Ο Tim Cook υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Apple- αιχμές κατά της Google

Η πρόσφατη διαρροή γυμνών φωτογραφιών από celebrities είναι κάτι που τόσο εμείς, όσο οι ίδιες οι celebrites αλλά κυρίως η ίδια η Apple δεν μπορεί να ξεχάσει μιας και αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για την αξιοπιστία της. Η Apple φαίνεται ότι αμύνεται σθεναρά την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων την οποία ακολουθεί.

Eπιπλέον θέλει να εξηγήσει το πως λειτουργεί η ασφάλεια, η κωδικοποίηση καθώς και οι υπηρεσίες που προστατεύουν τον χρήστη.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, με στόχο την μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, η Apple έδωσε σε online κυκλοφορία ένα έγγραφο 43 σελίδων, καθώς και ένα νέο section στο site της με τα οποία εξηγεί την δικιά της προσέγγιση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Και το έγγραφο και το section στο site αποσκοπούν στο να απομακρύνουν την εικόνα της εταιρίας από τα σκάνδαλα με την NSA, τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς και το σκάνδαλο με τις leaked φωτογραφίες διασημοτήτων.

tim cook apple security, Ο Tim Cook υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Apple- αιχμές κατά της Google

Επιπλέον θέλει να τονίσει ότι το business model της Apple δίνει έμφαση στην πώληση προϊόντων και όχι στη δημιουργία πορτρέτων των χρηστών με προσωπικές πληροφορίες τα οποία θα πουλήσει αργότερα σε διαφημιστές. Κάποια από αυτά τα σχόλια ίσως προσπαθούν να στοχεύσουν την Google, η οποία έχει μακρύ ιστορικό σε στοχευμένες διαφημίσεις βάσει των αναζητήσεων των χρηστών της.

“A few years ago, users of Internet services began to realize that when an online service is free, you’re not the customer. You’re the product. But at Apple, we believe a great customer experience shouldn’t come at the expense of your privacy”

Ο Tim Cook αναφέρει “Η εμπιστοσύνη σας σημαίνει τα πάντα σε εμάς. Για αυτό το λόγο σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και την προστατεύουμε με ισχυρή κωδικοποίηση, καθώς και αυστηρές πολιτικές όσο αφορά την διαχείρηση των δεδομένων σας”.

tim cook apple security, Ο Tim Cook υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Apple- αιχμές κατά της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

”δίνει έμφαση στην πώληση προϊόντων και όχι στη δημιουργία πορτρέτων των χρηστών με προσωπικές πληροφορίες”. Ναι καλά,μας πείσατε ΟΛΟΙ σας.Χωρίς τα προσωπικά μας δεδομένα όλες οι μεγάλες εταιρίες (Apple,Google,MS) είστε απλά καθαρισμένες.

tech21man

Ισχυρη κωδικοποιηση σαν και αυτη που καταφεραν να αποσπασουν τις φωτογραφιες των διασημων?

Να σαι καλα tim, εσυ και οι σινικο τοιχος προγραμματιστες σου.

Panos7GR

Για να φτάσει σε σημείο η Apple όπου σταθεί και όπου βρεθεί να πετάει σπόντες για την Google, τότε κάτι τρέχει. Αρχίζουν και φαίνονται τα πόσα βήματα πίσω είσαι πλεόν Apple;

Τέλος πάντων γενικά ότι αφορά προσωπικά δεδομένα, είμαι τελείως καχύποπτος. Δεν πιστεύω τίποτα, ειδικά όταν μιλάμε για εταιρίες-κολοσσούς τεχνολογίας, όπως Google, Apple, Microsoft κτλ. Όταν έχεις στα χέρια σου προσωπικά δεδομένα των χρηστών σου, δεν θα τα εκμεταλλευτείς είτε για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες σου, είτε για πιο “πονηρούς” σκοπούς; Οπως και να έχει κάτι, κάποτε θα κρυφοκοιτάξεις. Κανένας κολοσσός δεν γίνεται τόσο μεγάλος με το σταυρό στο χέρι, να είστε σίγουροι.

Υ.Γ.: Εννοείται πως ο κ.Cook στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφέρεται σε iOS και Android, όμως καλό είναι να αναφερθεί πως η Google σαν κατεξοχήν εταιρία διαχείσησης δεδομένων είναι η πρώτη που την κράζουν (και όχι άδικα), αλλά παρόλα αυτά έκανε στροφή και στην νέα έκδοση Android η κρυπτογράφηση των δεδομένων της συσκευής μας θα γίνεται αυτόματα. Ο ανταγωνισμός που λέμε….

JONN

Σύμφωνο Panos7GR

VaggD

Η μόνη διαφορά είναι ότι η Apple χρησιμοποιεί τα δεδομένα τον πελατών της αποκλειστικά για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, η Google,fb, Microsoft πάνε ένα βήμα παραπέρα και πουλάνε σε όποιον ενδιαφέρεται.

Η δυνατότητα κρυπτογράφησης υπάρχει ήδη απλά πλέον θα ενεργοποιείται αυτόματα, με λίγα λόγια στάχτη στα μάτια μας… Το θέμα είναι που καταλήγουν τα δεδομένα που αποθηκεύει η Google όταν χρησημοποιούμε τις υπηρεσίες της.

Panos7GR

Στάχτη στα μάτια και πάλι δηλαδή. Δεν σου υποκλεπτουν τα δεδομένα σου; Τι σημασία αν τα πουλάει ή όχι, από την στιγμή που τα βλέπει. Γι αυτό και λέγονται “προσωπικά” δεδομένα και όχι “δημόσια”. Αφορανε ένα πρόσωπο, τον ιδιοκτήτη τους!
Και πάλι σου είπα να μην είσαι τόσο “αθώος”. Κανένας δεν έγινε μεγάλος και τρανός με το σταυρό στο χέρι, στο ξαναλέω!
Επίσης που είναι το κακό; Η Google ήδη είχε την επιλογή για την προστασία των δεδομένων σου (άρα ήδη είχε προνοήσει για τους ευαίσθητους σετέτοια θέματα), όμως τώρα θα τους προστατεύει εξαρχής. Και στο κάτω κάτω από την στιγμή που είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα απ την συσκευή σου, το κλειδί της αποκρυπτογράφησης το έχεις εσύ και βρίσκεται στην ίδια σου την συσκευή. Άρα η Google δεν μπορεί να στα πειράξει, αλλά και να τα πουλήσει επίσης, θα είναι άχρηστα στον αγοραστή αφου δεν θα μπορεί να τα διαβάσει. Όπως επίσης και για την NSA θα είναι άχρηστα χωρίς το κλειδί τους.

VaggD

Επειδή έχει μπερδευτεί το θέμα ας τα πάρουμε από την αρχή.
1)Αν η nsa θέλει κάποια πληροφορία θα την πάρει και τέλος και καμιά εταιρεία δεν λέει όχι (μην κάνουμε περαιτέρω άσκοπη ανάλυση).
2) Δεδομένα δεν είναι μόνο η φωτογραφίες και τα ςμς μας αλλά και το ιστορικό αναζητήσεις μας, το κινητό που παρακολουθουμε στο σκρουτζ, το τι διαβάζουμε κτλπ
Η Apple δεν πουλάει τίποτα σε άλλους γιατί θέλει να σε κλείσει στο δικό τις οικοσύστημα, μπορεί και βγάζει περισσότερα κέρδη αξιοποιώντας η ίδια τα δεδομένα αυτά.
Η Google έχοντας διαφορετικό μοντέλο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες οπότε κάπως πρέπει να έχει κέρδη…
Προσωπικά χρησιμοποιώ android και με λίγο ψάξιμο γίνεται να μπλοκάρεις οποιαδήποτε υπηρεσία analytics.
Το συμπέρασμα(για εμένα) είναι ότι η Apple σε προστατεύει αλλά κοστίζει. Η Google το ακριβώς αντίθετο. Το ότι ο Cook την “λέει” σε φβ, γοογλε και μικροσοφτ είναι καλό για εμάς.

JohnLou

#VaggD +1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.