Πάνω από 600 εκατ. Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο λόγω του SwiftKey

Η NowSecure με αναφορά της επισημαίνει ότι βρήκε σημαντικό κενό ασφαλείας στο λογισμικό πληκτρολογίου το οποίο είναι προ-εγκατεστημένο στα Samsung Galaxy smartphones. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος hacker εκμεταλλευτεί την ευπάθεια, μπορεί να έχει πρόσβαση στο κινητό, να το παρακολουθεί εξ αποστάσεως, να εγκαταστήσει malware ή και να κλέψει προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το report ο αριθμός των Samsung smartphones που έχει προ-εγκατεστημένο το SwiftKey και έχει εκτεθεί, είναι πάνω από 600 εκατομμύρια

Ο ερευνητής της NowSecure, Ryan Welton βρήκε ότι το προ-εγκατεστημένο SwiftKey app μπορεί να “παρασυρθεί” για να κάνει λήψη ενημερώσεων για τις γλώσσες, από μη κρυπτογραφημένη σύνδεση σε μορφή απλού κειμένου. Έτσι με πρόσχημα τα πακέτα γλωσσών, κακόβουλος κώδικας μπορεί να εισαχθεί στο smartphone και να πάρει τον έλεγχό του.

Από την στιγμή που ο hacker αποκτήσει πρόσβαση, τα δεδομένα του κινητού, τα μηνύματα και άλλα πολλά είναι πλήρως εκτεθειμένα και ο χρήστης δεν μπορεί να το αντιληφθεί.

Η Samsung ενημερώθηκε σχετικά από τον Νοέμβριο του 2014 και λέγεται ότι έδωσε patch στους mobile operators ανά τον κόσμο, όμως ακόμη παραμένουν εκατομμύρια Samsung που είναι ευάλωτα.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του SwiftKey και όχι στις εφαρμογές που διατίθενται σε Google Play Store ή Apple Store.

Πάνω από 600 εκατ. Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο λόγω του SwiftKey, Πάνω από 600 εκατ. Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο λόγω του SwiftKey

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

χμμμμμ……

Φωτης

η samsung λιγο πριν βγουν τα καινουρια της κινητα εκανε επιθεση στους παντες (iphone, qualcomm) και τωρα τελευταια ολο βγαινει οτι εχει θεματα ασφαλειας κτλ.. μηπως εχουμε αντεπιθεση?

kostas52

εγω εχω cm11 και εχει το google keyboard οποτε ειμαι ενταξει

panos t

Πώς ανιχνεύεται το πρόβλημα? ?

Γιάννης

Ωχ κάποια στιγμή το SwiftKey μου βγήκε από μόνο του από default…λετε να είχα θέμα :/

nikolasx

καλά εντάξει έλεος, πόσο χέρομαι που δεν υπάρχει ούτε 1 πληκτρολόγιο στο windows κινητό μου και που η Microsoft σαν πέλατη της με υπολογίζει και στα Windows 10 για κινητά έρχεται πληκτρολογάρα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.