Η CIA προσπαθεί επί μια δεκαετία να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple

Είναι γνωστό ότι εταιρείες όπως Apple και Google κάθε άλλο παρά φιλικές είναι για υπηρεσίες όπως CIA και NSA καθώς προσπαθούν όλο και περισσότερο να ενισχύουν την κρυπτογράφηση στις πλατφόρμες τους έτσι ώστε ούτε οι ίδιες ούτε κάποιος άλλος να μην έχει (τουλάχιστον όχι εύκολη) πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο μυστικές υπηρεσίες θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Από έγγραφα που δημοσιεύει το The Intercept και τα οποία προέρχονται από τον γνωστό σε μας και “πονοκέφαλο” της NSA, Edward Snowden, φαίνεται ότι σχεδόν εδώ και μια δεκαετία η CIA προσπαθεί να σπάσει τα μέτρα ασφαλείας της Apple σε iPhone, iPad αλλά και Mac. Αυτό συμπεριλαμβάνει κλειδιά κρυπτογράφησης σε mobile επεξεργαστές της Apple και Xcode, το εργαλείο που χρησιμοποιείται από την Apple για να δημιουργήσει τα apps της.

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην CIA να τοποθετήσει κακόβουλο κώδικα στις iσυσκευές και να λαμβάνουν έτσι τις πληροφορίες που ήθελαν από άτομα υψηλού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Το ότι η CIA προσπαθούσε γα καιρό να σπάσει την ασφάλεια της Apple, γίνεται γνωστό από τα έγγραφα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν και πόσες φορές τα έχει καταφέρει. Apple και CIA δεν δέχτηκαν να κάνουν καμία δήλωση πάνω στο ζήτημα.

cia tried to hack apple, Η CIA προσπαθεί επί μια δεκαετία να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Προφανώς και κάνουν ότι περνάει από το Χερι τους για να μην έχουν εύκολη προσβαση οι υπηρεσίες. Πως αλλιώς θα τις μοσχο πουλάγανε μετά τις πληροφορίες;

KOSTAS-DOHA

χαχαχα..κλαιω….ποσο γιωταδες ειναι αυτοι στη CIA?….δεν μπορουν ετσι?…ε ας προσπαθησουν κι αλλο…με προσπαθεια και επιμονη μπορεις να καταφερεις τα παντα…..χαχαχαχαχαχαχαχαχα…..τρομερη ειδηση…..να σαι καλα

nikmour

ρε μας δουλεύετε? Τι είδηση είναι αυτή! Ρωτήστε την Kate Upton και την Michelle Williams…

nonos04

Δεν υπαρχει αυτο….σιγα ολοκληρη CIA και FBI μην δεν εχουν σπασει τον κωδικα κρυπτογραφισης τις apple!! Ξερουν αν πασα στιγμης που εισαι τι κανεις και με ποιον το κανεις!!!

Άνθιμου

Όλες αυτές οι ειδήσεις είναι για τα μάτια του κόσμου,γιαυτους που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός από το ποσά γκολ έβαλε ο Ολυμπιακός.Η CIA και το FBI ειναι παντού ,ακόμα και στην Ελλάδα για όσους νομίζουν ότι το “σκασανε”.ο καθένας από εμάς είμαστε φακελωμένοι στα αρχεία της CIA και του FBI το κάθετη που λέμε παρακολουθείτε.και δείτε ως παράδειγμα όπου όλοι νομίζω ξέρουμε,πως αν πούμε την λέξη “βόμβα” αυτόματα παρακολουθείτε η συνομιλία μας,ακόμα και τώρα που μόλις την έγραψα αυτή την λέξη.Σε αυτό που θέλω να καταλήξω ειναι πως κανείς δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από της μεγάλες εταιρίες.ειδικα σε αυτή την περίπτωση εγώ νομίζω πως ειναι καθαρή διαφήμιση προς την Apple ,η οποία έρχεται και δίνει το μήνυμα ότι μπορείς να εμπιστευτείς αυτήν την εταιρία ,κάτι το οποίο δεν ισχύει για καμία.Αυτη ειναι η προσωπική μου άποψη πάντα

Av Raam

Εδώ δεν κολλάει αλλού κι αλλού η CIA, έχει κολλήσει 10 χρόνια στο να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple. Σοβαρευτείτε. (ειδικά αυτοί στα αμερικάνικα “ενημερωτικά site)

gkoutsos

τα προηγουμενα χρονια μαλλον, ηταν ολα καλα για ολες αυτες τις υπηρεσιες, αφου ευκολα μπορουσαν να περασουν απο την ασφαλεια των λειτουργικων συστηματων και να εχουν προσβαση στις πληροφοριες του καθενος. ομως, τωρα τα τελευταια χρονια, απ’ ο,τι φαινεται, τους κακοφαινεται το γεγονος, οτι αυξανεται ολο και περισσοτερο η κρυπτογραφηση, τα επιπεδα ασφαλειας κτλ. απο google, apple, microsoft κτλ. και χρειαζεται περισσοτερο κοπο για να τα ξεπερασουν.
βεβαια, μπορει ολες αυτες οι ειδησεις, να ειναι και σταχτη στα ματια του απλου κοσμακη, ειτε υπερ της apple, ειτε υπερ αυτων των υπηρεσιων, οτι και καλα δεν μπορουν να μας παρακολουθησουν…
τη μια συμβαινουν μεγαλες διαρροες στο cloud της apple, και την αλλη μας λενε οτι cia, nsa κτλ. δυσκολευονται τοσο και συγκεκριμενα μονο στην apple… κατι δεν μου ακουγεται λογικο…

(για να μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι αλλα λειτουργικα συστηματα ειναι 1000% ασφαλη. απλα τυχαινει στην apple να εχουν συμβει τα παραπανω.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.