Sauce Labs, Ποιος browser κρασάρει περισσότερο;

Οι επιλογές στους browsers είναι πολλές για τους υπολογιστές μας, αλλά δεν δουλεύουν όλοι άριστα. Με το σκεπτικό αυτό η Sauce Labs, μια εταιρεία δοκιμών λογισμικού αποφάσισε να κάνει μια σειρά τεστ για να ανακαλύψει ποιος είναι εκείνος ο browser που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα στη διαρκή χρήση. Οι παλιές εκδόσεις του Internet Explorer εμφανίστηκαν να είναι οι χειρότερες από όλες με αρκετά υψηλό βαθμό σφαλμάτων.

Αυτή δεν είναι, όμως, ολόκληρη η αλήθεια. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Internet Explorer 7 και έπειτα η κατάσταση καλυτερεύει αισθητά με την τελευταία έκδοση του Internet Explorer 10 να μην βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Αντίθετα, από τους σύγχρονους browsers, ο Apple Safari 6 ήταν εκείνος που εμφάνιζε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο καλύτερος από την άλλη μεριά, εμφανίστηκε να είναι ο Mozilla Firefox 22. Ακολουθεί ο Chrome 27, μετά ο Internet Explorer 10 και ο Opera 12.

Εσείς ποιον browser χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας και με ποιον browser έχετε αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα;

Sauce Labs, Sauce Labs, Ποιος browser κρασάρει περισσότερο;

Sauce Labs, Sauce Labs, Ποιος browser κρασάρει περισσότερο;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Χρησιμοποιω κυριως Chrome και μετρια IE κυριως σε site που δεν ειναι συμβατα με καποιον αλλον browser.Δεν θυμαμαι να εχει κρασαρει ποτε ο IE (σε εμενα τουλαχιστον) εν αντιθεσει με τον chrome που το “και κλααααμα η κυρια” το συναντω αρκετα συχνα…

nikmour

Προσωπικά χρησιμοποιώ Opera και ΙΕ. H τελευταία έκδοση του Opera κρασάρει πιο πολύ και είναι πιο αργή (τουλάχιστον έτσι μου εμφανίζεται εμένα)

jaff

Τον τελευταιο μηνα μου κρασαρει παρα πολυ το Chrome

Axter

What about Maxthon? 😉

geohot

Χρησιμοποιω μονο Chrome και αυτο γιατι τα extentions τα θεματα και τη κομψοτητα που πρωτο (ας μη κοροιδευομαστε) εφερε στους Browsers. Παρ’ ολα αυτα το firefox φαινεται πολυ καλο και βελτιωμενο στην ομαδα της Mozilla

tech21man

Δοκιμαστε SWR iron.

petros

Εγώ χρησιμοποιώ Chrome από την στιγμή που βγήκε! Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά νομίζω ότι στις τελευταίες εκδόσεις κρασάρει πιο συχνά! Η σύνδεσή του, όμως, με το gmail και τον chrome στο κινητό είναι ακαταμάχητη!

tasos

internet explorer 11 δε βαλανε 🙁

Darth

χρησιμοποιώ firefox σαν κύριο και chrome σαν δευτερεύων στο ff είχα crash μόνο από flash player plugin παλιά στο chrome όμως αρκετα και μπόλικα χωρίς λόγω (ειδικά με καμία 50 καρτέλες ανοιχτές τα χάνει)

ed

Θα έλεγα ότι ο chrome, ειδικά μέχρι την ver.27, όχι απλά κράσαρε, αλλά μου είχε σπάσει τα νεύρα. Και πάρα, μα πάρα πολύ βαρύς για το σύστημα. Συνολικά συναρτώντας και το ποσοστό χρήσης, θα έλεγα ότι όντως ο firefox κρασάρει λιγότερο. Απογοητευτικός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο opera, που χρησιμοποιούσα αποκλειστικά, ο οποίος έχει και πολλά προβλήματα συμβατότητας, αλλά δεν κρασάρει όσο ο chrome.

panayiotis

Opera next σαν βασικος και σαν 2 ο firefox. γρηγορος και παρα πολυ δυσκολο να το κρασαρεις

jacob

Ημουν απο τους πρωτους που παρατησα το firefox για τον chrome… και τωρα το αντιστροφο. Δε ξερω γτ αλλα σε καποια φαση το chrome ηθελα μεχρι και απεγκατασταση να του κανω. πολυ crashing

AnakinSkywalker

Χρησιμοποιώ firefox ως τον κύριο φυλλομετρητή εδώ και 10 χρόνια. Σταθερή αξία. Και οι εκδόσεις 22 και 23 είναι σταθερότατες, δεν μου έχουν κρασάρει ποτέ παρόλο που ο browser παραμένει ανοικτός με 10 – 15 ανοικτές καρτέλες για βδομάδες. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή που γράφω έχω ανοικτές 13 καρτέλες στον firefox και μάλιστα είναι ανοικτός συνεχόμενα για 26 μέρες και 16 ώρες μέχρι τώρα και συνεχίζουμε!!!

Pit

Και εμένα μου κρασάρει αρκετά ο Chrome αλλά διαπίστωσα ότι αυτό έχει να κάνει τις περισσότερες φορές με κακογραμμένα extensions. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με chrome δοκιμάστε να σερφάρετε σε incognito window (όπου τα extensions είναι απενεργοποιημένα) για να δείτε αν το πρόβλημα επιμένει. Εγώ είχα πρόβλημα με τα embedded σε ιστοσελίδες βίντεο τα οποία δεν εμφανιζόταν και το πρόβλημα λύθηκε μόλις έβγαλα το add on που μπλόκαρε τις διαφημίσεις στο pirate bay.

nikos

mozila firefox 4ever

Εγώ επειδή στηρίζω την apple και το έργο της χρησιμοποιώ το safari για iPhone και iPad

sonyxperiaL

παιδια εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα google chrome και δεν μου κρασαρει σχεδον καθολου! παλια πριν ανακαλυψω το chrome ειχα IE αλλα μιλαμε για ΤΟ ΚΡΑΣ ! βεβαια στο iPad 1 (λειτουργικο iOS5) κρασαρει μερικες φορες το σαφαρι αλλα στο iPod touch (λειτουργικο iOS6) δεν κρασαρει σχεδον ποτε!

βασιλης

Εγώ χρησιμοποιώ opera εδώ και πέντε χρόνια. Είναι υπεροχος τώρα ειδικά τώρα με την έκδοση 15 (ελάχιστα κρας με την τελευταία έκδοση)

Γιώργος Γκ.

Εγώ χρησιμοποιώ Chrome και είμαι μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα! Επήσεις μου αρέσει πολύ γιατι δεν παίρνει πολλά πρόσθετα και έχω περισσότερο χόρο ελέυθερο… !

sonyxperiaL

να ρωτησω κατι… γινεται ενας browser να κρασαρει επειδη ο υπολογιστης χρειαζεται updates σε καποια προγραμματα του?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Browser Wars Google Chrome Internet Explorer

Browser Wars, Τα νέα από το πεδίο της web μάχης

Ο Internet Explorer κρατάει ένα ποσοστό 48.48% στον κόσμο, ακολουθεί ο Firefox με μερίδιο 17.87%, στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Chrome με 16.58%. Τέταρτος είναι ο Safari με ποσοστό 10.87%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που ο Firefox εμφανίζεται να πέφτει κάτω από το 20%.

Software Browser Wars

Browser Wars, Ο Chrome δεν καταφέρνει τελικά να κερδίσει τη δεύτερη θέση

Νομίζατε ότι ο πόλεμος των Browsers έχει σταθερό νικητή και χαμένο; Γελιέστε. Οι ανακατατάξεις είναι στην ημερήσια διάταξη και από ότι δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Net Market Share που παρουσιάζει η ιστοσελίδα ArsTechnica ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι για την τελική έκβασή του, αν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί τελικά να υπάρχει […]

Software Browser Wars Google Chrome Mozilla Firefox

Browser Wars, Ο Firefox περνά στην αντεπίθεση και κερδίζει το χαμένο έδαφος

Τα πράγματα στο μέτωπο της μάχης των Browsers είναι ρευστά και οι ανατροπές είναι ένα στοιχείο της ημερήσιας διάταξης. Ο Firefox πήρε τα πάνω του τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και πέρασε στην αντεπίθεση εκτοπίζοντας τον Chrome από τη δεύτερη θέση, ενώ ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι στο υψηλότερο βάθρο.

Software Browser Wars Firefox Internet Explorer

Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

Τα νέα από το μέτωπο του πολέμου των browsers είναι ενδιαφέροντα, καθώς τον Μάιο του 2012 o Internet Explorer παρέμενε κυρίαρχος με μερίδιο της αγοράς της τάξης του 49.78% και τον Chrome να κονταροχτυπιέται με τον Firefox με ποσοστά 18.01% και 18.13% αντίστοιχα.