TransOS, Ένα cloud λειτουργικό σύστημα ετοιμάζεται στην Κίνα

Κινέζοι ερευνητές φέρονται να έχουν αναπτύξει το TransOS, το οποίο είναι ένα cloud λειτουργικό σύστημα, με σαφή πλεονεκτήματα, όπως είναι οι αυτόματες ανανεώσεις λογισμικού, η δυνατότητα να τρέχουν οι εφαρμογές παντού, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη συγκεκριμένου hardware και πολλά άλλα που δίνουν άλλη πνοή στο cloud computing.

Από τη μεριά του το TransOS είναι αποθηκευμένο σε έναν cloud server και παρουσιάζει γραφικό περιβάλλον χρήσης. Ο υπολογιστής καλεί συγκεκριμένο κώδικα που χρειάζεται κάθε φορά, ενώ δεν απαιτεί πόρους του συστήματος για κάτι που δεν τρέχει στο προσκήνιο την κάθε δεδομένη στιγμή. Οι δημιουργοί του TransOS λένε ότι δεν θα περιοριστούν μόνο σε υπολογιστές, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πλατφόρμες, όπως κινητά τηλέφωνα, ακόμα και οικιακές συσκευές.

, TransOS, Ένα cloud λειτουργικό σύστημα ετοιμάζεται στην Κίνα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vanzel

Σε τι διαφέρει δηλαδή απ το αποτυχημένο chromeOS ;

kal

Δεν έχουν καμία σχέση το ενα με το άλλο.. @Vanzel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.