Tim Cook: H Apple δεν θα ενοποιήσει iOS και OS X

Με τα Windows 10 η Microsoft δημιούργησε μια ενοποιημένη πλατφόρμα για υπολογιστές, tablet, smartphones, τα οποία “επικοινωνούν” μεταξύ τους. Από την άλλη η Apple ανακοινώνοντας πρόσφατα το iPad Pro με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και πενάκι, έκανε πολλούς να ξεκινήσουν τις εικασίες για πιθανή συγχώνευση iOS και OS X, στα πρότυπα της Microsoft.

Με συσκευές όπως iPad Pro που θυμίζουν περισσότερο laptops, low-end MacBooks να φέρνουν σε tablets και με την αύξηση του αριθμού των apps που χρησιμοποιείται και στα δυο οικοσυστήματα, οι αναλυτές ξεκίνησαν τις συζητήσεις ότι οι δυο πλατφόρμες ενοποιούνται με τον καιρό.

Ο Tim Cook όμως με συνέντευξή του απέκλεισε το ενδεχόμενο ενοποίησης iOS και OS X. Ανέφερε ότι η ενοποίηση των δυο σε ένα ενιαίο OS, θα ήταν μείον και για τις δυο πλατφόρμες, “αντί να πάρουμε το καλύτερο από το κάθε ένα, θα γινόταν το αντίθετο”. “We don’t believe in having one operating system for PC and mobile”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Apple έχει βρει τρόπο να επικοινωνούν οι συσκευές της μεταξύ τους επομένως, για το άμεσο μέλλον δεν περιμένουμε καμία ενοποίηση. Ωστόσο, με τις δηλώσεις του αυτές ο Tim Cook δεν σημαίνει ότι ρίχνει καρφιά στην Microsoft, αντιθέτως δήλωσε ότι οι δυο εταιρείες μπορούν μελλοντικά να συνεργαστούν πάνω σε περισσότερα πράγματα.

Ο Cook αποκλείει το ενδεχόμενο, τουλάχιστον για τώρα, αλλά πως θα σας φαινόταν μια κοινή πλατφόρμα από την Apple;

Tim Cook: H Apple δεν θα ενοποιήσει iOS και OS X, Tim Cook: H Apple δεν θα ενοποιήσει iOS και OS X

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ναι γιατι οχι. Η πραξη θα δειξει. Windows 10 θα τρεχει και το raspberry θα τρεχει και το holo pc αυριο…ειδωμεν.

keysmith

και καλά είπε (για το σήμερα τουλάχιστον). Η MS όταν πήγε να το κάνει έφαγε τα μούτρα της. Η αποτυχία της MS να έχει κοινό λειτουργικό για ταμπλέτες και desktops (λέγε με windows 8) καταδεικνύει το λάθος σκεπτικό της.

Και τώρα με τα 10άρια στην πραγματικότητα υπαναχωρεί απλά το βαφτίζει “ενοποίηση” κάνοντας ακριβώς το αντίθετο. Τα 10άρια συμπεριφέρονται αλλιώς σε desktop και αλλιώς σε tablets. Τα 8άρια αντίθετα με το άθλιο start και τα full screen apps πάτωσαν γιατί πήγαν να κάνουν με το ζόρι τα desktops.. ταμπλέτες (τι υποβιβασμός?). Τα 10άρια λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα το περιβάλλον αλλάζοντας το gui. Η ενοποίηση των εφαρμογών επί του παρόντος βέβαια παραμένει ουτοπική. Δεν έχει νόημα να είναι η ίδια εφαρμογή πχ office και σε ταμπλέτα/κινητό και σε desktop. Τώρα αν είναι η ίδια και αλλάζει ui είναι άλλη ιστορία αλλα αυξάνει το κόστος ανάπτυξης..

Και αυτά τα live-tiles ρε παιδί μου.. Άσχημα πολύ άσχημα! Καλύτερα ήταν τα κλασσικά widgets των 7αριών.

ΝΖ

Για ποιο λόγο να ενοποιήσει τα 2 οικοσυστήματα; Αφού δουλεύουν μια χαρά!
Με τα Mavericks στην ουσία “συνδέθηκαν” οι εφαρμογές, περισσότερο αυτές που είχαν να κάνουν με productivity (τουλάχιστον στην αρχή).
Ξεκινάς μια εργασία στο Mac, τη συνεχίζεις στο iPad, την τελειώνεις στο iPhone, την παρουσιάζεις στην τηλεόραση μέσω Apple TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.