Norton Everywhere, Antivirus για smartphones

Η εταιρεία Symantec ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της σχετικά με την ασφάλεια και τη διαχείριση των φορητών συσκευών για επιχειρήσεις, καταναλωτές και εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, που αφορούν στην προστασία και διαχείριση οποιασδήποτε φορητής συσκευής οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

, Norton Everywhere, Antivirus για smartphones

Η Symantec ανακοίνωσε επίσης νέες δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης συσκευών που βασίζονται σε λειτουργικό Android και Apple iOS εκτός από την υπάρχουσα υποστήριξη για λογισμικό Windows Mobile, Symbian και BlackBerry. Νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης διαγραφής και της πολιτικής για επιβολή password και απογραφής των συσκευών, παρέχουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις συσκευές, διατηρώντας παράλληλα ασφαλή και ακέραια τα εταιρικά τους δεδομένα.

Η χρήση των smartphones αυξάνεται ραγδαία και οι νέες παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν σε ποσοστό 55% μέσα στο 2010. Επιπλέον, οι συσκευές με λειτουργικό Android και Apple iOS αναμένεται να καταλάβουν ποσοστό 31% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ως το τέλος του έτους. Σταδιακά, η ίδια συσκευή χρησιμοποιείται για προσωπική και για επαγγελματική χρήση, καθώς και για την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας και σε άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αυτή η θεμελιώδης αλλαγή στη συμπεριφορά δημιουργεί τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και αντιπροσωπεύει νέες προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης των φορητών συσκευών για τρεις βασικές ομάδες – τις επιχειρήσεις πληροφορικής, τους καταναλωτές και τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η Symantec αποτελεί την πρώτη και μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία που προσφέρει σε στις τρεις αυτές ομάδες λύσεις ασφάλειας και διαχείρισης για φορητές συσκευές, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες είτε ενός, είτε χιλιάδων χρηστών.

Μια από τις βασικές προκλήσεις για τους καταναλωτές σχετικά με τις φορητές συσκευές είναι η αδυναμία τους να προστατέψουν επαρκώς τις προσωπικές πληροφορίες σε περίπτωση που μια συσκευή χαθεί, κλαπεί ή τεθεί σε κίνδυνο. Για να βοηθήσει τους καταναλωτές, η Symantec διέθεσε πρόσφατα το Norton Everywhere, με στόχο να διαδόσει τις υπηρεσίες Norton και πέρα από τα PC και να επεκτείνει την αίσθηση προστασίας σε νέες συσκευές και εφαρμογές των καταναλωτών. Η λύση Norton Everywhere συνδυάζει την ασφάλεια που προσφέρει η Symantec στους καταναλωτές με τεχνολογίες υποδομής και backup με έναν εντελώς νέο τρόπο. Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές μπορούν να βασιστούν στην προστασία του Norton παντού – σε πολλά μέρη, σε πολλές συσκευές και ψηφιακές εμπειρίες. Η λύση Norton Everywhere προσφέρει ήδη μεταξύ άλλων το Norton Mobile Security for Android και το Norton DNS, το οποίο είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε συσκευή από το iPad ως τις κονσόλες παιχνιδιών και τα Wi-Fi routers.

go.symantec.com/mobile

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Perama

έχει να πέσει γέλιο με τους Ιους στα smartphones…θα πέσει κλήση στη Ζιμπάμπουε που θα πάει σύννεφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]