Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches

Mελέτη του πανεπιστημίου του Cambridge, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί μερικώς και από την Google, δείχνει ότι το 87% των Android συσκευών είναι ευάλωτες σε επιθέσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα μέλους της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα, αυτό συμβαίνει επειδή οι κατασκευαστές δεν βγάζουν πολύ συχνά security patches για τις συσκευές τους, αφήνοντάς τες απροστάτευτες σε malware.

Τα στατιστικά για αυτή την έρευνα προήλθαν από 20.000 χρήστες, οι οποίοι εγκατέστησαν και έτρεξαν την εφαρμογή Device Analyzer. Χάρη στα στοιχεία που συνέλεξε η εφαρμογή μπόρεσαν να βαθμολογήσουν τις εταιρείες με βάση τα εξής κριτήρια: τον αριθμό των συσκευών που δεν ήταν εκτεθειμένες σε κρίσιμα κενά ασφαλείας, το ποσοστό των συσκευών που είχαν κάνει update στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τέλος τον αριθμό των συσκευών που είναι ακόμη σε αναμονή για security patches.

Οι Nexus συσκευές της Google πήραν βαθμολογία 5.2/10 και θεωρούνται οι πιο ασφαλείς συσκευές με Android. Η LG έρχεται δεύτερη με βαθμολογία 4/10 ενώ η Motorola πήρε ένα 3.1/10. Όλες οι υπόλοιπες μεγάλες εταρείες όπως Samsung, Sony, HTC και Asus έρχονται μετά από την Motorola με βαθμολογίες 2.x/10.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι με το να καταδείξουν το πρόβλημα, μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιλέξουν με καλύτερα κριτίρια και αυτό με την σειρά του να δώσει κίνητρο στους κατασκευαστές να κάνουν πιο ασφαλείς τις συσκευές, με πιο συχνά update.

Οι ερευνητές συνεχίζουν ακόμη την έρευνα για όσους ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Device Analyzer από το Google Play. Οπότε αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ανανεωμένα στατιστικά στο μέλλον για όλους τους κατασκευαστές.

Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches, Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches

Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches, Έρευνα: Εκτεθειμένο το 87% των Android λόγω απουσίας security patches

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Δηλαδή η Samsung με το Knox μπαίνει μεσα στον κουβά με τους άλλους που που έχουν 2 βαθμολογία? Περίεργο!

leontios

android brings virus to kernel
Java based Linux και μάλιστα με vm για αυτό θέλει 40 γκίγκα μπας και δουλέψει.
κάτοχος και των τριών λειτουργικών.
δεν είναι μαλ@κας η Google που το chromeOS είναι slakware based στα κινητά είναι σαπάκι καλύτερα iOS !!

Vasilis

Leontios
Δεν κατανόησα τι θες να πεις! Ότι το iOS ειναι ασφαλέστερο του android ?

george

leintios πραγματι οπως λέει κ το παλικαρι παραπανω δεν καταλαβα γρι.καντο λιγο πιο κατανοητο να καταλαβουμε τι λες,η γνωση ειναι παντα ενδιαφερουσα κ ευχαριστως να ακουσουμε αυτα που θες να πεις αλλα να σε καταλαβουμε.

leontios

ναι το ios και τα wp είναι ασφαλέστερα
πρώτη φορά στη ζωή μου χρησιμοποίησα antivirus σε τηλεφωνο/τάμπλετ και είναι στο android !!!
γνώμη μου είναι πάντα !!!

λεοντιος

βρίζαμε την ms για τα καθυστερημένα patches στα pc και το android που έχει παγκόσμιο μερίδιο 82.8 δηλαδή 8,2 συσκευές ανάγκη 10 παγκοσμίως οι 8,7 είναι ευάλωτες !! ΗΜΑΡΤΟΝ απλά μαθηματικά !!
πήρα το τάμπλετ της ανιψιάς μου και πήγα να μπω στον browser τσουπ το παράθυρο με διαφήμιση ανάλογης του email λογαριασμού του tablet έλεος !! πρέπει ο άλλος να είναι νερντ να ρυθμίζει το λειτουργικό για να παίξει
Τα wp έχουν child accounts !!
κάντε εγκατάσταση στο παιδί σας το Vodafone app για να βλέπει τις μονάδες του για να μη μείνει χωρίς τηλέφωνο και κοιτάξτε τα link για pay per view PORN !!

Dami

@ λεοντιος
Οταν λεει οτι το 87% εννοει των χρηστων android.Οποτε δεν ειναι 8,7 ευαλωτες απο τις 10 παγκοσμιως….ειναι το 87% του 82.8%(συμφωνα με αυτα που λες).Αλλιως θα επρεπε να βγει ο Πυθαγορας να μας αναλυσει πως γινεται να εχουν 82,8% χρηστες android και το 87% της παγκοσμιας αγορας να ειναι εκτεθειμενοι.
Για του λογου το αληθες,οσο μεγαλυτερο μεριδιο εχει ενα λογισμικο στις παγκοσμιες αγορες,τοσο πιο ευαλωτο γινεται σε επιθεσεις.Δεν νομιζω κανεις να θελει πλεον να χακαρει Symbian

KK

Υπερβολές, αφού έτσι και αλλιώς η ίδια η google είπε ότι δεν χρειάζεται να έχεις πρόγραμμα προστασίας. Το ίδιο λέει και η Apple. Όποτε προφανώς ισχύουν και τα δυο αρκεί να κάνεις update και φυσικά να υπάρχει μια στοιχειώδη προσοχή.
Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουσα σε κανέναν να έχει πρόβλημα ακόμα και σε φτηνά κινητά android.

george

βασικα θελω να πιστευω οτι αν δεν κλικαρεις το αγνωστες πηγες μεσα απο το μενου σου στις ρυθμισεις κ η συσκευη κατεβαζει μονο απο το google play δεν νομιζω να παρεις ευκολα καποιον ιο.να σε παρακολουθει η google και η καθε εφαρμογη ειναι αλλο πραγμα αλλα επιβλαβες ιο δυσκολα αν εισαι προσεκτικος.

Agnostos13

Android και security patching δεν πανε μαζι…

h1077711

Το Android είναι open source και αυτό πάει να πει ότι όλα τα bug reports είναι δημόσια και ο καθένας έχει πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχει 100% διαφάνεια στα πάντα και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε συχνά ανακοινώσεις για bugs και vulnerabilities, όχι μόνο στο Android αλλά σε όλα τα open source projects.

Το IOS από την άλλη είναι κλειστό και γι αυτό δε βλέπουμε σχεδόν ποτέ ανακοινώσεις για κενά ασφαλείας, δεν είναι ότι το IOS δεν έχει τρύπες απλά ο μόνος που γνωρίζει τι bugs και vulnerabilities έχει είναι η ίδια η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.