Tim Cook, H Apple δεν έχει θρησκευτικού τύπου “κολλήματα”

Σε συνέντευξη του ο Tim Cook σε δημοσιογράφους της ιστοσελίδας AllThingsDigital δήλωσε ότι η Apple δεν έχει θρησκευτικού τύπου “κολλήματα” και στο μέλλον θα μπορούσε να διαθέσει κάποια API’s (application programming interface) ώστε οι developers να εξατομικεύσουν παραμέτρους των συσκευών της ή ακόμα και να δούμε εφαρμογές που σήμερα κυκλοφορούν μόνο στο iOS (π.χ. Safari) σε άλλα οικοσυστήματα όπως του Android.

Δεν ρισκάρουμε ώστε να έχει ο καταναλωτής μια άσχημη εμπειρία μιας και μας πληρώνει για να έχει συγκεκριμένες υπηρεσίες συμπλήρωσε όμως θα μπορούσαμε να δούμε μια τέτοια πιθανότητα.

Tim Cook Android apps, Tim Cook, H Apple δεν έχει θρησκευτικού τύπου “κολλήματα”

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Γεια σου ρε Τιμ! Με έκανες και γέλασα πρωί πρωί. Από που να ξεκινήσω και που να τλειώσω με τα “θρησκευτικού τύπου” κολλήματα τις apple. Από το flash; Από το bluray; Από την μεταφορά αρχείων με μπλουτούθ; Δεν έχουν τέλος τα κολλήματα της μηλοεταιρίας που δυσκολεύουν τους πελάτες της.
Κάποιος πρέπει να του πει πως μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

@ris

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!

Thodoris1988

Θα κανει τετοιο πραγμα η Apple; Τι εγινε ρε Cook; Εσφιξαν οι………. μηπως;

Αποστόλης Ρόδος

@ Solon … τα είπες όλα και ναι Thodoris1988 … παραέσφιξαν οι ΚW### … 😛

kotsios1998

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοεί με ότι δεν έχει θρησκευτικά κολλήματα;

Konstantinos

Δεν υποστηρίζω το μοντέλο της apple αλλά ρ παιδιά τι το κάνετε το flash σε κινητές συσκευές; Ακόμακ κ τσοντοσαιτ έχω δει να λένε iphone compatible. Εγώ έχω Android αλλά το έχω απενεργοποιημένο γιατί τρώει μπαταρία κ καθυστερεί τ browsing.

Bluray δεν έχω ούτε σε τηλεόραση γιατί είναι ακριβό κ το θεωρώ κοροϊδία να δώσω λεφτά άσ ε που κατεβάζω ταινίες παράνομα κ μέσω netflix

Για το bluetooth ok, στα 4 χρόνια 2-3 φορές χρειάστηκα να στείλω σε φίλο αλλά το καταλαβαίνω..

Wolf

Παιδιά τα κολλήματα της Apple δεν είναι καθόλου τυχαία..! Η γνώμη μου είναι ότι είναι όλα σχεδιασμένα και ραμμένα με τέτοιο τρόπο στο ios ώστε να τα τσεπωνουν από παντού..! Π.χ. γιατί να περνάς ταινίες απο το pc σου εύκολα και απλά οπως στις Android συσκευές….? Καλύτερα να τις αγοράζεις ώστε να βγάζουν χρήματα…! Γιατί να έχεις μπλε δόντι…?! Για να στέλνεις μουσικά κομμάτια και εφαρμογές ο ένας στον άλλον έτσι ανεξέλεγκτα..?! Χάνουν λεφτά από αυτό..! Και ένα σωρό άλλα πράγματα…!

panosha

Καλά βρε Κώστα, 80 λεπτά μιλούσε ο CEO της Apple, σου έκανε περισσότερο εντύπωση ότι η Apple δεν έχει θρησκευτικού τύπου κολλήματα;

Solon

@panosha
Είναι πολύ προκλητικό αυτό που είπε. Αν υπάρχει μια εταιρία που έχει τόσες πολλές “θρησκευτικού τύπου”‘ εμμονές αυτή είναι η Αpple. Κι ας έχει φάει τα μούτρα της πολλές φορές (θυμίσου τι έλεγε για την Intel πριν φάει την χυλόπιτα από την IBM). Το να ισχυρίζεσε λοιπόν το ακριβώς αντίθετο… ε αυτό είναι σχεδόν προβοκατόρικο!

tolkιen

Αυτος ο gay-ουλας Ceo ειναι για τον …..(mpip) Και σιγουρα θα το γουσταρει. Και μονο που τον ακους θελεις να του ριξεις μπουνια. Ο Solon τα ειπε ολα. Ειναι η ποιο κολλημενη εταιρεια γι αυτο οσο παει και χανει κοσμο. Εγω ημουνα χρονια apple user (αλλα οχι με την λογικη που αν μιλησεις με καποιο υποτιθεμενο καταστημα της apple στην Ελλαδα παθαινουν Αμοκ αν ακουσουν την λεξη Microsoft) αλλα κυριως για mac (αν και μετα πηρα και iphone & ipad). Αλλα τωρα ποια ποτε ξανα (ειδικα iphone). 🙂 Αυτη η εταιρια παντα ηταν κολλημενη αλλα εστω με τον steve jobs εκανε κατι καινοτομο. Αλλοι γουσταραν την φιλοσοφια της και αλλοι το παθος του Jobs που καταφερε να φτασει την εταιρεια τοσο ψηλα και ας εβαζε ολο περιορισμους που τους συμφεραν και οχι για το καλο των καταναλωτων, οπως λενε παντα. Κατα γενικη ομολογια πιστευω οτι θα επικρατησει η scroogle, γιατι για την microsoft δεν τα βλεπω καλα τα πραματα. Εχει μια χαρα προιοντα W8 – WP8 (4 αδειες W8 – κινητα Lumia 920 & 520) αλλα οι devepopers οταν προκειτε για microsoft κοβουν δρομο. Δεν λεω οτι ο Ceo της microsoft ειναι ΟΚ αφου κανει σαν πιθηκη (πρεπει να την… Συνέχεια »

Greg

@tolkien Πολυ εποικοδομητικη η κριτικη σου φιλε. Πραγματικα ηρθες με επιχειρηματα και μας εκανες τη μουρη κρεας. Ειδικα οταν τον προσεβαλλες για τις σεξουαλικες του προτιμησεις (κατηγορωντας τον για κατι που το 2013 δεν ειναι προσβολη), που παρεπιμπτοντως δεν εχεις ιδεα ποιες ειναι, πραγματικα ξυπνησες μυαλα… Α ρε Ελλαδα αθανατη..

tolkιen

Greg θα μας τα ζαλισεις παλι φιλε? Ο τυπος δεν εχει κανει τιποτα καινοτομο. ΚΑι τι θες δηλαδη? να πω παλι αυτα που λεω οτι συμφωνω με τον SOLON?
Διαβαζε καλυτερα πριν μιλησεις.
Και τελος μαλλον σε τσιτωσε που ειπα για τον Ceo? Και οχι τι κανει η εταιρεια mapple? Δες παλικαρε ολο το βιντεο του Tim Cook και μετα πες μας την αποψη σου. Το ειδες? ε? (εγω που δεν τον παω και μια αυτον το ειδα φιλαρα).
ΥΓ.
Greg Ελευθερε ανθρωπε.

Greg

Κανε κριτικη στην εταιρεια και στις πολιτικες της οσο γουσταρεις. Αλλα οταν χαρακτηριζεις και κατηγορεις εναν ανθρωπο χωρις καν το ξερεις για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ζωη (στην οποια μπορει να κανει οτι μα οτι γουσταρει) και οχι για τη δουλεια του που ειναι και αυτο που μας ενδιαφερει, μην περιμενεις hi five απο μενα. Και να θα στα ζαλισω μεχρι να σταματησεις να χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους δημοτικου σε πολιτισμενη συζητηση ενηλικων. Και τελειωσε εδω. Συγγνωμη Κωστα που βγηκα τελειως εκτος θεματος.

tolkιen

Κώστας Βλαχάκης Αφου μιλησεις εσυ 🙂 ας μην απαντησω στον καλο μου φιλο Greg.

Solon

Tolkien αν και απρεπώς…έγραψες μεγάλε. LOOOOOOOOOOOOOOOL

Manolis

Eϊνει γεγονός πως η Apple έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο στρατούς.
Έναν με σοβαρούς επαγγελματίες που έχουν κάποιους λόγους που χρησιμοποιούν Apple και η άλλη που αποτελείται απο trendy αγοράκια και κοριτσάκια που απλά αγοράζουν apple επειδή άκουσαν ότι είναι ακριβό και όσοι το έχουν είναι ξεχωριστοί, γι αυτό νιώθουν Proud δηλώνοντας
I sheep βάζοντας το μήλο στο πορτ παγκαζ του smart τους … συνήθως!

Ως εκ τούτου φίλε μου tolkien μην περιμένεις από κάποιον που δεν είναι σίγουρα γνώστης της τεχνολογίας και απλά καταναλώνει για υπαρξιακούς λόγους να νιώσει τι λες εσύ ή ο solon..

Πίστεψε με το ότi μπορεί να είναι gay Ο τύπος σίγουρα δεν είναι τυχαίο.
Είναι και αυτό ένα νέο trend το οποίο διαφημίζεται παντού ( σειρές, διαφημίσεις κοκ ) προκειμένου να δημιουργηθούν και άλλοι μη αγωνιστικοί και φυσιολογικοί άνδρες που απλά θα έχουν γυναικείες καταναλωτικές ανάγκες και θα ενδιαφέρονται για το τι έγραψε το cosmopolitan για την μοδα των μαγιώ φέτος… είναι πιο εύκολη μια κοινωνία με gay άνδρες…πιο διαχειρίσιμη και σίγουρα πιο καταναλωτική.

Μιλάμε ότι άνοιξες τεράστιο κοινωνικό θέμα με το ποστ σου.

tolkιen

Για να μην πω κατι αλλο ΛΟΙΠΟΝ αυτο που λεει ο Manolis (και το παραθετω παρακατω) ειναι ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
“Είναι και αυτό ένα νέο trend το οποίο διαφημίζεται παντού ( σειρές, διαφημίσεις κοκ ) προκειμένου να δημιουργηθούν και άλλοι μη αγωνιστικοί και φυσιολογικοί άνδρες που απλά θα έχουν γυναικείες καταναλωτικές ανάγκες και θα ενδιαφέρονται για το τι έγραψε το cosmopolitan για την μοδα των μαγιώ φέτος… είναι πιο εύκολη μια κοινωνία με gay άνδρες…πιο διαχειρίσιμη και ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ.”

νικος

@Manolis Πολυ σωστο αυτο με τους 2 στρατους που εχει δημιουργησει η apple.

Ο πρωτος που απευθυνεται σε επαγγελματιες εχει 2 αφορμες
1)διοτι παρεχει after sale service
2)διοτι πρεπει να δικαιολογησει ο ”ταδε” διευθυντης τα 2500ευρω που θα εχει buget-bonus για εξοπλισμο… anyway…

Ο δευτερος στρατος ειναι πολυ γνωστος, δεν θα τον σχολιασω αλλα να πω οτι αυτον τον δρομο εχει παρει και η samsung..

και ο φιλος μας ο o Tim Cook μαλλον να προκαλεσει σχολια ηθελε με αυτο που ειπε γιατι χαζος δεν θα ειναι… (αν μη τι αλλο δεν θα ηταν ceo της apple)

Greg

Ο άσκοπος καταναλωτισμός είναι ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού εδώ και δεκαετίες.. Γιατι κατηγορούμε μόνο την Apple για αυτο δεν κατάλαβα ποτέ.. Αλλωστε το να πουλήσεις κάτι πολύ ακριβο δε κάποιον που δεν το χρειάζεται, συνήθως σε χαρακτηρίζει επιτυχημένο.. “Πάγο σε Εσκιμωο” δεν λέει η παροιμία?

Solon

Κανένας δεν κατηγορεί την Apple. Προσωπικά την θεωρώ την εταιρία με τα πλέον καινοτόμα προϊόντα. Όσον αφορά τα σχόλια για τα “θρησκευτικού τύπου κολλήματα” κάναμε πλάκα με τήν ασυνέπεια των λεγομένων του Τιμ Κουκ σε σχέση με την πραγματική πολιτική της εταιρίας. Γούστο της καπέλο της η πολιτική της Apple προς τους πελάτες της. Γούστο μας καπέλο μας να σπάσουμε πλάκα με τις m@l@cΙ€$ που είπε ο Τιμ. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως το να λες ότι θες είναι δικαίωμα του καθενός και μάλιστα διακαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα ;D

νικος

Προσωπικα δεν θεωρω καθολου καινοτομα την apple διοτι οι περισσοτερες αν οχι ολες οι πατεντες της ειναι ”κλεμμενες”. Για τα smartphones που εχω ψαξει λιγο το 90 % των καινοτομιων τις εχει παραγει η htc (htc και apple εχουν συμφωνια για κοινη χρηση σε πατεντες). Παροτι δεν την προτιμω σαν εταιρια της βγαζω το καπελο για την απιστευτη δουλεια που εχει κανει στο μαρκετινγκ… το να πουλησεις παγο σε εσκιμοο δεν ειναι και ευκολο πραγμα, ειδικα την εποχη του τζομπς νομιζω ηταν ακομα πιο δυνατη σ αυτο το κομματι

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Το τελευταίο μπορώ να πω πως μου άρεσε και θα μπορούσα να ζήσω με ένα iphone, αλλά τόσα λεφτά δεν έχω οπότε θα μείνω με τα android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.