Παρασκευή
06/03/2015

Shazam: Σύντομα θα αναγνωρίζει και αντικείμενα εκτός από μουσική

Με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, το Shazam είναι η εφαρμογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αναγνωρίσεις ποιο είναι το τραγούδι που παίζει. Σύντομα όμως θα προσφέρει ακόμη περισσότερα, όπως ανακοίνωσε ο Rich Riley στην MWC 2015 μιλώντας στο Reuters. To μπλε κουμπί που χρησιμοποιούμε θα παραμείνει, αλλά θα μπορεί να αναγνωρίζει και αντικείμενα.

Το νέο feature είναι κάτι σαν την εφαρμογή Google Goggles, αλλά πιο εξελιγμένη έκδοση. Για παράδειγμα μπορείς να στοχεύεις με το κινητό σου ένα κουτί με δημητριακά και θα σου βγάλει σημαντικές πληροφορίες για την θρεπτική τους αξία, ή μπορείς να στοχεύεις ένα DVD για να αγοράσεις το soundtrack από το κινητό.

Τον Ιανουάριο το Shazam κατάφερε να μαζέψει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προχωρήσει στην σύναψη συμφωνιών με εκδότες και εταιρίες περιεχομένου, για να φέρει το νέο feature. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει διαθέσιμο.

shazam iphone5
Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Panagiotis λέει:

    Αν είναι free η νέα δυνατότητα και για να βγάλουν και αυτή κέρδος βάλουν διαφήμισης στο κάτω μέρος της εφαρμογής καλά θα είναι θα έχει μεγάλη επυτιχια φαντάζομαι.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.