Steam OS, Νέο λειτουργικό της Valve για το σαλόνι μας

Η Valve είναι γνωστή για το Steam, την πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παίζει games στον υπολογιστή του. Τώρα μας υπόσχεται ένα δωρέαν λειτουργικό σύστημα, το Steam OS, το οποίο θα προορίζεται για τις τηλεοράσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux, με ισχυρό gaming χαρακτήρα.

Ουσιαστικά, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο προφίλ τους στο Steam και να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια απευθείας από το σαλόνι, έχοντας παράλληλα, αρκετά από τα οφέλη μίας συνδεδεμένης συσκευής με λειτουργικό σύστημα. Εκτός από το gaming θα υποστηρίζονται διάφορες multimedia λειτουργίες, μαζί με streaming περιεχομένου. Το περιμένουμε με ενδιαφέρον να κάνει και την επίσημη εμφάνισή του στο σαλόνι μας.

Steam OS, Steam OS, Νέο λειτουργικό της Valve για το σαλόνι μας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechBusterGR

Λογικά με τι είδους τηλεοράσεις θα είναι συμβατό; Με συγκεκριμένα καινούρια μοντέλα ή και μερικά από τα παλαιά;

Gvirgini

@TechBusterGR “Λογικά” με όλες, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, εξ ου και τα εισαγωγικά. Επίσης υπάρχει και αυτή η φήμη για Steambox (κονσόλα της Valve) εδώ και ένα χρόνο. Εγώ πιστεύω θα υπάρξουν “media players” με SteamOS από διάφορες εταιρείες.

ilias

@TechBusterGR
Δεν είναι κονσόλα, αλλά Λειτουργικό Σύστημα… επομένως αρκεί να έχεις κάποιον υπολογιστή συνδεδεμένο με την τηλεόραση σου.

makis88

Και εδω κολλαν οι “αντικειμενικες” δηλωσεις του τυπου οτι το linux ειναι το μελλον του gaming.. Σαν να λεει οτι το προιον μας ειναι το μελλον.

azriel84

Ας κοιτάξουν να φτιάξουν το steam με τη DOTA πρώτα που κρασάρει μετά από κάθε update και να αφήσουν τα OS κατά μέρος :Pp

Σοβαρά τώρα, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω πως θα εξελιχτεί το όλο project. In Valve we trust.

TechBusterGR

Εάν πάντως εξελιχτεί η κονσόλα και το λογισμικό κατά την γνώμη μου δεν θα υπάρχει πια ανταγωνισμός μεταξύ αυτού και του PS4 και το Xbox One.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Steam Valve

H Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED με βελτιωμένη οθόνη και διάρκεια μπαταρίας

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck ΟLED, την νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας, που θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Games AI Valve

Valve: Μπλόκο στα παιχνίδια με στοιχεία ΑΙ που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα

Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Valve αρνιόταν να δημοσιεύσει παιχνίδια με περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ΑΙ.

Games Steam

Steam: Πλέον μπορείτε να δοκιμάζετε δωρεάν τα παιχνίδια – Πρώτος τίτλος το Dead Space

Το Steam κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την προσφορά δωρεάν δοκιμών περιορισμένου χρόνου για τα παιχνίδια.

Internet Steam Valve

Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι στο pc σας και θέλετε να το παίξετε σε άλλο μηχάνημα, μπορείτε να το μεταφέρετε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να κάνετε εκ νέου λήψη αρχείων.