Samsung, ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο Apple Pay

H Apple έκανε το βήμα στις ανέπαφες συναλλαγές με το Apple Pay που λειτουργεί σε iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch όταν κυκλοφορήσει. Οι νέες πληροφορίες θέλουν τη Samsung να ετοιμάζει το δικό της σύστημα mobile πληρωμών μέσα στο 2015. Λέγεται ότι θα συνεργαστεί με την startup LoopPay και ότι ήδη είναι έτοιμο το prototype που δοκιμάστηκε σε Samsung smartphone.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, ο CEO της LoopPay, Will Graylin έδωσε κάποιες πληροφορίες λέγοντας ότι το LoopPay θα ενσωματωθεί στα smartphones μεγάλου κατασκευαστή του χρόνου, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα της Samsung.

Με αυτόν τον τρόπο η Samsung θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το σύστημα πληρωμών της Apple, με το οποίο ο χρήστης επιλέγει την πιστωτική κάρτα που θέλει να πληρώσει, χρησιμοποιεί NFC συνδεσιμότητα και μέσω του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων επιβεβαιώνει την ανέπαφη συναλλαγή.

Όμως, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LoopPay διαφέρει από το NFC της Apple. Χρησιμοποιεί “magnetic secure transmission” που επιτρέπει στον χρήστη να ακουμπήσει τη συσκευή σε ένα μηχάνημα πιστωτικών καρτών και να πληρώσει. Επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LoopPay μιμείται εκείνη των πιστωτικών καρτών, θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα καταστήματα απ΄ότι το Apple Pay.

To Apple Pay βρίσκεται σε 220.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχα το LoopPay σε πάνω από 10 εκατομμύρια. Ο Graylin, ωστόσο ανέφερε ότι θα προστεθεί και NFC τεχνολογία στο LoopPay και πρόσθεσε ότι για να χρησιμοποιηθεί δεν θα χρειάζεται να ανοίξει κάποια εφαρμογή.

samsung mobile payments, Samsung, ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο Apple Pay

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Το ενδεχόμενο να σταματήσει να απαντάει στις άλλες εταιρείες και να φτιάξει επιτέλους κάτι δικό της(καινούριο) το σκέφτηκε ποτέ; Μπα, άλλη χάρη έχουν τα έτοιμα..!

george

@sot11 μάλλον δεν έχεις ιδέα τι βγάζει η εταιρεία

viel

@george για πες δηλαδη εσυ που ξερεις τι διαφορετικο παει να βγαλει?

Theo

@Sot11 Το ενδεχομενο να σταματησεις κι εσυ καθε φορα που βλεπεις αρθρο με σαμσουνγκ ή η σαμσουνγκ απανταει στο ταδε πραγμα να πετας κακια; Δες την μηλοεταιρια σου που δεν απανταει καθολου με το apple pay στο google wallet, το health kit στο s health και παει λεγοντας. Δεν μπορεις τεχνολογικα να επιζησεις αν δεν αντιγραψεις με τον σωστο τροπο βεβαια και δεν δανειστεις πραγματα απο τις αλλες εταιριες. Ολες οι εταιριες παιρνουν απο τις αλλες, ετσι παει αυτο.

Vasilis Mavros

Άλλος ένας διάλογος μετόχων των δύο εταιριών…

Sot11

Theo δεν με απασχολεί τι κάνει καμία μηλοεταιρεια όπως λες, με ενοχλεί το γεγονός ότι η Samsung μονίμως τρώει απο τα έτοιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.