Τετάρτη
16/07/2014

Samsung, σκοπέυει να δώσει 200 εκατ. για Startup οικιακού αυτοματισμού

Την ώρα που η Google έχει τα Nest Labs και η Apple το HomeKit, η Samsung αναμένεται να μπει και αυτή στο παιχνίδι του Home Automation, με την αγορά της startup SmartThings για 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η SmartThings είναι μια Home Automation πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν συσκευές όπως φωτιστικά και κλειδαριές σε ένα κεντρικό σύστημα το οποίο θα ελέγχεται από το κινητό τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε καταφέρει να μαζέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στο παρελθόν από διάφορους επενδυτές.

Το ενδιαφέρον πάντως για την επερχόμενη εποχή του «Internet of Things» είναι το πως θα προσπαθήσει κάθε εταιρεία να εξαπλωθεί. Το δεδομένο είναι ότι εμπλοκή μεγάλων εταιρειών όπως η Google, η Apple, η Amazon και τώρα η Samsung αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ώρα που η Google προσπαθεί να βελτιώσει και να εξελίξει τις υπηρεσίες της, με την Amazon να προσπαθεί να πουλήσει ποσότητα προϊόντων και την Apple να προσπαθεί με τις κινήσεις της να πάρει το πάνω χέρι στα hardware sales, αναμένουμε να δούμε τον τελικό στόχο της Samsung με αυτή την κίνηση.

Βλέποντας τις πωλήσεις των κινητών να πέφτουν αυτή την χρονιά ίσως ποντάρει στην δημιουργία ενός πλήρους set home automation το οποίο θα δώσει ώθηση στα high-end smartphones.

samsung-smart-home-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.