Twitter, καταγράφει τα apps του κινητού για στοχευμένες διαφημίσεις

Τα social media όπως είναι Facebook και Twitter κατά βάση έχουν δωρεάν χρήση αλλά ο στόχος τους είναι να βγάλουν λεφτά, και λεφτά θα βγάλουν από τις διαφημίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Twitter ξεκινά την παρακολούθηση των third-party apps που είναι εγκατεστημένα στο κινητό του χρήστη.

Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να προσφέρει περιεχόμενο και διαφημίσεις “ραμμένο” στις προτιμήσεις των χρηστών.

Το νέο feature, ονομάζεται app graph και θα επιτρέπει στην εταιρεία να παρακολουθεί ποιες εφαρμογές έχει εγκαταστήσει ο κάθε χρήστης και χρησιμοποιεί στις mobile συσκευές του. Το Twitter στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προχωρά σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει πιο προσωπικό περιεχόμενο στον χρήστη. Ωστόσο, τονίζει επίσης ότι θα συλλέγει περιστασιακά πληροφορίες για τις εγκατεστημένες εφαρμογές αλλά δεν θα συγκεντρώνει πληροφορίες για το περιεχόμενο των εφαρμογών αυτών. Δεν θα παρακολουθεί δηλαδή τι βλέπει ο χρήστης μέσω των εφαρμογών αυτών.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες iOS και Android να απενεργοποιήσουν το νέο feature πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις και επιλέγοντας αν θέλετε το “Tailor Twitter based on my apps”.

twitter tracking apps, Twitter, καταγράφει τα apps του κινητού για στοχευμένες διαφημίσεις

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Εντάξει, έχει τρελλαθεί ο κόσμος.

Alexandros

Αυτό γιατί το επιτρέπουν Apple και Google? Ειδικα για τη Google είναι harmful to their business.
Εν πάσει περιπτώσει, και στο iPhone που υποψιάζομαι πως ο μόνος τρόπος να γίνει είναι να κανεις login στο app μέσω twitter, login μόνο μέσω Google+

keysmith

καθώς δεν είναι ξεκάθαρο από το άρθρο να διευκρινήσουμε ότι
“According to a post to Twitter’s official support webpage, app graph only gathers a list of software installed on a user’s device and does not collect data associated with those apps.”
Αλλιώς θα μιλούσαμε για κανονικό malware spyware (και τώρα κανονικό θα είναι αλλα όχι και malware)

keysmith

ok.. λάθος δικό μου από βιαστικό διάβασμα :/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.