Skype: Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφασίζει ότι μοιάζει πολύ με το Sky

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Microsoft επί ευρωπαϊκού εδάφους όπου αντιμετωπίζει ξανά το τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ονομασία και το logo του Skype μοιάζει πάρα πολύ με του Sky και δεν επιτρέπει στην Microsoft να κατοχυρώσει την ονομασία και το logo στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Microsoft εμπλέκεται σε δικαστική υπόθεση με το Sky, την πρώτη φορά η British Sky Broadcasting Group (BSkyB), ανάγκασε την Microsoft να αλλάξει ονομασία στην cloud υπηρεσία SkyDrive σε OneDrive.

Η λογική του δικαστηρίου είναι ότι πράγματι το όνομα του Skype αλλά και το logo μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές με το όνομα του καναλιού Sky, ενώ το λογότυπο που βρίσκεται μέσα σε ένα σύννεφο παραπέμπει στη λέξη “sky” (ουρανός) όπου και βρίσκονται τα σύννεφα.

Η Microsoft από την πλευρά της αναφέρει ότι μεταξύ των δυο brands δεν μπορεί να δημιουργηθεί καμία σύγχυση και θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. Εκπρόσωπος της Microsoft μιλώντας στο The Verge σημείωσε ότι η απόφαση αυτή δεν ζητά από την Microsoft να μην χρησιμοποιεί την ονομασία Skype, αλλά περισσότερο δεν της επιτρέπει να την κατοχυρώσει.

Αυτό σημαίνει ότι το Sky μπορεί να ζητήσει από τη Microsoft χρήματα για να της δώσει την άδεια να χρησιμοποιεί το brand του Skype στην Ευρώπη.

sky skype δικαστήριο, Skype: Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφασίζει ότι μοιάζει πολύ με το Sky

sky skype δικαστήριο, Skype: Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφασίζει ότι μοιάζει πολύ με το Sky

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KeyFr3ak

Τους αμερικάνους λέμε βλάκες αλλά και η ευρώπη δεν πάει πίσω! Πόσοι στην ευρώπη βλέπουν/ξέρουν το Sky και πόσοι χρησιμοποιούν και ξέρουν το Skype, στο κάτω κάτω πριν το πάρει η microsoft γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα?

theo

το sky είναι ένα απο τα μεγαλύτερα κανάλια στην αγγλία. αν δεν το ξέρεις εσύ άλλη κουβέντα. όσο για το όνομα προφανώς η μς ήθελε την πατέντα και δέν είναι αμερική που περνούν σχεδόν όλες οι πατέντες και μετά αφήνουν τα δικαστήρια να αποφασίσουν τι είναι σωστο και τι λάθος. στην ευρώπη ελέχονται λίγο. πρόσθεσε και το γεγονός ότι η ευρώπη υπερασπίζεται τις εγχώριες εταιρείες τότε το αποτέλεσμα είναι απόλυτα λογικό. εδώ η apple έκλεισε online σελίδα που πουλούσε φρούτα και λαχανικά επειδή είχε όνομα apple market η κάτι τέτοιο. το όνομα είναι όνομα και αν το δικό σου μοιάζει με ήδη υπάρχουσα πατέντα τότε έχασες

KeyFr3ak

@theo Γι’αυτό μίλησα και για ευρώπη γενικά και όχι για αγγλία, από τα 28 κράτη τι ποσοστό θέασης έχει το κανάλι σε σχέση με το ποσοστό χρήσεις του skype? Και δεύτερον αυτό που είπα είναι ότι όσο δεν το είχε το skype η ms αλλά το είχε η ευρωπαϊκή τότε εταιρία που το έφτιαξε γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα με το sky? Γιατί προφανώς άλλο ποσό χρημάτων μπορεί να πάρει από την ms σε σχέση με όταν ήταν μόνο του! Γιατί είναι γελοίο να κερδίσει το sky μόνο και μόνο επειδή είναι ευρωπαϊκή επιχείρηση. Στο κάτω κάτω είναι γελοίο αν υπάρχει το όνομα της εταιρίας στο όνομα κάποιας άλλης να πρέπει να πληρώνει η δεύτερη, δηλαδή αν αύριο βγει εταιρία με το όνομα skyscraper θα πρέπει και αυτή να πληρώνει στο sky γιατί το όνομα παραπέμπει στο κανάλι sky?

Genesis

theo

μιλάμε για παγκόσμιος τώρα έτσι δεν γίνεται μετά από τόσα χρόνια να βγαίνει η sky και η κάθε sky και να λέει ότι της κλέψανε πατέντα…το skype το έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτή τη στιγμή το skype είναι πολύ μεγαλύτερο όνομα από αυτό το sky…..

απλά κάποιοι δεν βγάζουν αρκετά φαίνεται και προσπαθούν να βγάλουν κάτι ακόμη κλασικά πράγματα…

theo

σχετικά με το skyscraper πέζει όχι γιατί είναι λέξη απο μόνη της. αλλά για ονομασίες τύπου skyte skyk μάλλον ναι. το ποσοστό θέασης είναι άσχετο. αν κρατάς μια πατέντα έιναι δική σου ότι και να γίνει και κάνεις ότι θέλεις με αυτή. γιαυτό υπάρχουν και patent trools εταιρείες παραδείγματα πολλά. το sky έκανε την μήνυση απο το 2005 δέν έχει σχεση με την μσ. αν μεταφραζόταν ολόκληρο το άθρο απο την λωρένα θα ήταν ξεκάθαρο. το θέμα είναι ότι εφόσων κατοχυρώσεις ένα όνομα σαν πατέντα έιναι δικό σου και κανενας δεν μπορεί να βγάλει κάτι παραπλήσιο. γιαυτό δεν υπάρχουν υπολογιστές apples macabook. η εταιρεία θα έκλεινε αμέσως. σε κάποιες περιπτώσεις είναι γελέιο σε άλλες όχι. έτσι πάει το πράμα. αυτοί που βγάλαν το skype έπρεπε να ψάξουν λίγο για το όνομα. ας μην έκαναν συνεφάκια στο κάτω κάτω. τώρα αν το κανάλλι ζητήσει λεφτά για το όνομα skype άλλη κουβέντα. το θέμα είναι ότι έκανε αγωγη το κανάλι σκυ, νίκησε και η μς δεν δικαιούτε το όνομα αυτό. Υ.Γ. το ίδιο έκανε και η αππλε με το όνομα iphone. το έκλεψε απο το lynksys (που είχε προιόν iphone) και μετά τρέχαν δικαστήρια και τελικά η lynksys υπέκυψε και πήρε τα… Συνέχεια »

theo

@Genesis to 2003 δημιουργληθηκε το skype το 2005 έφαγαν μήνυση. δεν είναι τώρα που έγινε

KeyFr3ak

@theo Δεν διαφωνώ με αυτό που λες απλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο το οποίο ξεχωρίζει την αντιγραφή ενώς κατοχυρωμένου trademark από την βλακεία και κουτοπονηριά προκειμένου κάποια εταιρία να βγάλει έξτρα χρήματα από του πουθενά! Δεν μπορεί η sky και η κάθε sky να ζητάει χρήματα από κάποια άλλη εταιρία μόνο και μόνο επειδή ήταν η πρώτη που κατοχύρωσε ένα όνομα το οποίο μάλιστα είναι 3 γράμματα πράγμα που το κάνει ακόμη πιο πιθανό να είναι κομμάτι μίας λέξης, αλλιώς με αυτήν την λογική θα μπορούσα και εγώ να κατοχυρώσω σαν όνομα εταιρίας ένα Α και μετά όποιος το είχε στο όνομά της εταιρίας του να έτρωγε μήυηση γιατί είναι δικό μου trademark.

theo

@KeyFr3ak υπάρχει όριο το δικαστήριο. και όπως είπα πιο πάνω ευρωπαρική vs αμερικάνικη εταιρεία νικάει η ευρωπαική.

Manuelo

Πραγματικα απορω γτ ασχολειστε με το τι θα κανει η skype με τη sky…. Δλδ τοσο πολυ σας πειραξε????

KeyFr3ak

@Manuelo Συζήτηση κάνουμε, δεν είναι ότι μας πείραξε από την τσέπη μας φεύγουν τα λεφτά?

Gvirginia

Ας βάλει λεφτά ο Αλαφούζος και ας αφήσει τη Microsoft 😛

el_mac

Ελπιζω να μην φανε και κανεναν skywalker. Ελεος…

παναγιωτης

Ένταξει πολύ χαζό το όλο θέμα με την ονομασία. Τι σχέσει έχει το ένα με το άλλο;
Και το μήλο…Apple ονομάζεται αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα… τα μήλα δεν κάνουν μηνύσεις!!!

στεφ

Και το sky μοιάζει πολύ με το όνομα του Θέου ουρανού… Μπορεί να κατέβει και να ζητήσει λεφτά και αυτός από το sky Θέου θέλοντος!

Dimitris77

Αναλογη γελοιοτητα πραγματικα δεν εχω ξαναδει. Μονο εγω βλεπω οτι δεν υπαρχει καμια ομοιοτητα περαν των 3 γραμματων; Κι απο ποτε δηλαδη ενα καναλι μιας χωρας εκφραζει το ευρωπαικο συνολο; Ας απαγορευτει η λεξη Skype μονο στη Βρετανια. Κι εμεις δηλαδη που ειχαμε την ΕΤ, να ζητησουμε αποζημιωση απο τον Ε.Τ. τον εξωγηινο. Ο,τι να’ναι.

parastas

Ελπίζω με αφορμή την αλλαγή ονόματος να κάνει κάτι η ομάδα του Skype και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της όπως έκανε και με το SkyDrive. Γιατί προβλέπω να την καταπίνουν Άσχημα το Viber και το Facebook..

Themis

Δηλαδή, για να καταλάβω: το δικαστήριο είπε οτι ο Αλαφούζος μπορεί τώρα να απαιτήσει και αποζημίωση από τη Microsoft για το skype?

Max91

Παιδια το Sky δεν υπαρχει μονο στη Αγγλια αλλα και σε πολλες αλλες ευρωπαικες χωρες οπως και στην Γερμανια που ζω… ειναι κατι αναλογο σαν το NOVA.
Οσο για το ονομα το βρισκω τελειως γελοιο… να πω οτι και τα δυο ειναι για πανω κατω το ιδιο πραγμα…

Vagelis

Το Skype μοιάζει και με το ΣΚΑΪ και πρέπει το ελληνικό κανάλι να κάνει μήνυση γιατι μπερδεύονται οι έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.