Είναι το Tizen νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί;

Αυτές τις ημέρες διατέθηκε η έκδοση του λειτουργικού συστήματος Tizen 2.2 Beta SDK για τους developers και είναι αυτή με την οποία Samsung και Intel επιθυμούν να χτίσουν τις εφαρμογές τους οι developers. Όμως ο μεγάλος διαγωνισμός Tizen App Challenge που ήταν να ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου πήρε και δεύτερη αναβολή για μερικές ημέρες.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πληροφορίες ή εκτιμήσεις του γνωστού blogger τεχνολογίας Eldar Murtazin στο Twitter που κάνουν λόγο ότι το Tizen είναι σχεδόν νεκρό και η πρώτη και τελευταία συσκευή δεν θα ανακοινωθεί νωρίτερα από το 2014.

Στις 16 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο event (SenchaCon ’13) στo Ορλάντο της Φόριντα με θέμα το HTML5 και εκεί η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Tizen έχει δικούς της ομιλητές που λογικά θα πρέπει να αναντήσουν επίσημα για όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται. Είναι το Tizen νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί;

Είναι το Tizen νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί;, Είναι το Tizen νεκρό πριν ακόμα γεννηθεί;

Πηγή: Tizen.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αστέρης

Ειναι ήδη νεκρο!
Η καταρα του maemo απο τη στιγμη που το παρατησε η Nokia ακολουθει ολους τους απογονους του (Meego, Mer, Tizen, Sailfish)
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι! Λειτουργικο σαν το Maemo απλα ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.-

Mourlos

Αστέρης@ έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό το θέμα πολύ γκαντεμιά από την αρχή που ξεκίνησε αυτη η σκέψη!!!! Αντε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος!!!!

zefs

Αυτό ακριβώς. Το maemo ήταν φοβερό λειτουργικό αλλά το παράτησε, όλο λάθος κινήσεις κάνει η Nokia στο λογισμικό.

Κώστας D.

Όχι δεν είναι “νεκρό” ούτε θα είναι. Αντιθέτως θα τα πάει καλά για αρχή και στη συνέχεια καλύτερα. Έχουν πέσει πολλά φράγκα και δεν νομίζω ότι θα χαθούν έτσι απλά… Βέβαια πιστεύω ότι ο “manager” tizen.gr το ξέρει καλύτερα αυτό. Έτσι δεν είναι? Ευχομαι τουλάχιστον να είναι ελαφρύ λειτουργικό και γενικώς να μην είναι σαν το android. Και να μην ανοίγουν εφαρμογές οπότε “γουσταρουν”.

sotiris

σιγουρα ειναι νεκρο, εδω δεν αντεξε το meego που ηταν και καλυτερα φτιαγμενο απο το tizen.

C

Οι κατασκευαστές smartphones περνάνε την φάση των home-micro υπολογιστών της δεκαετίας του 1980 (ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν και στην φάση της προτυποποίησης του 1990 [και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε]). Ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να παρουσιάσει την δικιά του πλατφόρμα κλπ. Στο τέλος της ημέρας οι περισσότερες από αυτές θα εξαλειφθούν. Όσοι έχουν δει το έργο μερικές δεκαετίες πριν .. το γνωρίζουν.

fotis

Κρίμα πολύ κρίμα και το πρόβλεψα αυτο…. Πάλι καλά που υπάρχει η κοινότητα.ακόμα είμαι ευτυχής κάτοχος του N900 και έχω την υποστήριξη ακόμα από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι. Στον κόσμο του android μπήκα με το nexus 7 και το Xperia U της κοπέλας μου. Αντιπαθώ ιδιαίτερα το android ως τον τρόπο που λειτουργεί σπατάλαει άσκοπα CPU και battery. Wp και Ios έχω δουλέψει και όλα έχουν τα συν και πλην.

Os World

Μετά απο την αποτυχία του Bada η Samsung έχει πολύ θράσος να παρουσιάζει νέο λειτουργικό και πριν καν κυκλοφορήσει στην αγορά να φημολογείται οτι η υποστήριξη του είναι αμφιλεγόμενη.
Πόσα εκατομμύρια συσκευές Bada πουλήθηκαν που μάλιστα όταν πρωτοκυκλοφόρησε ήταν και πανάκριβες χωρίς μηδέν προοπτική ?
Έτσι απλά διακόψανε την υποστήριξη του λειτουργικού στις συσκευές της σειράς Wave που μπορούσαν ανετότατα να τρέξουν Android η ακόμα και το επερχόμενο Tizen.
Παρόλα αυτά όποιος αγόρασε τέτοια συσκευή(συμπεριλαμβανομένου και τον ευατό μου) την έχει στο συρτάρι διότι το πείραμα απέτυχε.
Ευτυχώς που υπάρχουν αξιόλογες μεταχειρισμένες συσκευές Android και βρέθηκε μια λύση.
Μακριά απο το Tizen όποιος δε θέλει να πειραματιστεί με τα χρήματα που θα δώσει για μία νέα συσκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.