Xperia Z1, Xperia Z1 Compact και Xperia Z Ultra αναβαθμίζονται σε Lollipop

Η Sony ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 5.0 Lollipop για τα μοντέλα Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra αλλά και Xperia Z3 Dual, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά το update για τα Xperia T2 Ultra και Xperia C3 (δίκαρτα και μονόκαρτα).

Μετά από αυτά τα δυο rollout θα ακολουθήσει η αναβάθμιση σε Lollipop για τα Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR και Xperia Tablet Z, χωρίς όμως η Sony να δώσει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το πότε ακριβώς.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει γνωστό το ποιες χώρες θα είναι οι πρώτες που θα υποδεχθούν το update, αλλά μπορείτε από σήμερα να ξεκινήσετε να ελέγχετε στο κινητό σας.

Κάτοχοι Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra και Xperia Z3 Dual αναβαθμίσατε σε Android Lollipop;

Xperia Z1, Xperia Z1 Compact και Xperia Z Ultra αναβαθμίζονται σε Lollipop, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact και Xperia Z Ultra αναβαθμίζονται σε Lollipop

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

130 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
euaggelos71

Χρόνια πολλά σε όλους!! Πριν λίγο ήρθε στο Z ultra μου 🙂

themisko

euaggelos71 ποια εκδοση z ultra εχεις φιλε? απο ota η μεσω pc companion? δν μου εχει ερθει τιποτα

Tony Cool

Euaggelos71 ωραιος! Για πες εντυπωσεις.Και κυριως αν εχει διατηρήσει ο launcher τις επιλογές που είχαμε στο ultra με το kit kat,οπως πχ landscape orientation. Επίσης για τσέκαρε μήπως πρόσθεσαν και κανένα double tap to wake να γουστάρουμε!

Νίκος

Το πήρες στο Z ultra??

Νίκος

Το θέμα είναι μην έχει κολλήματα και να είναι πιο ελαφρύ

euaggelos71

Παιδιά το C6833 έκδοση 14.4.Α.Ο.108 γερμανικό, αύριο θα κατεβάσω το γλυφιτζουρι και θα έχω σαφή εικόνα, ρίξτε και μια ματιά στο αντίστοιχο νήμα του ultra στο myphone.

Vasilis

Χρονια πολλα σε ολους!Ακομα να ερθει το update στο z1 compact μου..Αντε να δουμε .

themisko

C6833 και γω.Μολις κατεβηκε μεσω Pc companion.Για να δουμε

Στέλιος

Αναμένω αναμενος

Stavros

Ξέρετε αν πάει το Samsung Galaxy S4 mini σε Lollipop?

Χρήστος

Παιδιά όσοι κατέβασαν το lollipop ας μας πουν τις εντυπώσεις τους. Επίσης έκανε clean install ή κράτησε και τις εφαρμογές?

djfapples

Στο z2 πάντως δουλεύει ρολόι το κινητό έγινε ποιο σβελτο όχι ότι δεν ήταν αλλά ένα κλικ παραπάνω δε σβήνει τίποτα από τα αppss πιστεύω θα δουλεύει καλά και σε σας

Ανδρέας

το κατέβκατέβασα και το έβαλα με clean install κι το κινητό πάει σφαίρα χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα

djfapples

Clean install????

Γιάννης

Xperiaz1 και ακόμα δεν μου έχει έρθει τίποτα ,,…ξέρετε τίποτα ;

Δημητρης

Εχθες το βραδυ μου ηρθε και την εκανα σε z ultra c6833.Το περιβαλλον του κινητου εχει ομορφηνει δεν υπαρχει ιχνος λαγκ και και γενικα το κινητο το νιωθω πιο ελαφρυ. Επισης εχου προστεθει και νεες λειτουργιες οπως ultra stamina mode. Τελος η αναβαθμιση απειτει 1.2 gb ελευθερα του εσωτερικου χωρου αποθηκευσης

Ανδρέας

clean iinstall…Το κατέβασα και το flashara εγώ και μέχρι τώρα όλα ρολόι

themisko

Installation μεσω pc companion πηρε γυρω στο μισαωρο για z ultra.Δεν ηταν clean,μου κρατησε τις εφαρμογες και τα app data.Δε χρειαστηκε ουτε login να κανω σε social apps.Εΐχε λιγο lag στο πρωτο και δευτερο boot.Πλεον ρολλαρει μια χαρα.Ενα feature που βελτιωθηκε δραματικα και μου κανε εντυπωση γιατι η Sony ποτε δε το ειχε παραδεχτει οτι υπολειτουργει ειναι το wake up με ok Google για το google now που επρεπε να το πεις καμια 10αρια φορες σε kitkat για να πιασει.Ατελειωτα threads στο xperia care και δν ειχε βρεθει λυση.Πλεον ρολοι..

APOSTRATOS

Καλησπέρα έχω κατεβάσει μέσω laptop στο z ultra και έχω παρατηρήσει ότι πλέον μπορείς να μεταφέρεις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, με την μπαταρία έχω θέμα από το πρωί χωρίς να το χρησιμοποιήσω συχνά μου έχει πάει στο 50% μπορεί να φταίει η εγκατάσταση που έκανα.

Χρηστος

Παιδια αγορασα το Ζ1 απο skroutz και εχει βγαλει τπτ για το lolipop; Πρεπει να το συνδεσω με το pc για να το κανω;

Νίκος

Χρήστο στο update center πάτα αν δεν σου δείχνει ότι έχει έρθει άρα θα έρθει κάποια άλλη στιγμή δεν έρχεται σε όλους ταυτόχρονα εγώ έχω το Z3 Compact και το Z1 και ακόμα δεν ήρθε τίποτα και στα δύο

kostasrodos

Exthes thn phra kai egw sto s4..

abandoned

Lollipoooooooooooooooooooooooooooooooooop…
(Z1)

Νικος Z1

Εμένα πάλι τπτ ακόμα… Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά όσοι έχετε κάνει update ιδοποιηση στο update center σας έβγαλε η το κάνατε με pc companion ακόμα και χωρίς ειδοποίηση;

χρηστος

εμενα ακομα να μου ερθει παντος!πως γινεται αφτο δεν ξερω! (z1)

Dodol

Εμένα μου ήρθε στο z ultra αλλά στο z1 τίποτα ακόμα….

Ανδρέας

Το έκανα εγώ μόνο μου.. Ψάξε λίγο και δεν είναι τίποτα…

nsbowler

Καλημερα σε ολες και ολους. Ειμαι κατοχος του Ζ1, αλλα ακομα να μου ερθει η αναβαθμιση. Υπαρχει κατι νεοτερο? (C6903 μοντελο).

Kallos Pantelis

Καλημερα!!!
Κατοχος Z1(c6903) και χθες το βραδι ηρθε η ενημερωση!!!!
Πολυ καλη δουλεια το τηλεφωνο παει σφαιρα, πολυ πιο όμορφο!!

nsbowler

Και εγω c6903 εχω και ακομα το περιμενω θα ειναι στο καραβι ακομα :DDDD χαχαχαχαχα

George

Lollipop ακούω και lollipop δε βλέπω…z1 compact …την έχει βάλει κανένας άραγε να μας πει πως είναι;;; Να την βάλουμε ή όχι;;; Και μια βασική για εμένα ερώτηση, εξακολουθεί να έχει το πληκτρολόγιο το κατακόρυφο όπως τα παλιά κινητά η το έκοψαν;;;; Το χρειάζομαι απαραίτητα γιαυτό.

Νίκος

Το έχει το πληκτρολόγιο το κατακόρυφο μην αγχώνεσαι!

ntinospapado10

ρε παιδια που κανατε την αναβαθμιση sto z ultra

George

Ευχαριστώ Νίκο 😉

Νίκος

Φίλε στο Z ultra στην αρχή έβγαινε να το κατεβάσεις μέσω υπολογιστή τώρα μπορείς μέσω του ίδιου. Εγώ στο Z3 Compact το κατέβασα χωρίς τον υπολογιστή

vasilis

Όσοι δεν μπορείτε να περιμένετε κατεβάστε xperifirm από xda developers. Οι υπόλοιποι σαν και μένα βραστε στο ζουμί σας 😜.

Βασίλης

Εγώ με xperifirm κατέβασα την lollipop από Πολωνία και την εγκατέστησα. Μέχρι τώρα είναι πολύ ωραία αν και νομίζω πως έχει χειροτερεύσει η ποιότητα της κάμερας. Το βίντεο πάντως βελτιώνεται γιατί μπαίνει 1080p @60fps.
Κάτοχος
Ζ1 compact.

Βασίλης

Εγώ το ενημέρωσα σε lollipop μέσω xperifirm και μπορώ να πω πως είναι πολύ ωραίο. Βάζει πολλά χαρακτηρηστικά από τα z3. Ακόμα και το βίντεο του βελτιώνεται. Τώρα έχει 2 επιλογές. 1080p σε 30 καρέ το δευτερόλεπτο ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Έχω ένα θεματάκι όμως. Έχω την εντύπωση πως η κάμερα έχει χάσει την ποιότητά της. Κυρίως στο high iso sensitivity οι φωτογραφίες βγαίνουν με πολύ θόρυβο ενώ πρίν ήταν μια χαρά.

zombzan

ο αδελφος μ παντως που το εβαλε στο google nexus το ταμπλετ ειναι για πεταμε σερνεται του κερατα και θελει ολοκληρη πλακετα δν δουλευει και το wifi…τωρα για εδω δεν ξερω ελπιζω να ειναι επιτυχια

nsbowler

Ερώτηση… Η αναβάθμιση έχει να κάνει και με τον παροχο κινητής τηλεφωνίας που είναι ο καθένας ??? Αν ναι, δρόμο από τη wind!!!! Μια που έληξε το συμβόλαιο και μια που πήγα αλλού… Sorry για το off topic.

ο κωστας λεει

μπορειτε να μου πειτε απο που να κατευασω το xperifirm και πως

Αlexis

Παιδια καλησπερα!Κατοχος Ζ1 C6903 Cosmote!
ηθελα να ρωτησω αν δοκιμασω να το φλασαρω με το xperifirm από xda developers
και κατεβασω το lollipop firmware απο αλλη χωρα πχ Γερμανια,Γαλλια
δε θα εχω μετα ελληνικα στη συσκευη η καποια ασυμβατοτητα δικτυου ή το εγκαθηστω κανονικα?
Ευχαριστω

Dodol

Alexis κι εγώ αυτό ψάχνω να κάνω τώρα.Λογικά με τα ελληνικά δε νομίζω να υπάρχει θέμα γιατί μπορείς να επιλέξεις οποια γλώσσα θες.το θέμα δικτύου με ανησυχεί κι εμένα!

Αlexis

Tωρα μολις ειδα στο XperiaFirm πως για την ωρα μονο η Vodafon Gr εχει 14.5.Α.0.242/R4D
(αυτο δεν ειναι το Lollipop?)για το Ζ1 και το κατεβαζω αν και η συσκευη μου ειναι Cosmote!

Θα συνεχισω μονο αν μας απαντησει καποιος εμπειρος αν κανονικα μπορουμε να προχωρησουμε το flash

@Dodol ψαχνω φουλ στο γκουγκλ και γω αλλα δε μπορω να βρω μια ακριβη επιβεβαιωση!
Τα βηματα βαση οδηγου ειναι πανευκολα αρκει να πει ενας το οκ!

Alex kerkyra

Χριστός ανέστη. Κι εγώ περιμένω την αναβάθμιση του Z1 xperia κινητού μου. Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς αν μετά την αναβάθμιση αλλάζουν ή μπορεί να αλλάξουν τα εικονίδια της κλήσης (call screen, incoming call) και άλλα…. Ευχαριστώ.

Alex kerkyra

Χριστός ανέστη. Κι εγώ περιμένω την αναβάθμιση του xperia z1 κινητού μου. Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς αν μετά την αναβάθμιση αλλάζουν ή μπορούν να αλλάξουν τα εικονίδια της κλήσης του τηλεφώνου, δηλαδή (call screen, incoming call, call icon) – Ευχαριστώ. Χριστός ανέστη!!!!

Dodol

Alexis το επιχείρησα!Εγώ έχω vodafone αλλά και με κάρτα της Wind που έβαλα όλα μια χαρά!Νομίζω μπορείς να προχωρήσεις άφοβα!Μόνο αν θες τις εφαμογες σου μην ξεχάσεις να αποεπιλέξεις το data.

Αlexis

ok!Eυχαριστω…το δοκιμαζω και επανερχομαι!

Αlexis

Σουπερ παει!Ολα δουλευουν ρολοι!!!

nsbowler

@Alexis η κάμερα πως δουλεύει… ??? Γιατί σε προηγούμενα σχόλια διάβασα πως η κάμερα έχει ψιλοχαλασει

Dodol

Ε μα φάγαμε τόσες μέρες στην αναμονή . . !Το μόνο τελικά που είχε να κάνει με τη Vodafone είναι κάποιες εφαρμογές της που τις πιο πολλές μπορείς να τις διαγράψεις.

Αlexis

Dodol ακριβως οπως το λες!

nsbowler φιλαρακι για την ωρα οσο την κοιταω καλα δουλευει σε μενα…μαλλον δουλευει ετσι οπως δουλευε και πριν!τωρα βεβαια που ειναι και σκοταδι δεν μπορω να σου πω για βελτειωσεις
στο φως της μερες θα φανουν αν υπαρχουν…low light καμια συσκευη δε κανει θαυματα!πολυ λιγο και normal lag στη καμερα!

vasilis

Όσοι δεν πήρατε το update πηγαίνετε xperiablog.net και βρείτε πως θα το κάνετε μέσω xperifirm και flashtool.Εύκολα και γρήγορα θα σας έρθει το λολλιποπ και χωρίς κανένα πρόβλημα.

nsbowler

@Alexis ευχαριστω για τις διευκρινισεις. Οσο αφορα τη γλωσσα, αν κατεβασουμε το lollipop απο το xperifrm, υπαρχει κανονικα ή μονο αγγλικα?

vasilis

@nsbowler Η γλώσσα θα παραμείνει αυτή που έχεις.

nsbowler

@Vasilis ευχαριστω και παλι. Κατεβασα το flashtool και το software του lollipop, αλλα θα περιμενω λιγο ακομα μηπως τελικα ερθει η αναβαθμιση μεσω του pc Companion. H υπομονη ειναι η αρετη των σοφων, 🙂

vasilis

@nsbowler Πολύ σωστό σε βρίσκω 🙂

toggbill

Παιδια, εχει κατεβασει κανεις το lollipop για z3 compact ?? Ισχυουν αυτα που λενε για τα προβληματα και κυριως για την μπαταρια οτι εχει πεσει η διαρκεια στο μισο? Μου χει ερθει η ενημερωση και επιτηδες δεν την κανω περιμενωντας να σιγουρεψω οτι δε θα χει προβληματα…

Γιάννης

Παιδιά Xperia z1 honami …..δεν μ έχει έρθει τίποτα …γιατί ;;;…ξέρετε ποτέ ..το κινητο ειναι ελληνικό

nsbowler

Καλημερα σε ολες και ολους…ξεκινησα να φλασαρω το τηλεφωνο…και ο θεος βοηθος…βαρεθηκα να περιμενω…σε λιγο εντυπωσεις….

Νίκος

toggbill έχω το z3 compact όντως πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία και το έχω και στο stamina. Πιο γρήγορα από το kit kat! Και μου έκανε δύο φορές κάποια κολλήματα όπως όταν ήμουν ίντερνετ κόλλησε οθόνη και έκανα reset κουμπί κλεισίματος και έντασης πάνω ταυτόχρονα. Μετά από αυτό έκανα ξανά εγκατάσταση από το pc companion να δω τώρα τι θα κάνει. Ότι μου προκύψει θα πω εδώ!

nsbowler

Ετοιμο και το γλειφιτζουρι στο Ζ1. Λοιπον. οντως το κινητο ρολαρει χωρις κανενα προβλημα. Ολες οι εφαρμοφες δουλευουν απροβληματιστα και χωρις κολληματα ή lag. Το ultra stamina mode για μενα, ειναι μονο για περιπτωσεις εκτακτης αναγκης, οταν σου τελειωνει η μπαταρια και δεν εχεις τροπο φορτισης. Θα κανετε λιγη υπομονη μεχρι να ενημερωσει ολες τις προεγκατεστημενες εφαρμογες απο την αρχη. Στην ουσια ειναι σαν να εχετε καινουριο κινητο στα χερια σας και του κανετε το πρωτο power on. Οσο αφορα τη καμερα, τα 60fps ειναι απολαυστικα. Οι φωτογραφιες, ειδικα σε εξωτερικο χωρο εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Θλεω ακομα να τεσταρω τη καμερα σε κλειστο χωρο και με σχετικα χαμηλο φωτισμο. Η μπαταρια ειναι οπως ακριβως ηταν και με το kitkat. Μια παραφωνια που εχω να παρατηρησω ειναι πως ενα gps που ειχα πριν στο κινητο μου, ενω το εκανε κανονικα εγκατασταση, δεν λειτουργει. Ειναι της Sygic. Οποιος μπορει να μου δωσει καποια πληροφορια θα το εκτιμουσα πολυ. Κατι που το θεωρω σημαντικο. Οταν ειναι να φλασαρετε το τηλεφωνο σας, οσοι το επιχειρησετε τελος παντων, πρεπει οπωδηποτε να απενεργοποιησετε τη λειτουργεια MTP. Αλλιως δε θα μπορεσετε να συνεχισετε. Το ειδα οταν προσπαθουσα να βαλω το τηλεφωνο σε flash mode.Θα το βρειτε… Συνέχεια »

Γιαννης

nsblower …ΡΕ φιλε δεν μ εχει ερθει τιποτα …πως το κατεβασες και με ποιο προγραμμα …βοηθαμε αν ξερεις ρε φιλε εχω το ζ1 ελληνικο με αριθμο εκδοσης 14.4.Α.0.157

Τερης

Παιδια καλυτερα να περιμενε λιγο ακομα μεχρι να ερθει επίσημα απο την sony στην Ελλαδα . χθες βραδυ κατεαβασα γαλλια και flashαρα lollipop η μπαταρια και η cpu υπερθερμενοταν η καμερα ειχε προβληματακια πχ τραβουσε βιντεο μονο 25 fps και τελευταιο εκανε κατι κολπα με τις γλωσσες επιπροσθετως η μπαταρια τελειωνε πολυ γρηγορα μολις ξανα περασα και εγω kit kat και πλεον περιμενω την sony να δω ποτε θα το φερει ελλαδα για να το ξαναπερασω στο κινητο. Z1 εχω

nsbowler

@Γιάννης πήγαινε στο http://www.xperiafirmware.com και θα τα βρεις όλα

nsbowler

@Γιάννης πήγαινε στο http://www.xperiafirmware.com και θα βρεις τα πάντα.

nsbowler

@Γιάννης http://www.xperiafirmware.com και θα βρεις τα πάντα φιλαράκι.

Γιάννης

Ευχαριστώ για την βοήθεια nsblower… Από τη βλέπω θα περιμένω μέχρι να μου το βγάλει το κινητό μόνο του.. Εσύ πιστεύεις ότι θα αργήσει πολύ.. ?

Γιάννης

Και επίσης άμα δεν έχω το ποιο πρόσφατο Firware άμα περιμένω θα μου την δώσει την αναβάθμιση.. Η πρέπει να περάσω το ποιο πρόσφατο firmware μόνος μου ?.. Εσύ έχεις xperia z1 και σου λειτουργούν όλα οκ με την αναβάθμιση ?

Γιαννης

https://prntscr.com/6veuxb στο γ βημα που μπαινω για να κατεβασω αυτο που μου ζηταει ??…στειλε το μου σε LINK συγγνωμη αν σε κουρασα φιλε nsblower

ΑντώνηςΤ

Προσωπικά θα περιμείνω να μου έρθει μέσω της «κανονικής» οδού.

Όσο για την διάρκεια της μπαταρίας που αναφέρουν μερικοί, μήπως λόγω του νέου περιβάλλοντος «παίζετε» λίγο παραπάνω και για αυτό σας φαίνεται μικρότερη διάρκεια ;).

Πάντως ένα χαρακτηριστικό του Lolipop είναι η κρυπτογράφηση του, δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό καταναλώνει λίγο παραπάνω μπαταριά/επεξεργαστή αλλά μόνο κατά την χρήση του και όχι standby. Υπάρχει τρόπος αν το ψάξετε να το απενεργοποιήσετε.

Dodol

Εγώ έχει μέρες που φλάσαρα το Z1 και λειτουργεί άψογα. . .Ως προς την μπαταρία νομίζω πέφτει γρήγορα μόνο λόγω του ότι ασχολούμαι μαζί του συνέχεια αλλιώς νομίζω είναι στα ίδια.Για τους ανυπόμονους όπως εγώ προτείνω να το φλασάρετε.Στο Xperifirm θα το βρείτε στο Greece με operator Vodafone.Μιλάμε για το Ζ1 πάντα,για τα άλλα δε ξέρω.

theodoreippon

Φίλοι Dodol και Nsbowler να σας ρωτήσω, η έκδοση της Vodafone είχε πολλές εφαρμογές της προεγκατεστημενες μέσα;; και μπορέσατε να τις απεγκαταστησετε όλες(ή τουλάχιστον τις πιο πολλές);;; α και κάτι τελευταίο,από το ψάξιμο, που σίγουρα θα κάνατε, η μόνη διαφορά είναι οι προεγκατεστημενες εφαρμογές της Vodafone ή υπάρχει και τίποτα άλλο διαφορετικό με τη γενική έκδοση;;; αν μου απαντούσατε θα σας ήμουν ευγνώμων…

nsbowler

Καλημέρα σε όλους και όλες. Εγώ με το firmware που κατέβασα δεν είχα καμία εγκατεστημενη εφαρμογή της Vodafone.

Νίκος

Φίλε εγώ έχω Xperia z3 compact και έχει εφαρμογές Vodafone άλλη αλλαγή δεν βλέπω εκτός από αυτές. Και έχω πάρει lollipop! Μια εφαρμογή Vodafone δεν απενεργοποιείται! Δεν ξέρω αν βοήθησα

Αlexis

Καλησπερα και απο μενα!Εχω εδω και 3 μερες το lollipop στο Ζ1 μου και το εγκατεστησα μεσω XperiaFirm!Οπως ρωτουσα παραπανω πριν το εγκατασατησω,το κινητο μου και η Sim μου ειναι Cosmote και το firmware που εβαλα ηταν της Vodafone!

To μονο θεμα που συναντησα ηταν να μη μπορω να συνδεθω με 3G (δεδομενα κινητης)
Βρηκα λοιπον πως οι ρυθμισεις δικτυου VPN δεν ηταν προεγκατεστημενες στη συσκευη κανοντας το update!Το προβλημα το ελυσα πανευκολα στελνοντας απλα μυνημα/αιτηση στη Cosmote
για internet και μετα ελαβα αμεσως μυνημα που πατωντας το εγκαθιστουσε αυτοματα
τις ρυθμισεις αυτες!Μετα ολα κομπλε!

Το post αυτο ενημερωτικα για οσους παθουν το ιδιο και πελαγωσουν
Οι ανυπομονοι να το δοκιμασουν οφοβα…η διαδικασια πανευκολη βημα-βημα ο οδηγος!
Το Ζ1 καινουριο!το λειτουργικο ολα τα λεφτα!Ουτε που το σκεφτομαι να παω σε αλλη συσκευη!

theodoreippon

Ωραία σας ευχαριστώ όλους πολύ παίδες!!!! Να είστε καλά…. Απλά υπέθεσα ότι για να μη το βγάζει στο pc companion, γι αυτο και δεν υπάρχει στη generic κατηγορία στο xperifirm…. Δηλαδή ότι της βονταφον απλά είναι ελαφρώς τροποποιημενο για τις δικές της συσκευές… Τέλος πάντων εγώ θα το κάνω και αν αργότερα βγει η generic έκδοση (και έχω και τίποτα προβλήματα) ξανά φλασαρω εκείνη, αφού έτσι κι αλλιώς όντως η διαδικασία είναι πανεύκολη…. Και πάλι ευχαριστω και να είστε καλά… (btw το κινητό μας σκίζει μη μασατε τίποτα ότι σας λένε δεξιά και αριστερά) 😉
καλή συνέχεια….

Dodol

Όπως απάντησε και κάποιος φίλος μόνο μια από τις εφαρμογές της Vodafone δε καταργείται,τις άλλες τις διαγραφεις άνετα.Εγώ επειδή έχω Vodafone δεν είχα κανένα θέμα αλλά όπως λέει κι ο Alexis τα μικροθεματα λύνονται εύκολα.

Marios

Καλησπερα,εγκατεστησα κι εγω χτες το lollipop μεσω XperiaFirm,δεν επελεξα καποιο δικτυο π.χ vodafone, απλα εβαλα την customized.Aυτο για οσους δεν θελουν να εχουν προεγκτεστημενες τις εφαρμογες καποιου carrier.Oπως προανεφερε και ο Alexis η διαδικασια ειναι πανευκολη.Το μονο που παρατηρησα ειναι αποσυνδεσεις στο wifi,δεν ξερω αν το αντιμετωπιζει κι αλλος αυτο!

theodoreippon

Μάριε που τη βρήκες τη customized την Ελληνική;; εκτός αν δεν ειναι η Ελληνική…

Νίκος

Παίδες για z3 compact έχει κανείς δεν ανάβει το λαμπάκι ειδοποιήσεις;; Ούτε στα sms ούτε στο Facebook ούτε viber μόνο όταν το φορτίζω ανάβει. Έχω δει και στις ρυθμίσεις είναι ενεργό και στις εφαρμογές ενεργό μετά το lollipop μου σταμάτησε. Κανείς που να έχει το ίδιο πρόβλημα;; Η αν ξέρει τι φταίει;;

Marios

Τη Γερμανικη κατεβασα αλλα ειναι μια χαρα στα Ελληνικα ολα,ουτε καν επελεξα γλωσσα

theodoreippon

Ok Μάριε σε ευχαριστω… Εγώ θα φλασαρω ξανά όταν βγει η Ελληνική customised……

nsbowler

@Γιάννης αν εννοείς το software του lollipop, το κατέβασα από το Google Drive. Δε με κουρασες καθόλου

George

Καλησπέρα παιδιά, z1 compact έχω και μου ήρθε σήμερα, πιστεύω θα φτάσει σε όλους μέχρι αύριο. Δεν το έβαλα γιατί το φοβάμαι, αν το έχει βάλει κανένας και το έχει μέρες ας κάνει το κόπο να γράψει 2 λόγια. Μιλάω για z1 compact πάντα, για τα άλλα έχουμε ακούσει κριτικές, καλό απόγευμα.

Αντώνης

Αν και δεν νομίζω να παίζει ρολό, πια εταιρία είσαι? (Vodafone, Cosmote, Wind, άλλη). Το κινητό το είχες πάρει από Ελλάδα ή από έξω?

Πάντως με το Ζ3 που είχα κάνει αναβάθμιση πριν από κάνα μήνα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το κινητό πετάει.

Ευχαριστώ

giannis

παιδια μολις μου ηρθε αναβαθμιση…οσο το παλευα απο update center δεν μου ερχοταν! το συνδεσα με το pc και αρχικα δεν βρηκε τιποτα ουτε το pc companion! Μολις τελειωσε η αναζητηση ομως εμφανιστηκε αμεσως στο κινητο ως ενημερωση!! Δοκιμαστε και αυτο αν δεν εχετε κατι καινουργιο ως τωρα!! υπομονη να κατεβει τωρα!! 😀 😀 😀 xperia Z1 C6903 εδω!! 😉

mixalis

Μόλις ήρθε η επίσημη αναβάθμιση για το z1 μου!!!

Lefteris

Καλησπέρα παιδιά,

Το απόγευμα έλαβα εγώ την αναβάθμιση για το Z1 Compact μου (το κινητό είναι ελληνικό). Αν και το βρήκε από το update center, μου ζήτησε να κάνω την αναβάθμιση υποχρεωτικά μέσω του pc companion.
Μέχρι στιγμής όλα μια χαρά. Όλα δουλεύουν άψογα, πολύ ωραίο το απλουστευμένο design στα μενού. Η μπαταρία μου φαίνεται ότι κρατάει το ίδιο. Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν μεγαλώσει και αυτό είναι λίγο περίεργο. Χμμ….τι άλλο; Αυτά προς το παρόν!
Το μοναδικό αρνητικό που έχω βρει είναι ότι στο quick menu πάνω δεν υπάρχει πια η επιλογή για ρύθμιση του ήχου ώστε να βάζεις γρήγορα το κινητό στο αθόρυβο ή στη δόνηση. Μόνο στο αθόρυβο γίνεται και αυτό μέσω των πλήκτρων έντασης. Διάβασα λίγο στο internet και δεν είναι bug, απλά δεν υπάρχει πια αυτό το feature.

Γιάννης

Πριν απο καμία ώρα μου ήρθε και όλα είναι οκ δεν κολλάει …όμως το κινητο αποτι παρατήρησα ειναι ζεστό όταν το χρησιμοποιώ …νταξει δεν ζεσταίνετε πολυ αλλα ως ένα σημείο …πριν δηλαδή δεν ζείτε όταν τόσο πολυ …αλλα καταταλλα το κινητο ειναι μια χαρά και δεν κολλάει

Γιάννης

*ζεσταινοταν

xristos

Μου ήρθε σήμερα το απόγευμα το lollipop στο z1 δεν την έχω κάνει ακόμα γιατί θέλω να μάθω πρώτα τις εντυπώσεις σας και αν δημιούργησε προβλήματα στα z1 αν ξέρεις κάποιος θα ήθελα την γνώμη του παρακαλώ

sakis

Κάτοχος z ultra c6802. Δεν εχω λαβει ενημερωση για αναβαθμιση απο update center,απο pc companion ουτε απο sony bridge! Τι μπορει να φταιει? Ειμαι στο δικτυο της wind. Αν γνωριζει κανεις ας ενημερωσει! Ευχαριστω!

Μιχάλης

Χρήστο προχώρα άφοβα είναι καταπληκτική αναβάθμιση! Εγώ θα σου μιλήσω με απλά λόγια….αλλάζει όλο το κινητό!

Νικος Z1

Χθες το βράδυ το έβαλα και δουλεύει καλά προς το παρόν… Πολλά νέα χαρακτηριστικά δεν έχει αλλά αυτό που μου άρεσε είναι ότι πήρε επιτέλους επιλογή 1080p 60καρέ . Θα ήθελα και 720 p 120 καρέ αλλά αυτό δεν ήρθε. Δεν κολλάει κάπου και γενικά φαίνεται ελαφρύ. Ίσως η μπαταρία να πήγαινει λίγο καλύτερα από πριν. Γενικά η αναβάθμιση είναι περισσότερο αισθητική πάρα χαρακτηριστικων.

Γιωργος

Καλημερα.Μια ερωτηση….πως μπορω να εμφανισω την συντομευση ενεργοποιησης απενεργοποιησης ηχου κλησης σε xperia z1 me lollipop?

Χαρης

Παίδες καταρχήν καλημέρα. Μία ερώτηση. Είμαι κάτοχος xperia Z ultra ( C6833 ) απο cosmote αν βοηθάει.
Το Xperifirm μου λέει ότι η έκδοση που υποστηρίζει η cosmote είναι η 14.4.Α.0.108
και είναι ο μόνος φορέας στον οποίον δεν έχει έρθει το Lollipop ακόμα. Αξίζει να κατεβάσω την Customised GR 14.5.A.0.242 ή να περιμένω να έρθει officialy?

theodoreippon

Φιλε χάρη εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις, αλλά στο ζ1 που έχω τη customized σκίζει…. Αν δε μπορείς να περιμένεις φλασαρε την…. Απλά κατ εμε τελικά καλύτερα να το κάνεις με τον επίσημο τρόπο… (αν και στη προκειμένη αν περιμένεις τη κοσμοτε θα έχεις λογικά απλά κάποιες εφαρμογές της προεγκατεστημενες μέσα που μόνο απενεργοποιηση θα μπορεις να κανεις)

ΑντώνηςΤ

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ότι αφού το κινητό δεν είναι αγορασμένο από δίκτυο της Cosmote γιατί θα πρέπει να έχει εφαρμογές της. Για αυτά που αγοράστηκαν με επιδότηση το καταλαβαίνω.

Για την ακρίβεια το Ζ1c μου τώρα (προ αναβάθμισης, την περιμένω ακόμα) δεν έχει καμία από τις εφαρμογές που αναφέρεται ότι μπαίνουν.

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό τι σχέση έχει το δίκτυο που είσαι με την αναβάθμιση?

theodoreippon

Αντώνη δε ξέρω να σου πω σίγουρα…. Πάντως εγώ που δε μπορούσα να περιμένω είχα φλασαρει της βονταφον μέσω Xperi firm ( ενώ το κινητό το είχα πάρει από το ησοπ) και είχε μέσα αρκετές εφαρμογές δικές της, που μερικές όπως το βονταφον protect, και update, δε γινότανε να απεγκαταστησω… Επίσης μπορώ να πω ότι κολλούσε ελαφρώς σε σχέση με το κιτ κατ που είχα…. Εμπασι περίπτωση, μόλις βγήκε το customised (που λογικά αυτό θα μου έδειχνε και το pc companion) το φλασαρα, το έκανα και επαναφορά στις εργοστασιακες, και το κινητό πάει σφαίρα, πολύ καλύτερο από πριν και χωρίς τις εφαρμογές της βονταφον….
Για να μη πολυλογω επειδή σε κούρασα, καλύτερα να περιμένει ο καθένας να του το βγάλει το κινητό ή ο υπολογιστής του κανονικά, ώστε να κάνει αυτό που πρέπει… Προφανώς οι εκδόσεις της βονταφον και της κοσμοτε αντίστοιχα αφορούν τις επιδοτήσεις για κινητά που αγοράστηκαν με το branding αυτών… Αυτα και σορρυ αν κούρασα

apostolos

Πήρα και εγώ το lollipop χτες στο z1 compact.. ρε παιδιά η κάμερα πιστεύω τα πάει χειρότερα.. Στο βίντεο ειδικά με τα 60 fps σε full HD είναι ακριβός το ίδιο με τα 30 δεν έχει διαφορά… ειδικά σε σχέση με τα 60 fps του z3 compact μέρα με την νύχτα.. έχει κανένας άλλος αυτό το θέμα…???

zombzan

Φιλε αποστολε αν ενοεις οτι κολλαει σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου τοτε δν ειναι προβλημα αυτο εφοσον ανοιγει το κλειστρο και ετσι βγαζει πιο πολλα χρωματα τοτε σαφως καλυτερα απο πριν εγω δεν εχω καποιο θεμα γενικα και να εχεις στο μυαλο σ πως αυτα ειναι ψιλοπραγματα αν θες βιντεο και εικονα χωρις προβληματα υπαρχουν οι καμερες και η φωτογραφικες μηχανες 🙂 αυτο ειναι απλος ειναι κινητο μν χαλιεσαι θελω να σ πω.

sakis

Παιδιά καλημέρα σας.

έχω το z ultra c6802.
Δεν εχω λαβει ενημερωση για αναβαθμιση απο update center,απο pc companion ουτε απο sony bridge! Τι μπορει να φταιει?
Ειμαι στο δικτυο της wind. Αν γνωριζει κανεις ας ενημερωσει!
Ευχαριστω!

Jo

@sakis εμένα στο Z ultra με πάροχο wind ήρθε από τις πρώτες μέρες της αναβάθμισης αλλά εμένα το μοντέλο είναι C6833.

sakis

Δεν ξέρω τι συμβαίνει. και αλλοι γνωστοί μου που έχουν το c6833 πήραν την αναβάθμιση. σε μένα δεν έχει έρθει τίποτα ακόμη. η τελευταία έκδοση που έχω είναι η 4.4.4 με build number 14.4.A.0.108

Evan Matziridis

Ρε παιδιά τι να σας πω…… ακόμα και τώρα που σχολιάζω εγώ ακόμα δεν το έχω πάρει το update…. Ούτε μέσω pc companion….. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε….σχεδόν……

ΑντώνηςΤ

Δεν είσαι ο μόνος, όσο bottleneck και να έχουν στους server 15μέρες μετά απλά απαράδεκτά από την Sony.

damianos

ΝΑ κανω μια ερώτηση. Το κηνιτο μου στα καλα καθούμενα αρχηζη και εχει πρόβλημα δεν ακόλουθη το δάχτυλο μου , για την ακριβια παει οπου νανε .Καμία ιδεα??

Χάρης

Παίδες καλησπέρα και πάλι,

Συγνώμη αν γίνομαι φορτικός αλλά έχω αγανακτήσει.

Από λίγο ψάξιμο που έχω κάνει στα διάφορα forums όλοι λένε ότι έχουν πάρει την αναβάθμιση στο Xperia Z Ultra C6833 και ουδέν πρόβλημα από Cosmote ή άλλα δίκτυα.

Δεν γνωρίζω αν φταίει η Sony, το κινητό ή η Cosmote ή στην Ελλάδα γενικώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται πάντως θα ήθελα πάρα πολύ να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω τι φταίει και πότε θα έρθει το update.

Υπενθυμίζω ( μέχρι στιγμής ) Sony Xperia Z Ultra C6833, Έκδοση 4.4.4 build number 14.4.A.0.108 / R2C.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Evan Matziridis

Φίλε Χάρη ακριβώς το ίδιο θέμα έχω και εγώ με Sony Xperia z1 (C6903)… Ακόμα αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν το έχω πάρει….. Επίσης τα νεύρα μου έχουν φτάσει στο θεό….Και δεν ξέρω που θα φτάσουν όταν με το καλό γίνει το update , σε περίπτωση που το λογισμικό θα είναι φόλα……….

Dark_Link

Xperia Z1(C6903)..Αγορασμένο από Skroutz,με δίκτυο Vodafone…Ακόμα περιμένω το lollipop…Τι θα γίνει ρε Sony,μας δουλεύεις??Επίσης προσπάθησα πάνω από 20 φορές να το flashάρω,όλο μου πετάει το ίδιο σφάλμα με το loader.sin…Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω…Καμιά ιδέα κάποιος?

sakis

Δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα τίποτα ακόμα!
δοκιμασα να φλασάρω και εγώ το c6802 z ultra αλλα για κάποιο λόγο δεν γίνεται και περιμένουμε ακόμη (ποιός ξέρει για πόσο ακόμα) το γλειφιτζούρι!
καλή υπομονή!

tasos

Γεια σας ,
ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει το εξής πρόβλημα με sony Xperia Z1 στο οποίο εχει έρθει η τελευταία έκδωση Android :
Δεν μου κρατάει τους ήχους κλήσεις που βάζω σε διάφορες επαφές , χτυπάει μονο ο default ήχος σε όποιν και να με καλέσει .Ξέρει κανεις τι μπορεί να φτέει ??

kostasrep

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήρα καινούργιο το Ζ1 και μου ήρθε κατευθείαν η 5.

kostasrep

Παιδιά ξέρεις κανείς πως να βγάλω όταν με παίρνουν τηλέφωνο και είμαι στο Facebook να μην είναι μικρό το παράθυρο κλήσης? Ευχαριστώ πολύ.

theodoreippon

Taso και μένα μου το εμφάνισε αυτό το πρόβλημα…. Ίσως φταίει το λογισμικό… Τι να πω

giannis megara

Καλησπέρα. Σε ολους
Εχω λιγες μέρες που έκανε αναβάθμιση lollipop, αλλά έχω ενα θέμα.
Οταν κάνω κλήση ή όταν με καλέσουν κ απαντήσω μαυρίζει ή οθόνη και δεν μπορω να κάνω τπτ Οτι κ να πατήσω. Εκανα hard reset τπτ. Ξανά αναβάθμισα με companion έτσι μ είπε η σονυ Ελλάς ,παλι τα ίδια.
Ο αισθητήρας φωτός λειτουργει κανονικά.
Καμια λύση κανεις? Ευχαριστώ

sakis

έστειλα μήνυμα στο messenger sto facebook στην sony και μου απάντησαν οτι το γλειφιτζούρι θα έρχεται ανα διαστήματα σε ”πακέτα”…..συγκεκριμένα το μήνυμα έλεγε…..
Hi. We need to inform you that the update has been released but as to avoid our servers overloading and crashing from millions of people updating at the same time, we have placed schedules for the device to be updated in batches, meaning that you will receive a message on your device stating that the update is available and that you can update it by connecting it to the PC Companion. We apologize for any inconvenience that this may cause you.

ΑντώνηςΤ

Και πως είναι δυνατόν να ετοιμάζουν νέες εκδόσεις για αλλά κινητά όταν δεν έχει κλείσει ο κύκλος τον προηγουμένων. Σιγουρά είναι πρόβλημα στους server αλλά απλά μας δουλευτούν… 100-150ΜΒ σήμερα είναι μια μπουκιά για το σημερινό bandwidth των server… το YouTube δίνει τόσα σε κάθε video και δεν έχει κανένα πρόβλημα με εκατομμύρια θεάσεις κάθε μέρα.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι δίνοντας τα λίγα λίγα παίρνουν feedback και κάνουν μερικούς χριστές εθελοντές tester για να δουν αρχικά πολύ μικρά προβλήματα και ταυτόχρονα να μην υπάρχει μεγάλος ντόρος.

Αντρέας

Μάγκες εμένα μου ήρθε εχτές για το Ζ1 compact.. Πρώτες εντυπώσεις έχω καλές, όχι και μεγάλες διαφορές στο περιβάλλον, μερικές βελτίωσης, μου αρέσει πολύ ότι υπάρχουν λογαριασμοί για άλλους χρήστες το οποίο το βρίσκω πολύ έξυπνο επειδή συχνά δανείζω το κινητό και έτσι το βάζω σε άλλο λογαριασμό και χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο δικό μου περιεχόμενο.. Έτσι ακριβώς όπως γίνεται και με το Windows.. Εκτός αυτού βρίσκω ωραίο και το βίντεο της οθόνης, χρησιμεύει σε μερικές περιπτώσεις.. Σε κατανάλωση ενέργειας δεν έχω δει κάποια διαφορά.. Αυτά προς το παρόν…

Dimitris

Χαιρετω.Θα πρεπει να ειμαι ο μονος που δεν εχει παρει ακομα την τελευταια αναβαθμιση στο z1combact.Προσπαθησα και με το XperiFirm αλλα λεει οτι λειπουν στοιχεια απο τον υπολογιστη μου.Εχω το d5503 και δικτυο cosmote.Καμια προταση?Καποιος να ξερει ποτε θα ερθει η ρημαδα ενημερωση???

spiros

Είμαι κάτοχος του Xperia z1c και εγώ περιμένω την αναβάθμιση ακόμα..

Δημήτρης

τι θα γινει με την επιλογη που μπορουσαμε να το βαλουμε το αθορυβο μονο με δονηση?

Νίκος

Πάτα το κάτω πληκτο και μετά στην οθόνη πάτα την σίγαση και δόνηση θα έχει χωρίς ήχο

Νίκος

Λάθος μου πάτα στην δόνηση και αυτό και θα έχει μόνο δόνηση

ΑντώνηςΤ

Νίκο, για να μην μπερδεύει και πάλι, εννοείς το εικονίδιο της καμπάνας.

Έτσι έχουμε κάτω πλήκτρο χαμηλώματος ήχου και εικονίδιο καμπάνας, αντίθετα πάτημα στο εικονίδιο της δόνησης το γυρνάει σε ήχο.

Νίκος

Κάτσε αν θες χωρίς ήχο μόνο δόνηση πάτα τέρμα το κάτω πλήκτρο. Αν θες να μην έχει δόνηση πάτα στην οθόνη σίγαση όταν πατάς τα πλάινα πλήκτρα. Τι δεν σου κάνει;

sakis

Ακομα για το z ultra c6802 δεν ηρθε το γλειφιτζουρι!! Τραγικο! Περασαν 2.5 μηνες!!!

Κώστας

Παΐδια τι λέτε να κάνω???

Χρήστος

tasos:
“Γεια σας ,
ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει το εξής πρόβλημα με sony Xperia Z1 στο οποίο εχει έρθει η τελευταία έκδωση Android :
Δεν μου κρατάει τους ήχους κλήσεις που βάζω σε διάφορες επαφές , χτυπάει μονο ο default ήχος σε όποιν και να με καλέσει .Ξέρει κανεις τι μπορεί να φτέει ??”

φίλε αν δεν έχεις βρει ήδη τη λύση:
μετέφερε ή αντέγραψε τον ήχο που θες απ’την “κάρτα SD” στον “εσωτερικό χώρο αποθήκευσης” και ξαναβάλε τον ήχο από εκεί. σε μένα (Z1 compact) δούλεψε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.