps.

Τομ

@μιχαλη οχι βρε φιλε για το 5s υπερβάλλεις. Και το 5 ειναι πολυ γρήγορο. Το s3 που εχω ειναι ανάλογα πως θα κάτσει. Καποιες φορές ειναι αργοκίνητο άλλες πάει σφαίρα. Αν περάσω ενα cyanogenmod θα ειναι μια χαρα αλλα ίσως περιμένω να πάρω μια αλλη συσκευή για να ασχοληθώ με τα του root κοκ.

Pantsos

Το ΗΧΕΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Φτιάξτε το επιτέλους. Το είχατε τοποθετημένο στο καλύτερο σημείο στο Note 3 (από κάτω στο μεταλλικό frame) και πήγατε και το κοτσάρατε στην πλάτη του τλφ.(Note 4, S4, S5) Ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει η Samsung. Μπουκώνει..

Γιάννης

Συμφωνώ για το Note 4 , έχει κάνει η Samsung τρία φάουλ , πρώτο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το Note 3 ,δεύτερον το ηχείο είναι πίσω και τρίτο το usb είναι 2.0 αντί για 3.0. Επίσης άλλο σφάλμα είναι ότι δεν έχει 64 bit επεξεργαστή (για την έκδοση με τον Snapdragon). Για το λόγο αυτό περιμένω το S6 (αν έχει οθόνη 5.5″ όμως όχι μικρότερη).

j

Τι να πω. Ειμαι τυχερός :p. Πάντως με 8 πήγαινε αρκετά αργά, με την 8.1.2 ειναι σαν την 7. Καμία διαφορά…. Και στο 5c φίλου, το ιδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.