Samsung, σκοπέυει να δώσει 200 εκατ. για Startup οικιακού αυτοματισμού

Την ώρα που η Google έχει τα Nest Labs και η Apple το HomeKit, η Samsung αναμένεται να μπει και αυτή στο παιχνίδι του Home Automation, με την αγορά της startup SmartThings για 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η SmartThings είναι μια Home Automation πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν συσκευές όπως φωτιστικά και κλειδαριές σε ένα κεντρικό σύστημα το οποίο θα ελέγχεται από το κινητό τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε καταφέρει να μαζέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στο παρελθόν από διάφορους επενδυτές.

Το ενδιαφέρον πάντως για την επερχόμενη εποχή του “Internet of Things” είναι το πως θα προσπαθήσει κάθε εταιρεία να εξαπλωθεί. Το δεδομένο είναι ότι εμπλοκή μεγάλων εταιρειών όπως η Google, η Apple, η Amazon και τώρα η Samsung αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ώρα που η Google προσπαθεί να βελτιώσει και να εξελίξει τις υπηρεσίες της, με την Amazon να προσπαθεί να πουλήσει ποσότητα προϊόντων και την Apple να προσπαθεί με τις κινήσεις της να πάρει το πάνω χέρι στα hardware sales, αναμένουμε να δούμε τον τελικό στόχο της Samsung με αυτή την κίνηση.

Βλέποντας τις πωλήσεις των κινητών να πέφτουν αυτή την χρονιά ίσως ποντάρει στην δημιουργία ενός πλήρους set home automation το οποίο θα δώσει ώθηση στα high-end smartphones.

samsung smart home, Samsung, σκοπέυει να δώσει 200 εκατ. για Startup οικιακού αυτοματισμού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.