Skype: Τέλος η υποστήριξη για Windows Phone 8 & 8.1 στις αρχές του 2017

Η Microsoft μετά την ανακοίνωση τερματισμού υποστήριξης του Skype για συσκευές με Android κάτω από το 4.0.3 τον Οκτώβριο, τώρα μας ενημερώνει ότι το ίδιο θα συμβεί και για συσκευές με Windows Phone 8 & 8.1 στις αρχές του νέου έτους.

Οι χρήστες Windows Phone με εκδόσεις Windows Phone 8 και Windows Phone 8.1 υπολογίζεται σήμερα ότι αποτελούν το 80% της ενεργής βάσης, οπότε δεν είναι ένα αμελητέος αριθμός. Η ανακοίνωση αυτή που έγινε εχθές περιλαμβάνει και τους χρήστες συσκευών με Windows RT.

H Microsoft βρίσκεται σε φάση ανασχεδιασμού του Skype, το οποίο να θυμίσουμε ότι αγόρασε το Μάιο του 2011 για περίπου 8,5 δις δολάρια. Στόχος είναι η μεταφορά του στο cloud από το P2P που βρίσκεται σήμερα. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει μερικά από τα χαρακτηριστικά του Skype όπως ο διαμοιρασμός αρχείων, η ποιότητα των κλήσεων, η αξιοπιστία και τα video-μηνύματα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η κίνηση θα πλήξη τη μεγάλη πληθώρα των χρηστών Windows Phone το μερίδιο αγοράς του mobile λειτουργικού της Microsoft συνεχίζει να φθίνει, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να επενδύει χρόνο και χρήμα σε οτιδήποτε άλλο από το Windows 10 Mobile και άρα την εξέλιξη της εφαρμογής εκεί.

Skype, Skype: Τέλος η υποστήριξη για Windows Phone 8 & 8.1 στις αρχές του 2017

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cons

Γελάει ο κόσμος.
Κάτοχος Nokia Lumia 800, μου έκοψαν το skype με το έτσι θέλω πριν κανά 2 χρόνια.
Η κοπέλα μου είχε κατά σειρά Lumia 520, Lumia 535.
Πλέον της κάνανε δώρο Galaxy A5 2016 και βρήκε την υγειά της.

Λίγο που της είχα περάσει τα Win 10 στο 535, απογοητεύτηκα. Εμπειρία χρήσης που απλά δεν υπήρχε…. Δεν ήξερα πως να το συμμαζέψω το λειτουργικό και είμαι και στον ΙΤ χώρο. Ξαναγυρίσαμε στο 8.1. Πλέον, έφτιαξα και το 520 που το είχαμε παρατήσει λόγω σπασμένης οθόνης και το έδωσα στην μητέρα μου για skype και άλλα συναφή.. Και τώρα το κόβουν….

Δεν πρόκειται να ξαναπροτείνω / ξαναπροτιμήσω WP.
Ήταν ωραία όσο κράτησε αλλά με κινήσεις σαν και αυτές, απλά δεν γίνεται να συνεχίζεις να τους υποστηρίζεις.

Manolis

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!! Αν είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο σε κινητό που έχει ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ τις λειτουργίες του Skype!!!!!

thanoik

παντως εγω εχω το 920 και εχω περασμένα τα 10ρια,πειτε μου εσεις ένα κινητο Ένα!!!!!!που να εχει λειτουργικο 2016 και να είναι μοντελο του 2012,δεν λεω ότι η κινηση της Microsoft αυτή ότι είναι σωστη(για το skype)αλλα λογικα θελει να σπρωξει τον κσμο να βαλει τα windows 10,μενει μονο να το δουμε….

mixtri

Οι άνθρωποι είναι τραγικοί και γραφικοί.
Αν δε.μπορούν να υποστηρίξουν μια εφαρμογή για τη ΔΙΚΗ τους πλατφόρμα γιατί οι υπόλοιποι προγραμματιστές να το κάνουν; Λες και οι κάτοχοι Windows phone που κάναν μια.φορά.το λάθος να τους προτιμήσουν θα το ξανά κάνουν…
Το λουκέτο τους αξίζει και με το παραπάνω. Λυπάμαι πολύ.

Για να εκφράσω την πίκρα μου οι γονείς μου χρησιμοποιούν δυο WP που δυστυχώς δεν έχουν αναβαθμιστεί σε 10 (lumia 920+lumia 532). Το μόνο το οποίο έκαναν είναι Skype. Ωραία λοιπόν. Τώρα Viber και το επόμενο τηλέφωνο Android.

mixtri

@cons, σε συζήτηση που είχα χθες με φίλους τους έλεγα ότι για γονείς φάση το Windows phone είναι τέλειο γιατί το Skype etc είναι απροβλημάτιστο και έχουν καλές μπαταρίες.
Από σήμερα αρχίζω τη δυσφήμιση. Είναι πραγματικά απαράδεκτοι.
Την ιστορία με το 535 και την κοπέλα σου την έχω ζήσει με το 532 και τη μητέρα μου. Τραγικό το 10αρι με ένα σωρό θέματα απο battery drain μέχρι γραμμές στην οθόνη και κολλήματα.

Ε θα πάνε όλοι σε Android και θα βάλουν λουκέτο. Να τελειώνουμε. Αυτοί το βάζουν μόνοι τους.

forneverarrow

@thanoik: iPhone 5… Συσκευή του 2012 και τρέχει iOS9 και θα πάρει και το 10. iPad mini και iPad 2 το ίδιο μόνο που σταματούν στο 9.

Απορώ γιατι υπάρχει κόσμος που ασχολείται ακόμα με την αηδία της MS. Όταν είχα το lumia 800 και αντί για WP 8 πήρα 7,8 (δηλαδή 7.5 με πιο μεγάλα tiles) το πέταξα και τέλος. Έδωσα μια ακόμα ευκαιρία όταν ήθελα κάτι φτηνό για δεύτερη συσκευή και πήρα το 635 μόλις είχε βγει. 3 μήνες μετά βγήκε νέο μοντέλο πιο φτηνό με καλύτερη οθόνη, διπλάσια ram και μπροστινή κάμερα! Το WP 10 ακόμα δεν το πηρε και υποτίθεται ότι ήταν στα πρώτα που θα το είχαν!

Και το android τα ίδια χάλια σχεδόν. Αν δώσεις 600€ για flagship θα πάρεις μερικά updates αφού κοντεύει να βγει η μεθεπόμενη έκδοση. Η καλύτερη λύση είναι ένα mainstream στα 300€ με τελευταία έκδοση απο την αρχή και αν είσαι τυχερός θα πάρεις άλλη μια. Αν όχι, όσο αντέξει και θα έχεις πληρώσει λιγότερα τουλάχιστον απο αυτά του flagship.

Αν πάλι θες υποστήριξη για χρονια και σωστά updates τα σκας στην Apple και τέλος.

mixtri

forneverarrow, το Lumia 920 είναι το πρώτο WP 8 τηλέφωνο. Λογικό ήταν να έχει τόσο μακρά υποστήριξη αφού ουσιαστικά γίναμε beta testers της MS. Ας σταματήσουμε λοιπόν την καραμέλα για την ανύπαρκτη υποστήριξη της MS. Και εγώ το 920 είχα, την υποστήριζα αλλά οι άνθρωποι σε λίγο θα έχουν αρνητικό μερίδιο αγοράς για να καταλάβουν ότι είναι βλάκες.

Darth

1. περισσότεροι σας είστε λάθος… όχι οτι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια εφαρμογή αλλά δεν θέλει, καθώς όλο το χρήμα είναι στην συλλογή και αξιοποίηση τον προσωπικών δεδομένον και δλδ windows 10, και ετσι προσπαθεί όλους να σπρώξει εκεί όπως στα Pc ετσι και στα κινητά

2. καλά κάνει ιδιωτική εταιρεία είναι κοιτάει το συμφέρον της και το συμφέρον της όλο είναι στα windows 10 και συγκεκριμένα στην λειτουργία συλλογής προσωπικών πληροφοριών

τα ίδια θα κάνατε και εσείς αν βλέπατε οτι χάνετε την μπάλα απο το γήπεδο

ironmanmark40

Εδώ εχει χαθεί η μπάλα… διαβάζω για συσκευές 5 χρόνων, για συσκευές με κατώτατα σπεκς που δεν διευκρινίζουν οι κάτοχοι τους κάτω από ποια έκδοση των δεκα δεν αποδίδουν, μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας …. εάν είναι δυνατόν, έχετε ξεφύγει …. χρονια τώρα κράζατε την Ms ότι ήταν λίγα τα wp και τώρα που είναι τα δέκα ενα πλήρες λειτουργικο , εφευρίσκετε αλλα να λέτε…! Μπορεί να είναι λάθος να σταματάει η Ms την υποστήριξη κάποιων εφαρμογών από τα wp8.1 αλλα τελικά καλά κανει αφού τα δέκα είναι σαφώς καλύτερα. Τώρα εάν κάποιος δε θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πάρει νεο κινητό είναι σαφέστατα αποδεκτο, αλλα μη τα βάζετε με το λειτουργικο. Υπάρχουν συσκευές με wm10, όπως τα 950, 650, 550, 640, 930, 830, κτλπ που λειτουργούν μια χαρά με τα δεκαριά οπότε και η Ms σπρώχνει με το τροπο της την αλλαγή συσκευής. Δε βλέπετε τι γίνεται με τις συσκευές android που έχουν μείνει στην kit Kat ή κάθε λίγο και λιγάκι έχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας;

forneverarrow

@ironmanmark40: με τη διαφορά ότι το kit kat δουλεύει με όλες τις εφαρμογές σήμερα. Μην προσπαθείτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολόγητα. Μου ανέφερες 6 συσκευές που πήραν W10 ενώ είναι άλλες δέκα εκεί έξω που ενώ είναι capable για W10 έμειναν σε 8.1 ή 8! Και ας μην ξεχνάμε την καραμέλα της MS για την αναβάθμιση… Αν είναι δυνατόν στις μέρες μας να υποχρεώνεται ο καθένας να αγοράζει νέα συσκευή κάθε λίγο. Ούτε πρακτικό είναι ούτε συμφέρει.

ironmanmark40

Βεβαίως και δε συμφέρει, να έχεις Samsung s3 (Μάιος 2012) και να μη περνει αναβάθμιση….. όπως και αναβαθμίσεις ασφάλειας μονο η τωρινή έκδοση android, εξάλλου και για τις προηγούμενες εκδόσεις android καταργεί την υποστήριξη Skype.τωρα γίνεται φασαρία και καλά για τη σειρά x20 των λούμια (Νοέμβριος 2012), λίγο υποκριτικό δε νομίζετε; και βέβαια δε δουλεύουν πολλές εφαρμογές με kit Kat, βγάζει μήνυμα στο play store.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Skype

Skype: Κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση με βελτιώσεις και νέες προσθήκες

Πλέον, το Skype on the Web μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλέφωνο ή tablet Android.

Software Microsoft Skype

Microsoft: Δεν εγκαταλείπουμε το Skype, το αναβαθμίζουμε

Η Microsoft δηλώνει την υποστήριξή της στο Skype, παρόλο που το Teams είναι ψηλά στο ενδιαφέρον της.

Smartphones Microsoft Skype

Microsoft Skype: Έφτασε η υποστήριξη για έως και 100 συμμετέχοντες στις κλήσεις

Μία πολυπόθητη αλλαγή από τους χρήστες του Skype έφτασε, με τη Microsoft να υποστηρίζει πλέον έως και 100 συμμετέχοντες στις κλήσεις.

Internet Microsof Skype

Skype: Τεράστια αύξηση ενεργών χρηστών, 40 εκατ. την ημέρα

H Microsoft αποκάλυψε ότι τον τελευταίο μήνα η χρήση του Skype εκτοξεύτηκε. Πλέον, οι χρήστες αφιερώνουν 220% περισσότερο χρόνο στις κλήσεις.