Samsung, εξηγεί γιατί το Tizen είναι καλύτερο από άλλα OS

H Samsung κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να κυκλοφορήσει το πρώτο Tizen Phone το οποίο ανακοινώθηκε εχθές ως Samsung Z1. Με τη χρήση του Tizen στα smartphones η Samsung θέλει κατά κάποιον τρόπο να αποδεσμευτεί από την απόλυτη εξάρτηση που έχει από την Google και το Android, αλλά και να φτιάξει το δικό της οικοσύστημα Tizen συσκευών που θα έχει smart TVs, smartwatches και άλλα.

Μέσω blog post η Samsung εξηγεί τα σχέδιά της για το Tizen αλλά και τα πλεονεκτήματά του απέναντι σε άλλες πλατφόρμες. Αναφέρει ότι τα πλεονεκτήματα του δικού της OS είναι ότι είναι πιο ελαφρύ από άλλα λειτουργικά. Με άλλα λόγια, χρειάζεται λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη,δηλαδή η συσκευή γίνεται πιο γρήγορη και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα επωφεληθούν από την πιο ομαλή εμπειρία χρήσης η οποία δίνει για παράδειγμα συντομότερο χρόνο εκκίνησης, πιο γρήγορο web browsing και καλύτερο multitasking, ενώ παράλληλα η μπαταρία κρατάει περισσότερο.

Φυσικά όλα αυτά που περιγράφει η Samsung είναι πολύ θετικά, ειδικά αν ισχύουν στην πράξη. Όμως όσον αφορά στην σύγκριση του Tizen με το Android πρέπει να πούμε ότι η Samsung βάζει το δικό UI, TouchWiz που έρχεται με πολλές παραμετροποιήσεις, apps και features τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται άχρηστα από πολλούς χρήστες διότι το κάνουν βαρύ. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που όταν επιλέξουν να πάρουν Samsung συσκευή προτιμούν third-party ROMs όπως CyanogenMod για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Δείτε επίσης: Samsung, θέλει να κάνει το TouchWiz του Galaxy S6 ελαφρύ όσο το pure Android

samsung tizen πιο ελαφρύ, Samsung, εξηγεί γιατί το Tizen είναι καλύτερο από άλλα OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS5mini

Οτι θα είναι καλό και γρήγορο είμαι σίγουρος, οπως επίσης θα δένει πολυ καλά με τις υπόλοιπες συσκευές της Samsung. Το θέμα είναι κατα πόσο θα υπάρχει υποστήριξη απο Developers. Είναι ενα πολλά υποσχόμενο OS. Εχω την πεποίθηση οτι δεν θα το σκοτώσει όπως το Bada.

Genesis

παντως αν εχει το store της google θα ειναι πολυ καλο γιατι αλλιως δεν βλεπω να προχωραει και πολυ

Μηνας

Και εμένα η απορία είναι… Πως γίνεται να λέει πως το δικό της λογισμικό είναι ελαφρύ με όλα αυτά τα καλούδια και πανό στο Android να έχει το touchwiz που είναι βαρύ κολλάει και καταναλωνη πολύ μπαταρία? Εε?

Andreas

Αν μου δώσει δώρο μια tv με tizen να το δοκιμάσω και το tizen κινητό της. Πρόβλεψη: Θα αποτύχει παταγωδώς. Δεν χρειάζεται να πω τους λόγους.

Marios blythe

Αντρέα πετάς ένα “δεν χρειάζεται να πω τους λόγους” δίχως επιχειρήματα δίχως βάση στα λεγόμενα σου αυτό θεωρώ πως δεν είναι σωστό..εν πάση περιπτώσει η άποψη μου είναι πως την Google και την Apple δεν μπορεί καμιά εταιρεία να τις ανταγωνιστεί,τουλάχιστον για την προσεχή πενταετία…λόγω του ότι είναι αυτοδυναμες και παίζουν δίχως ανταγωνισμό(τουλάχιστον όχι ισοδυναμες)

manolinio7

Αndreas μαλλον εχεις δικιο.. ολοι οι ειδικοι εδω μεσα εχουνε μαζευτει…

Andreas

Μάριε, νομίζω απάντησες ήδη εσύ για εμένα.
manolinio7 Η άποψη μου είναι αυτή και έκανα μια πρόβλεψη.Η έννοια της πρόβλεψης αυτή είναι.Αν θα βγω λάθος,θα δείξει. Δεν νομίζω να χαρακτήρισα τον εαυτό μου ως ειδήμων.

kostasb16b

Τα σχόλια με το touch wiz παρα είναι εύστοχα.. Ωστόσο έχω την εντύπωση χωρίς να ειμαι σίγουρος ότι το tizen είναι όπως και το android με βάση το Linux άρα δεν θα είναι τίποτα να τρέξει τις εφαρμογές από android άρα και να έχει τους ίδιους developers επίσης αν είναι σε αρχικο στάδιο χωρίς να έχει τα futures του αντροιν αλλά είναι σαν μια εκδοση 2.3 τότε για τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ ελαφριά σίγουρα..

9gag

προσωπικα πιστευω πως το android εφτασε στα ποσοστα που εφτασε λογω Samsung.
μπορει να την βριζουμε την Sammy για τα απειρα μοντελα που βγαζει απο entry μεχρι flagships κινητα αλλα λογω ακριβως αυτης της πληθωρας κινητων και επιλογων στην τελικη,εφτασε σε σημειο να πουλαει ΠΟΛΛΑ κομματια.
οι developers εφοσον ειδαν οτι πουλαει τοσο πολυ λογικο να βασιστουν στο android.

anyway για να μην πολυλογω…το θεμα ειναι πως η sammy πουλαει επομενως οι developers χαλαρα θα φτιαξουν ξανα τις εφαρμογες τους για Tizen (αν χρειαζονται καποιες αλλαγες για να τρεχουν smooth) οπως πολυ σωστα ειπε και ο Kostab16b..οτι και τα 2 ΟS βασιζονται στο Linux.

οπως και να εχει…ας ερθει με το καλο και βλεπουμε και εδω ειμαστε για να τα ξαναπουμε! 🙂

edd

Θα αποτύχει παταγωδώς. Και αφου ζητάτε λόγους, υπάρχουν 2: 1. Αν δεν τα παίξει όλα για όλα, δλδ να το βάλει σε όλες τις συσκευές της, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όπως το meego, το οποίο είχε βγεί μόνο σε μία συσκευή. (Το οποίο ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του σε αντίθεση με το copy-paste της samsung.) Χωρίς συσκευές, δεν μαζεύονται devs. Ολόκληρη microsoft ζοριζόταν 3 χρόνια, αλλά είχε το χρήμα και το πίεζε μέχρι να πετύχει. Και επειδή δεν μάζευε devs, τα έφτιαξε όλα μόνη της. Η samsung δεν έχει ρισκάρει ποτέ. Πάντα παίζει εκ του ασφαλούς. (ακόμα και το σάπιο σχέδιο το αλλάζει αφού το σιχαθεί ο κόσμος, όχι νωρίτερα) Βγάζει μια συσκευή tizen, βλέπει πως τα πηγαίνει και κοιτά από απόσταση. Αν δε πετύχει, υπάρχει η μαμά google. 2. Αντίστοιχα το meego είχε την υποστήριξη της intel και της nokia, οι οποίοι ήταν κολοσσοί εκείνη την εποχή. Η samsung ποια είναι;;; Άλλη μια εταιρία που καβάλησε το καλάμι. Και η sony τα ίδια έκανε και έχει πουλήσει τα μισά της τμήματα (με τιμές στο θεό και καινοτομία λίγο πιο πάνω από το μηδέν). Όπως και άλλες εταιρίες (blackberry, htc). LG ακούω σε καινοτομίες απο Κορέα σχεδόν αποκλειστικά τα… Συνέχεια »

ownagealiens

@edd το τιζεν ειναι συνεργασια σαμσουνγκ με ιντελ. Καλα μας τρολλαρεις πας να απαντήσεις τι μια αβεβαιότητα σου γιατι αυτά που γραφεις ειναι φαντασίες δεν θα πω καν οτι δεν στέκουν. Το τιζεν το ξέρουν μεχρι και οι πετρες εβαλαν αρθρα και το techblog απειρα με συνεργασια τιζεν σαμσουνγκ ιντελ κτλ. Ελα ασε τις μπουρδαρολογιες. Αρα ακομα δεν εχουμε λογους περιμενουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.