Ubuntu Linux 12.04, Στοιχεία που φέρνουν αλλαγές και βελτιώσεις

Αλλαγών συνέχεια για το Ubuntu, το οποίο στην έκδοση 12.04 του λειτουργικού συστήματος έχει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις, που εκτιμάται ότι θα κάνουν ακόμα πιο προσιτό το λειτουργικό σε χρήστες οι οποίοι δεν έχουν την ίδια σχέση με τους υπολογιστές, όπως οι tech gurus-αστέρια αναγνώστες του Techblog! Πάμε, λοιπόν, να δούμε όλες αυτές τις αλλαγές αναλυτικότερα, κυρίες και κύριοι…

Μία από τις βασικές προσθήκες είναι η Heads Up Display (ή HUD), η οποία θα ενσωματώνει μενού εφαρμογών στο user Interface του Desktop. Όταν μία εφαρμογή είναι ανοιχτή, πατώντας το Alt, εμφανίζεται το HUD, όπου μπορείτε να κάνετε search στα μενού των εφαρμογών. Θα υπάρχει επίσης, ένα νέο εργαλείο ασφάλειας, το οποίο θα καθορίζει επακριβώς όλα όσα καταγράφει το Unity, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα της απενεργοποίησης του Unity. Αλλαγές έχει υποστεί και η Launchbar, που μπορεί να κρύβεται αυτόματα, ενώ μπορείτε να αλλάζετε και το μέγεθος των εικονιδίων. Η default λειτουργία της είναι να βρίσκεται πάντα on top.

To Dash του Unity δείχνει πλέον πρώτα τα Recent Apps, μετά τα Recent Files, και στο τέλος τα Recent Downloads. Νέες quicklists έχουν προστεθεί στα μενού (η μία είναι εκείνη που δείχνει το Dash Quicklist και η άλλη η Home Folder Quicklist). Η λειτουργία Unity Lenses σας επιτρέπει την καλύτερη οργάνωση, αφού αποκτάτε πρόσβαση σε μια σειρά πηγών από ένα και μόνο σημείο, έτσι το Video Lens, ανοίγει όλα τα videos είτε από το PC σας, είτε από πηγές του Διαδικτύου.

Ο ενσωματωμένος player μουσικής είναι ο Rythmbox, αντικαθιστώντας τον Banshee, ενώ ενσωματωμένο θα είναι και το εργαλείο MyUnity. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πλέον υποστήριξη για trackpads, με τα περισσότερα από τα Synaptics trackpads, καθώς και τα Apple Macbook trackpads να λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με το νέο λειτουργικό σύστημα. Το Ubuntu 12.10 θα υποστηρίζει και τα Apple Magic Trackpads.

, Ubuntu Linux 12.04, Στοιχεία που φέρνουν αλλαγές και βελτιώσεις

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johnix

Nvidia 295.40 is already available in Ubuntu 12.04

Δημήτρης

Για 335 gt ξερουμε κατι?

johnix

Δημήτρη στο σίτε της nvidia λέει ότι υποστηρίζει τις GeForce 300 series και 300Μ , κάποια bugs το compiz ίσως, με λίγο ψάξιμο μερικοί λένε ότι ο 295.40 είναι ποιο αργός από τον 295.33 ποιο συγκεκριμένα για τις κάρτες που έχουν ποιο παλιό chip από το G80 .
τεστάρω απόψε την GT 555M που έχω να συγκρίνω και τεστάρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Software Edge edge browser Linux

Microsoft Edge: Διαθέσιμες οι πρώτες preview builds σε Linux [Οδηγός]

Με την ανάπτυξη του να συνεχίζεται και να υποστηρίζει σταδιακά όλες τις πλατφόρμες, οι πρώτες preview builds του Microsoft Edge είναι διαθέσιμες σε Linux.

Software Android Chrome featured

Google Chrome: Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε Windows, MacOS, Ubuntu και Android

Ένας οδηγός για όλα τα λειτουργικά συστήματα που μπορούν να δεχτούν Dark Mode στο δημοφιλή browser Chrome, είτε επίσημα είτε μέσω flag.

Smartphones Meizu Meizu smartphones Ubuntu

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition: Ξεκίνησε η διαθεσιμότητα με τιμή 369 δολάρια

Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε επίσημα το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition, το οποίο είναι το πιο ισχυρό Ubuntu smartphone μέχρι σήμερα. Το ξεκίνησε να γίνεται διαθέσιμο μέσα από το αγγλικό website της JD με τιμή στα 369.99 δολάρια.