Shazam: Σύντομα θα αναγνωρίζει και αντικείμενα εκτός από μουσική

Με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, το Shazam είναι η εφαρμογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αναγνωρίσεις ποιο είναι το τραγούδι που παίζει. Σύντομα όμως θα προσφέρει ακόμη περισσότερα, όπως ανακοίνωσε ο Rich Riley στην MWC 2015 μιλώντας στο Reuters. To μπλε κουμπί που χρησιμοποιούμε θα παραμείνει, αλλά θα μπορεί να αναγνωρίζει και αντικείμενα.

Το νέο feature είναι κάτι σαν την εφαρμογή Google Goggles, αλλά πιο εξελιγμένη έκδοση. Για παράδειγμα μπορείς να στοχεύεις με το κινητό σου ένα κουτί με δημητριακά και θα σου βγάλει σημαντικές πληροφορίες για την θρεπτική τους αξία, ή μπορείς να στοχεύεις ένα DVD για να αγοράσεις το soundtrack από το κινητό.

Τον Ιανουάριο το Shazam κατάφερε να μαζέψει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προχωρήσει στην σύναψη συμφωνιών με εκδότες και εταιρίες περιεχομένου, για να φέρει το νέο feature. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει διαθέσιμο.

shazam αναγνωριση αντικειμένων, Shazam: Σύντομα θα αναγνωρίζει και αντικείμενα εκτός από μουσική
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Αν είναι free η νέα δυνατότητα και για να βγάλουν και αυτή κέρδος βάλουν διαφήμισης στο κάτω μέρος της εφαρμογής καλά θα είναι θα έχει μεγάλη επυτιχια φαντάζομαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Shazam

Shazam: Αναγνωρίζει τραγούδια σε άλλες εφαρμογές ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ακουστικά

Το Shazam που ανήκει στην Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής με μια νέα δυνατότητα που μπορεί να αναγνωρίσει τραγούδια από άλλες εφαρμογές.

Software Apple Chrome Google

Apple: Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam είναι διαθέσιμη ως Chrome Extension

Λίγο πριν το 2021 ρίξει αυλαία, η Apple φαίνεται να κυκλοφόρησε αθόρυβα μια νέα επέκταση Shazam για τους χρήστες του Chrome.

Software Apple Shazam

Shazam: Δυνατότητα εύρεσης περισσότερων τραγουδιών, ακούγοντας περισσότερη ώρα

Το Shazam, η δημοφιλής υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής που απέκτησε η Apple το 2018, ενημέρωσε χθες την εφαρμογή της για iPhone και iPad.

Business Apple Shazam

Η Apple εξαγόρασε το Shazam για 400 εκ. δολάρια

Η Apple προσπαθεί συνεχώς, όπως όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές, να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και τις κατηγορίες της σύγχρονης τεχνολογίας των υπολογιστών. Ένας εκ των τρόπων που το επιτυγχάνει αυτό, είναι εξαγοράζοντας άλλες εταιρείες για να εκμεταλλευτεί την εξειδίκευση τους.