Το μέλλον του μήλου, Τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη του iOS 6

Έγινε ο τυπικός χαμός με την παρουσίαση του νέου iPhone 5, καλωσορίσαμε και το update σε iOS 6 και πριν καλά – καλά πιάσουμε στα χέρια μας το νέο (εσείς τυχερούληδες που προλάβατε να πάτε στο 15o Techblog Workshop), αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς θα είναι το επόμενο iPhone και τι καλό θα μας φέρει η εξέλιξη του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple. Έχετε αναρωτηθεί, λοιπόν, τι θα περιλαμβάνει το iOS 7, 8, 9 και πάει λέγοντας;

Μπορεί να φορτίζουν με το κούνημα τα επόμενα iPhone, αλλά η καινοτομία εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται και σε άλλα κομμάτια του λειτουργικού. Ας δούμε συνοπτικά μερικές εικασίες. Το σιγουράκι είναι ότι οι Apple Maps, θα σταματήσουν να είναι… Μάπες και θα γίνουν σοβαροί χάρτες, με ασφαλείς οδηγίες πλοήγησης. Από την άλλη και η Siri, Θα μετατραπεί σε πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό βοηθό στην οποία όντως θα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερες ερωτήσεις. Δυστυχώς, δεν θα αντιδρά με φυσικό τρόπο στο βρίσιμο, παρά μόνο με λεκτικό (lol!)

To Passbook αναμένεται να μπει στο κομμάτι των ανέπαφων πληρωμών με NFC, ενώ βελτιώσεις θα πρέπει να αναμένουμε και στον τρόπο εισαγωγής κειμένου, με λογισμικό που θα διορθώνει τα λάθη πληκτρολόγησης και θα αποσυνδέσει επιτέλους την ανορθογραφία από τη βιασύνη. Αυτό που μάλλον ποτέ δεν θα δούμε σε ένα iPhone είναι τα Widgets, ενώ ολοένα και περισσότερο θα προωθείται η σύγκλιση του mobile λειτουργικού με εκείνου των desktops, έτσι ώστε σταδιακά να βλέπουμε το iOS να μετατρέπεται σε ένα υβρίδιο μεταξύ του εαυτού του και το Mac OS X.

Έμφαση θα δοθεί στον ασύρματο συγχρονισμό μέσω iCloud, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και iCloud Gaming πλατφόρμες να αναδύονται. Το iPhone και το iPod Touch έχουν δείξει άλλωστε την gaming αξία τους.

Σειρά σας! Πείτε με ένα σχόλιο τα στοιχεία που περιμένετε να δείτε από το iOS στο μέλλον και Keep on dreaming!

, Το μέλλον του μήλου, Τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη του iOS 6

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

…………

Παιδιά, το άρθρο δεν δημιουργήθηκε για να ξεκινήσουν πάλι τσακωμοί.
Οπότε ειρωνικά σχόλια αναγκάζομαι να τα σβήνω.

PaCmAn30

Κώστα δεν ήταν καθόλου ειρωνικό το σχόλιο μου, ήταν η αλήθεια και το ξέρεις και εσύ και όλοι όσοι έχουν δουλέψει iPhone και δεν είναι κολλημένοι. Τέλος πάντων δεν πειράζει. Εγώ θα ήθελα να μπορώ να στέλνω αρχεία με Bluetooth. 😉

tasos

και ποιος δεν θα ηθελε…αλλα μην χαλιεσε το πολυ σου τα στελνει με NFC..ααα ξεχασα το iphone δεν εχει….τοτε δεν πειραζει θα σου δωσει την micro sd αλλα τη λεω το iphone δεν παιρνει…..

η apple εχει την δικη της πολιτικη αλλα εμενα με χαλαει το να μην σε αφήνει να κανεις αυτο που θες…..

makis88

Σίγουρα θα βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός αλλά θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος! Εμένα μου φαίνεται οτι το να φορτίζουν με το κούνημα δεν θα είναι και τόσο χρήσιμο, σίγουρα θα βοηθάει πολύ λιγότερο απ ότι αν βάλουν μια μεγαλύτερη μπαταρία… Το κούνημα φορτίζει ένα αυτόματο ρολόι αλλά για μια τόσο ενεργοβόρα συσκευή… Για μένα πρέπει να δώσουν χώρο και στα widgets γιατί το ui τους δείχνει τα χρόνια του πλέον!

Spyros

Θα ηθελα η Siri να ¨καταλαβαινει ¨ και ελληνικα…

Παναγιώτης Λ.

1. Bluetooth και
2. wirless charging

GiannisMix

1/ bluetooth
2/ wirelles charging
3/ nfc
4/ flash player
//// θα ήθελα να υπαρχουν επιλογές διαφορετικης εμφάνισης του iOS

Pi

Βαθύτερη ενσωμάτωση του iCloud σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου (θα μου άρεσε, ενώ έχω ξεχάσει το κινητό στο σπίτι, να μπορώ μέσω του iCloud.com όχι μόνο να το εντοπίσω αλλά να βλέπω και εαν είχα αναπάντητες κλήσεις κλπ).

Siri σε final και οχι beta version σε περισσοτερες γλωσσες (Ελληνικά εννοείται).

Τα Multitouch gestures του iPad για το multitasking, στο iPhone.

Ενσωμάτωση του κοινωνικού δικτύου Path.

alex

το iphone 5 για εμένα με το ios 6 λογισμικό είναι ότι χρειάζομαι αυτήν τη στιγμή (με μερικές-αρκετές βελτιώσεις), φυσικά ότι καλή αλλαγή έρθει είναι καλοδεχούμενη, από αυτές λοιπών της αλλαγές περιμένω interactive-animated wallpaper καθώς και κατι που νομίζω πως είναι προφανές πως έρχεται panorama wallpaper που θα εκμεταλλεύονταν όλη την οθόνη και συνεχίζουν καθώς αλλάζουμε οθόνη.

techviewGr (Iphonias)

Better maps
-offline
-better 3D
-more 3D buildings
Landscape system apps on iPhone/iPod Touch
updated Newstand
– titles from sites (like google current)
iTunes with new icon (only purple with mac app store’s style) and iTunes as the new music player
Multitasking: kill te backround with one tap preview of the state that you have lefy each app
updated folders (unlimited apps inside, folders in folders)
Photoboot on iPhone/iPod Touch
Multitasking Gesturs on iPhone/ iPod touch
unloch with face
new Siri
-more languarges
-llocation services for Canada, China, Australia and Europe (?)
search widjet on notifications
dashboard with clock, tempreture etc widjets on the search screen.
Updated UI (new icons ex App Store icon like the mac app store’s but still square)
Game centre with Game store and facebook and twitter profile

Why I wrote in English?????

Sorlino

Οσο αφορά το εξωτερικό κομμάτι (hardware) τα προϊόντα της Apple είναι απλά δεκαετίες μπροστα…(όχι φυσικά ότι δεν υπάρχουν τομείς όπου ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος αλλα σε κομπακτ σε συνολο δλδ ειναι μακράν πρώτη). Οσο αφορά το iOs δεν θα γίνω γραφικός λέγοντας για προσομοίωση των iOs με το περιβάλλον των Android (με Widgets κτλ) αλλα για ταχύτερη ανάπτυξη των iOs προς το OSX.(το πιο ρεαλιστικό)….συγκεκριμένα. 1)Συντομέυσεις.Να εχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας οποιοδήποτε σημείο του λογισμικου. (πχ να κλείνω wifi, να ανοιγω αλμπουμ φωτογραφιών η οτιδήποτε άλλο σε οποιοδήποτε σταδιο…) 2)Το Siri να ελεγχει τα πάντα.Οχι μονο να λες πχ (να κλεισει εφαρμογες απο πίσω) αλλα να μπορείς να ελεγξεις ακόμα και τον mac σου. 3)Αλλαγή του multitasking με ενα παρόμοιο των OSX…όπως το mission control..να σέρνεις το multitasking απο κάτω όπως το Notification center απο πάνω. 4)Live icons.Λιγα γραφικά όλο και ομορφαίνουν. 5)Λίγο customization δε βλάπτει.Δεν λεω να ρίξουμε την αξιοπιστία των iOs,να γίνουν περίπλοκα σαν τα Android η να επιτρέψουμε κακόβουλο υλικό να μειώση την εμπειρία χρήσης των iOs..και άλλα τέτοια τερτιμμένα …αλλα να κατεβάζεις μια εφαρμογή καιρού και να μπορει να την κάνεις default app, να κατεβάζεις ενα ξυπνητήρι και να μπορεί να σε… Συνέχεια »

vkrd

Δε θελω κάτι παραπάνω, μου αρεσει ετσι, σταθερό και αξιοπιστο όπως ξεκινησε. Εγγυηση πως εχεις στο χερι σου κατι παρα πολυ καλό να εμπιστευτεις και να βασιστεις. όσο για ταους από πανω, ας πάρουν android…

Panos7GR

+1 στον Pi σχετικά με το ” Βαθύτερη ενσωμάτωση του iCloud σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου” και στα παραδείγματα που έδωσε. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο συν για το iOS μια τέτοια προσθήκη! Θα ανέβαινε κι άλλο η αξιοπιστία του λειτουργικού και γενικότερα των συσκευών που το τρέχουν, μην ξεχνάμε ότι δεν κοστίζουν και λίγο τα προϊόντα της.

Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα που είπαν οι προλαλησαντες πάνω-κάτω θα γίνουν (για να μην πω πως ήδη είναι στο στάδιο ανάπτυξής τους). Βέβαια σχετικά με το customisation, Bluetooth & επικοινωνία NFC με άλλες συσκευές που δεν είναι Apple, όπως πχ έχει το Android (Android Beam, S Beam), που αναφέρθηκαν, δεν πιστεύω να γίνουν και ποτέ. iOS = Άριστη εμπειρία χρήσης. Η Apple δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο την εμπειρία χρήσης, άλλωστε αυτό δεν πουλάει; Γι αυτό δεν πιστεύω να γίνουν αυτά πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.