Android, Ο Tim Cook το παρομοίασε με την Ευρώπη

Ενδιαφέρον παρουσίασε κομμάτι της συνέντευξης του Tim Cook στη The Wall Street Journal όπου παρομοίασε το Android με την Ευρώπη, λέγοντας πως στην ουσία αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία κάτω από ένα κοινό όνομα. Αυτό ήταν μέρος της απάντησής του σχετικά με το αν η διαμάχη μεταξύ των PC και των Mac μπορεί να συγκριθεί με τη διαμάχη ανάμεσα στις πλατφόρμες των φορητών συσκευών στις μέρες μας, με τον ίδιο να απαντάει αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση που του έγινε ήταν σχετικά με την πιθανότητα που υπάρχει η διαμάχη των φορητών πλατφόρμων θα λάβει τις διαστάσεις που έλαβε η διαμάχη μεταξύ των PC και των Mac, με τον Tim Cook να επισημαίνει πως μια τέτοια σύγκριση δε μπορεί να γίνει. Τα Windows είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα ενώ το Android είναι μια πλατφόρμα που αποτελείται από πολλά διαφορετικά κομμάτια τα οποία υπάγονται κάτω από μια κοινή ονομασία, παρομοιάζοντάς το με την Ευρώπη η οποία αποτελείται από διαφορετικά κράτη.

Συνεχίζοντας το σχολιασμό του επάνω στο Android, ανέφερε πως το Android είναι πολλά πράγματα μαζί, και διερωτήθηκε ποιός από τους χρήστες του Kindle γνωρίζει ότι στην ουσία χρησιμοποιεί Android ενώ αναφέρθηκε και στη Samsung λέγοντας πως ενσωματώνει όλο και περισσότερο δικό της λογισμικό στις Android συσκευές της. Καταλήγοντας, ανέφερε πως η σύγκριση μεταξύ iOS και Android, είναι σα να συγκρίνουμε τη μέρα με τη νύχτα, σχετικά με το ότι το Android αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με το iOS που είναι μια ενιαία πλατφόρμα.

Επιπλέον, ο Tim Cook αναφέρει πως η σύγκριση αυτή δεν είναι εφικτή γιατί οι ιστορικές διαφορές μεταξύ Mac και Windows ήταν η έλλειψη εφαρμογών για τους Mac, με την έλλειψη αυτή να μεγαλώνει διαρκώς με το πέρασμα των ετών, με την απώλεια καίριων εφαρμογών να συμβάλει στην κατάσταση αυτή. Εν αντιθέσει, το iOS διαθέτει μια πολύ ισχυρή βάση ανάπτυξης εφαρμογών μιας και προσφέρει πληθώρα από αυτές δωρεάν και επί πληρωμή.

Αναφορά έγινε και στις φορητές συσκευές, με τον CEO της Apple να αναφέρει πως το iOS διαθέτει εκατομμύρια εφαρμογές με τις μισές από αυτές να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iPad, σε αντίθεση με το Android το οποίο διαθέτει περί τις 1.000 εφαρμογές αποκλειστικά σχεδιασμένες για Tablet, κάτι το οποίο είναι από τους κύριους λόγους που η εμπειρία χρήσης του Android σε tablet είναι απογοητευτική.

Tim, Cook, android, europe, Android, Ο Tim Cook το παρομοίασε με την Ευρώπη

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

μη ξερασω τωρα…

obi

“…η ερώτηση που του έγινε ήταν σχετικά με την πιθανότητα που υπάρχει η διαμάχη των φορητών πλατφόρμων θα λάβει τις διαστάσεις που έλαβε η διαμάχη μεταξύ των PC και των Mac…”
Ο πόλεμος τελείωσε νωρίς, σιγά τη διαμάχη.

“…ο Tim Cook αναφέρει πως η σύγκριση αυτή δεν είναι εφικτή γιατί οι ιστορικές διαφορές μεταξύ Mac και Windows ήταν η έλλειψη εφαρμογών για τους Mac, με την έλλειψη αυτή να μεγαλώνει διαρκώς με το πέρασμα των ετών, με την απώλεια καίριων εφαρμογών να συμβάλει στην κατάσταση αυτή…”
Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα άκουγε κάποιος αν έλεγε τα παραπάνω σε Mac fans.

Dimitris k

Ο θειος Τιμ εχει μπερδεψει το λειτουργικο με τους launchers και τα σετ εικονιδιων.

Karagkounis

Έχει ξαναπεί ανακρίβειες πολλές φορές. Τελευταία για κάποιο λόγο πετάει λάσπη στο Android.
Ειδικά το τελευταιο κομμάτι για τα Android Tablets.

Στο Android έχεις εφαρμογές που κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Από keyboards και floating apps, μέχρι torrent clients, διαφορετικούς browsers κτλ.

Εδώ ακόμα usb otg δεν υποστηριζουν τα iPad, και μιλάει για απογοητευτική εμπειρία?

alex

Τον βρισκω σωστοτατο αν και γενικα δεν συμπαθω την apple.

apostolos

σωστος απο εμενα που ειμαι nexakias

azriel84

Συγγνώμη, αλλά σε ποιο σημείο λέει κάτι λάθος ή που δεν ισχύει; Φίλος πήρε το Samsung Tab 10 2014 edition και αν δεν ήταν οι εφαρμογές της Samsung και η παραμετροποίηση της εταιρίας πάνω στο Android 4.3 που φοράει όπως και οι λειτουργίες του Spen, θα ήταν μια απ’τα ίδια με τα υπόλοιπα… @Karagkounis Η Apple στοχεύει το fragmentation του Android τον τελευταίο 1.5 χρόνο τουλάχιστον αν όχι περισσότερο, από Steve Jobs εποχή ακόμα. Ανταγωνισμός είναι, βαράει στα μειονεκτήματα του αντιπάλου, λογικό είναι. Η Google χρησιμοποιεί το Android σαν κερκόπορτα για να προβάλει διαφημίσεις σε όσες περισσότερες συσκευές μπορεί. Και πολύ καλά κάνει, αυτή είναι η δουλειά της. Η Apple από την άλλη, πουλάει ψηφιακό περιεχόμενο μέσω του iTunes. Οπότε, οποιαδήποτε συζήτηση για torrent clients, usb otg κτλ είναι το λιγότερο ουτοπική αν όχι αστεία. Ο Safari σε iOS είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε mobile browsing. Ο Chrome έχει μόνο ύπαρξη για συγχρονισμό account, bookmarks κτλ αν θέλω. Α ναι, έχω και εγώ επιλογές browsers (κορυφαίων όχι μούφα) στο iOS. Όσο για τα keyboards κτλ που αναφέρεις, προτιμώ να έχω μισό εκατομμύριο διαθέσιμες εφαρμογές για τη συσκευή μου αποκλειστικά παρά 1000 διαφορετικά φαντεζί keyboard που στην τελική κάνουν την… Συνέχεια »

Spyros

Θα συμφωνήσω όσον αφορά τα tablet, η εμπειρία χρήσης του iPad εννοείτε πως δεν συγκρίνετε

thodoris

@azriel84

Ίσως από τις ποιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τα mobile OS δυστυχώς…
“Η Google χρησιμοποιεί το Android σαν κερκόπορτα για να προβάλει διαφημίσεις ~ Η Apple από την άλλη, πουλάει ψηφιακό περιεχόμενο μέσω του iTunes”.

Υπομονή λοιπόν μέχρι η μαμά Microsoft κάνει το μεγάλο ντου !

azriel84

@thodoris

Μακάρι να το δούμε και αυτό από τα Windows. Το περιμένουμε εδώ και 2 χρόνια χωρίς όμως να συμβαίνει, τουλάχιστον με το ρυθμό που θα ήθελε η MS και είναι κρίμα γιατί είναι αξιόλογο OS.

forneverarrow

Συμφωνώ με azriel84. Ας μη γελιόμαστε, η μόνη δύναμη του Android είναι το ισχυρότερο hardware (που είναι αναγκαίο για να μη σέρνεται η συσκευή) και δρα σαν διαφήμιση. Επίσης, κατάφερε να κάνει ανάγκη την αύξηση μεγέθους στις οθόνες, κάτι που έχει ξεπεράσει τα όρια της ευχρηστίας. Μπορεί να είμαι χρήστης Android αλλά έχω απογοητευτεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, το οικοσύστημα της Apple είναι εγγύηση. Μπορεί να έχει περιορισμούς στη χρήση (σε σχέση με Android) αλλά όσες φορές αγόρασα εφαρμογή στο iPad δεν το μετάνιωσα γιατί τα πάντα δούλευαν τέλεια. Στο Android βγάζει εφαρμογή ο κάθε πικραμένος και οι περισσότερες είναι μέτριες. Το πληκτρολόγιο είναι μακράν καλύτερο στο iOS και καλύτερα που δεν αλλάζει. Είδαμε και αυτά στο Android… εχω 5″ οθόνη και πάλι δυσκολεύομαι να γράψω χωρίς λάθη μερικές φορές, ενώ στο μικρό iPhone 5 της γυναίκας μου γράφω σφαίρα! Τέλος, μην ξαναπώ για τα updates γιατί πραγματικά καταντάει γραφικό. Αν και όποτε γουστάρει η κάθε εταιρεία μας δίνει μια νεώτερη πλην πάλι ξεπερασμένη έκδοση Android, ενω το iOS 7 τρέχει σε iPhone 4. Αλλά το Android από την άλλη είναι πιο ευέλικτο και παρέχει πιο φτηνές συσκευές ακόμα και στο high end. Εγώ γι αυτό το… Συνέχεια »

Nio

“Στο android βγαζει εφαρμογη ο καθε πικραμενος…”
Οι ιδιοι τις βγαζουν σε ολα τα ios… Τωρα γιατι μερικες δεν ειναι καλες στο ανδροιδ ειναι αλλο θεμα….

Theo

Ειλικρινά δεν μπορώ να διαβάζω συνεχώς σχόλια ατόμων που χρησιμοποιούν κινητά android να είναι απογοητευμένοι με όλα, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν ναυαρχίδες. Αφού γνωρίζετε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε λειτουργικού και κινητού, για ποιον λόγο τα αγοράζετε ; Εγώ πάντως αν ήθελα κάποιο κινητό θα το αγόραζα όσο κι αν κόστιζε( και δεν είμαι πλούσιος), οπότε το να πάω σε αντίθετη πλευρά λόγω κόστους και να βγάζω χολή μετά το θεωρώ άστοχο και γελοίο. Και ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή να θέλουν android συσκευή και να καταλήγουν σε iphone. Και μη σκάτε αν δεν μείνατε ευχαριστημένοι, 2014 έχουμε κι έρχονται καταπληκτικά προϊόντα από όλες τις εταιρίες. Η ζωή συνεχίζεται, δεν έγινε και τίποτα.. 😉

kVel

@obi

Αυτή είναι η αλήθεια σχετικά με το mac. Στην δουλειά μου θέλανε να αντικαταστήσουν κάποιους windows υπολογιστές με mac και αυτό δεν έγινε ακριβώς λόγω της έλλειψης του απαραίτητου λογισμικού. Αν και στην τελική αντικαστήσαμε μερικούς, σκοπός ήταν να πάρουμε περισσότερους και τελικά αυτό δεν έγινε εξαιτίας του λογισμικού… Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για το linux.

forneverarrow

@Theo. Το ότι έχω παράπονο από το Android μου απαγορεύει να αγοράσω Galaxy S4 δηλαδή? Ναι, θεωρώ καλύτερο το iOS αλλά όχι το iPhone σε σχέση με το S4 και εφόσον το δεύτερο το βρήκα 200€ λιγότερο, γιατί να τα έσκαγα? Επίσης, ξεκολλάτε επιτέλους με τις ναυαρχίδες του Android. Αν ήταν τόσο καλές, δεν θα έχαναν την αξία τους καθε 6 μήνες σε τέτοιο βαθμό. Είχα galaxy s2 από την αρχή που βγήκε και με το πρώτο update σερνόταν. Το S3 σήμερα είναι πιο αργό και από το S4 mini. Το ίδιο ισχύει και για άλλες μάρκες. Το iPhone είναι πιο ανθεκτικό στο χρόνο αλλά κοστίζει υπερβολικά και είναι μικρό για τα σημερινά δεδομένα (θεωρώ 4,3 με 5″ το πολύ ιδανικές). Αν βγει ενα μεγαλύτερο όπως λέγεται το αγοράζω όσο και αν έχει και Αντίο για πάντα Android!

dimitris

Εχουν δικιο τα παιδια…παιδια αν θελετε αγοραστε iphone που ειναι ανθεκτικο στο χρονο….https://www.youtube.com/watch?v=EDcpXEyHAV0
Αυτο θα πει αντοχη…..

Παναγιώτης

Δηλαδή η Ευρώπη αποτελείται απο διάφορα κομμάτια ενω οι Αμερικάνοι οχι… Πρώτη βλακεία
Η εμπειρία iPhone με την εμπειρία σε iPad καμία σχέση,πολλές ελλέιψεις…Δέυτερη βλακεία

Τα mac δεν πήγαν καλά γιατί δεν είχαν τα βασικα που έκαναν τα windows δημοφιλή και λόγω του ποσο κλειστά (αν και βασίζονται στο unix)και “ανάποδα” ήταν σε σχέση με τα windows απο θέμα software και κατασκευαστών…

Απλα φοβούνται το android γιατι τους έχει αφήσει αιώνες πίσω παρόλο που ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ…
τι άλλο θα πεί στα “γατάκια” για νομίσουν ότι είναι “μεγάλοι” αγοράζοντας apple προιόντα

Παναγιώτης

ασε το “κουκ” να λεει… ονομα και πραμα ειναι ο τυπος.

forneverarrow

@Παναγιώτης: “Η εμπειρία iPhone με την εμπειρία σε iPad καμία σχέση,πολλές ελλέιψεις…”

Που να δεις ελλείψεις των Android tablets σε σχέση με τα iPad…

azriel84

@Παναγιώτης

Το Android έχει αφήσει πίσω το iOS από το 2011, τώρα λες να φοβήθηκαν; Και σιγά το φόβο, όλο πίσω είναι και κάθε iPhone ξεπερνάει σε πωλήσεις το προηγούμενο μοντέλο…ένα σοβαρό αντεπειχήρημα αντί για αερολογίες δεν θα πείραζε που και που.

Makis o guru

Θεωρω πως καθε λειτουργικο συστημα εχει τα καλα του. Ας πουμε οι τυποι που σχεδιαζουν το iOS γραφουν καλυτερο κωδικα πραγμα που μπορεις να το καταλαβεις απ τις αποδοσεις ενος iphone σε σχεση με αλλα κινητα. Ειναι το ιδιο γρηγορο εχωντας σαφως λιγοτερα specs. Τα android απ την αλλη σου δινουν περισσοτερη ελευθερια και γενικα κινησαι πιο ανετα. Οποτε ειναι τι θες. Κατι σταθερο,απλο και καλο; Η κατι πιο free με περισσοτερες δυνατοτητες; Αυτο μαγκες εξαρταται απ τον χρηστη. Οποτε ανοιξτε λιγο το μυαλο σας και μην κολλατε σε βλακειες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.