Samsung, ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο Apple Pay

H Apple έκανε το βήμα στις ανέπαφες συναλλαγές με το Apple Pay που λειτουργεί σε iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch όταν κυκλοφορήσει. Οι νέες πληροφορίες θέλουν τη Samsung να ετοιμάζει το δικό της σύστημα mobile πληρωμών μέσα στο 2015. Λέγεται ότι θα συνεργαστεί με την startup LoopPay και ότι ήδη είναι έτοιμο το prototype που δοκιμάστηκε σε Samsung smartphone.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, ο CEO της LoopPay, Will Graylin έδωσε κάποιες πληροφορίες λέγοντας ότι το LoopPay θα ενσωματωθεί στα smartphones μεγάλου κατασκευαστή του χρόνου, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα της Samsung.

Με αυτόν τον τρόπο η Samsung θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το σύστημα πληρωμών της Apple, με το οποίο ο χρήστης επιλέγει την πιστωτική κάρτα που θέλει να πληρώσει, χρησιμοποιεί NFC συνδεσιμότητα και μέσω του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων επιβεβαιώνει την ανέπαφη συναλλαγή.

Όμως, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LoopPay διαφέρει από το NFC της Apple. Χρησιμοποιεί “magnetic secure transmission” που επιτρέπει στον χρήστη να ακουμπήσει τη συσκευή σε ένα μηχάνημα πιστωτικών καρτών και να πληρώσει. Επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LoopPay μιμείται εκείνη των πιστωτικών καρτών, θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα καταστήματα απ΄ότι το Apple Pay.

To Apple Pay βρίσκεται σε 220.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχα το LoopPay σε πάνω από 10 εκατομμύρια. Ο Graylin, ωστόσο ανέφερε ότι θα προστεθεί και NFC τεχνολογία στο LoopPay και πρόσθεσε ότι για να χρησιμοποιηθεί δεν θα χρειάζεται να ανοίξει κάποια εφαρμογή.

samsung mobile payments, Samsung, ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο Apple Pay

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Το ενδεχόμενο να σταματήσει να απαντάει στις άλλες εταιρείες και να φτιάξει επιτέλους κάτι δικό της(καινούριο) το σκέφτηκε ποτέ; Μπα, άλλη χάρη έχουν τα έτοιμα..!

george

@sot11 μάλλον δεν έχεις ιδέα τι βγάζει η εταιρεία

viel

@george για πες δηλαδη εσυ που ξερεις τι διαφορετικο παει να βγαλει?

Theo

@Sot11 Το ενδεχομενο να σταματησεις κι εσυ καθε φορα που βλεπεις αρθρο με σαμσουνγκ ή η σαμσουνγκ απανταει στο ταδε πραγμα να πετας κακια; Δες την μηλοεταιρια σου που δεν απανταει καθολου με το apple pay στο google wallet, το health kit στο s health και παει λεγοντας. Δεν μπορεις τεχνολογικα να επιζησεις αν δεν αντιγραψεις με τον σωστο τροπο βεβαια και δεν δανειστεις πραγματα απο τις αλλες εταιριες. Ολες οι εταιριες παιρνουν απο τις αλλες, ετσι παει αυτο.

Vasilis Mavros

Άλλος ένας διάλογος μετόχων των δύο εταιριών…

Sot11

Theo δεν με απασχολεί τι κάνει καμία μηλοεταιρεια όπως λες, με ενοχλεί το γεγονός ότι η Samsung μονίμως τρώει απο τα έτοιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.