ΗΠΑ: Λάθος αποφυλακίσεις επί 13 χρόνια λόγω software bug

Πάνω από 3.200 άνθρωποι θεωρείται ότι αποφυλακίστηκαν νωρίτερα απ’ότι θα έπρεπε στην πολιτεία της Washington. Το λάθος οφείλεται σε bug που υπήρχε εδώ και 13 χρόνια στο software που σχετιζόταν με τα credits που έπαιρναν οι τρόφιμοι λόγω της καλής συμπεριφοράς και τα οποία μείωναν τον χρόνο παραμονής στην φυλακή.

Όπως αναφέρει το CNN, το bug θεωρείται ότι μπήκε στο σύστημα από το 2002 όταν ήρθε μια ανανεωμένη έκδοση των κανονισμών της φυλακής σχετικά με την καλή συμπεριφορά των κρατουμένων και τα credits που τους αποδίδονται.

Τελικά φαίνεται ότι στο 3% των αποφυλακίσεων που έγιναν μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια, είχαν δοθεί υπερβολικά credits καλής συμπεριφοράς, άρα οι αποφυλακίσεις έγιναν νωρίτερα απ ότι θα έπρεπε. Από αυτούς που αποφυλακίστηκαν πρόωρα, ο μέσος όρος ημερών που κέρδισαν είναι 49. Ωστόσο, υπάρχει και περίπτωση φυλακισμένου που γλίτωσε 600 ολόκληρες ημέρες.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για το bug από το 2012, αλλά για άγνωστους λόγους το πρόβλημα άργησε να λυθεί. Το νέο update που θα επιλύσει πλήρως το πρόβλημα, αναμένεται να έρθει στις 7 Ιανουαρίου.

Όσο για τους τρόφιμους που αποφυλακίστηκαν νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα κληθούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και έχουν επιστρέψει στο ίδρυμα 5 άτομα.

software prison break, ΗΠΑ: Λάθος αποφυλακίσεις επί 13 χρόνια λόγω software bug

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Skynet gangster edition προφανώς! :p

NtinosMD

Φημες λενε οτι το ψηφιακο credit system λειτουργουσε πανω σε iOS…. και το Bug που ανακαλυφτηκε ονομαστηκε μετα jailbreak. Χο χο χο χο χο χο….merry christmas !!!!

Konstantinos

Νούμερα… Δεν την παλεύουν μια. Εγώ θα ζητούσα και δικαστική αποζημίωση για την ψυχολογική φθορά της σύλληψης. Λες και ήξεραν οι κρατούμενοι τα credits τους

Darth

@Konstantinos και να σε θεωρήσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια…..εκεί ακόμη και να κλασεις όπως δεν τους αρέσει σε θεωρούν απειλή για εθνική ασφάλεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.