Star Trek: The Next Generation/ Doctor Who: Assimilation 2

Απανταχού οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας, αγαλλιάστε. Στην περίπτωση που δεν το πήρατε είδηση, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του κόμικ Star Trek: The Next Generation/Doctor Who: Assimilation2 . Ναι, είναι αλήθεια: Captain Picard και Doctor εναντίον Borg με Cybermen. Από την ανακοίνωση του τον Φεβρουάριο μέχρι και την κυκλοφορία του στα τέλη Μαΐου η αναμονή ήταν αφόρητη.

Ο κόσμος του Star Trek: The Next Generation βρίσκει τον (εντέκατο) σημερινό Doctor μαζί με την παρέα του (Amy Pond και σία) και οι δύο μαζί προσπαθούν να σώσουν τον γαλαξία από την συμμαχία των Borg με τους Cybermen. Η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συνέχειες. Αν ήδη έχετε παραγγείλει από την IDW το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε αλλά δεν σας έχει έλθει ακόμα, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το τι πρόκειται από το Internet, μιας και ηλεκτρονικές μορφές του πρώτου τεύχους έχουν ήδη διαρρεύσει.

Τα φορμά που θα βρείτε γενικά τα αρχεία των κόμικ είναι των μορφών .pdf και .cbr. Το πρώτο φορμά ανοίγει φυσικά με το πασίγνωστο Adobe Reader και τα παράγωγα του αλλά το φορμά .cbr (comic book reader) δεν είναι τόσο γνωστό στους μη μυημένους στον κόσμο των ηλεκτρονικών κόμικς. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ανοίγουν τα αρχεία .cbr. Οι εφαρμογές αυτές διαθέτουν ειδικές επιλογές για να προσαρμόζουν την ανάγνωση στην μορφή γραφής – παρουσίασης των κόμικ. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο προαναφερόμενο κόμικ μπορεί να διαβαστεί σωστά μόνο αν υπάρχει απεικόνιση ολόκληρης της σελίδας μαζί και όχι «τμηματικά».

Επίσης προσφέρονται ακόμα και διορθώσεις χρωμάτων για να ταιριάζει καλύτερα το χαρτί στην οθόνη. Πάντως σαν οπαδοί όχι μόνο της επιστημονικής φαντασίας αλλά και των κόμικ από την παιδική μας ηλικία θα πούμε ότι η εμπειρία ανάγνωσης των κόμικ στο χαρτί δεν θα αντικατασταθεί σύντομα από την ηλεκτρονική έκδοση στις ταμπλέτες. Καλά τα αρχεία για να πάρετε μία ιδέα του αν κάτι αξίζει, αλλά το «περίπτερο» δεν αντικαθίσταται. Απλά ο εικονικός κόσμος δεν προσφέρει αυτό που προσφέρεται (ακόμα;) για την μορφή τέχνης που λέγεται κόμικ.

Υπάρχουν εφαρμογές για την ανάγνωση κόμικ και για το PC (Windows, Linux, Mac OS αλλά και για mobile συσκευές σε Android και iOS. Δεν θα ξεχωρίσουμε κάποιες για να τις συστήσουμε, εμείς χρησιμοποιούμε για λόγους ρομαντισμού την αρχική που δυστυχώς δεν εξελίσσεται πια γιατί δεν υπάρχει ο δημιουργός της. Καλές αναγνώσεις.

, Star Trek: The Next Generation/ Doctor Who: Assimilation 2

————————————————————————————————————————————

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία σαν μηχανικός πάνω από είκοσι χρόνια γράφοντας συμβουλευτικά άρθρα και δοκιμάζοντας μηχανήματα. Μπορείτε να τον βρείτε στο www.digitalliving.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

FUCK YEAH

keysmith

Γουστάρω.. LIKE!

envoi

Πάτε στο αβαξχοουμ αγγλιστί για να το δείτε . Ο καλός γουγλης θα σας.βοηθήσει.ΤΝG οσονούπω και σε blueray.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.