ΗΠΑ: Θέλουν υποχρεωτικό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων στα οχήματα

Εδώ και χρόνια πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αναπτύσσουν τεχνολογίες για την αποφυγή συγκρούσεων και ατυχημάτων, αλλά παρά την εξέλιξη που έχει γίνει, η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ λίγα αυτοκίνητα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει τα συστήματα αυτά υποχρεωτικά.

Επιπλέον ζητά από τους σχετικούς οργανισμούς να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα τέτοιων συστημάτων, που δεν είναι καινούρια αλλά αναπτύσσονται ήδη μια 20ετια.

Ωστόσο, η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων έχει αντίθετη άποψη, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια τεχνολογία δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά ο οδηγός πρέπει να επιλέγει αν θέλει οδηγικά βοηθήματα.

Τα περισσότερα συστήματα αποφυγής ατυχημάτων χρησιμοποιούν ραντάρ, κάμερες ή laser για να ανιχνεύσουν τα άλλα οχήματα αλλά και τους πεζούς. Μόλις γίνει η ανίχνευση αν υπάρχει πιθανός κίνδυνος ειδοποιούν τον οδηγό ή αυτόματα επιβραδύνουν. Σύμφωνα λοιπόν με την NTSB, το 80% από τους 1700 θανάτους και τους 0.5 εκατομμύρια τραυματισμούς θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε αυτή η τεχνολογία στα οχήματα.

Δυστυχώς όμως από τα 684 μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν το 2014 μόνο 4 είχαν συστήματα αποφυγής ατυχημάτων και συγκρούσεων και συνήθως έπρεπε να πάρεις τον full εξοπλισμό για να έχεις διαθέσιμη αυτή την τεχνολογία.

ΗΠΑ: Θέλουν υποχρεωτικό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων στα οχήματα, ΗΠΑ: Θέλουν υποχρεωτικό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων στα οχήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Μπορούν επίσης να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους ενώ οδηγούν.. Δεν υπάρχει αυτό που βλέπω κάθε μέρα στους δρόμους. Άλλοι πηγαίνουν με 70 στην εθνική για να μπαίνουν στο facebook. Άλλοι με μηχανάκια μιλανε στο κινητό τους ενώ κάνουν προσπεράσεις. Yolo 😛 εμένα είχε πέσει ένας πάνω μου ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι και μου λέει “χίλια συγνώμη απλα έβλεπα κάτι στο κινητό μου..”

iQradikiou

Οι περισσοτεροι δεν εχουν μορφωτικο επιπεδο και οι υπολοιποι ειναι ατομιστες και οι προσπερασεις ειδικα στην εθνικη ειναι καθημερινο φαινομενο εδς στην αθηνα τουλαχιστον
.

piko

Συμφωνω με τον φιλο pazzo.
Εχει καταντησει αηδια..
Ειδικα οταν βλεπω να οδηγουν στην αριστερη σε λεωφορο με 30 και οταν αναγκαστικα τους προσπερναω απο δεξια και βλεπω οτι πανε ετσι επειδη γραφουν μηνυμα, εκνευριζομαι αφανταστα.
Το αστειο ειναι οτι αν τολμησεις να τους παιξεις φωτα σε κοιτανε απ τον καθρεπτη ετοιμοι να σε σκοτωσουν λες και αυτο που κανουν ειναι απολυτα φυσιολογικο!
Τουλαχιστον ας πηγαινουν μονιμα στην δεξια να ηρεμησουμε και να μπορεσουμε να παμε στις δουλειες μας εμεις οι υπολοιποι.
Λυπαμαι που το λεω αλλα το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει κοφτης σηματος μεσα στα αυτοκινητα απο τις ιδιες τις αυτοκινητοβιομηχανιες.
Ή καποιος τροπος να μπορεις να κανεις/λαβεις ΜΟΝΟ κληση και αυτη μονο με bluetooth και μεταφορα του ηχου στα ηχεια του αυτοκινητου.
Εχω κουραστει να βγαινω στο δρομο και να βλεπω καποιους να συγκλινουν κατα πανω μου επειδη πρεπει να κανουν tweet ή να ανανεωσουν το status τους στο fb….

nik

Πολυ καλο φαινεται αλλα με μια προϋπόθεση. Να μην είναι πανάκριβο.Αλλιως δωρο αδωρο.

Στυλιανός Βασίλης

να εχουνε multimedia cyber station Kenwood με bluetooh, οταν ειναι αναγκη να μηλισουνε στα κινητα να σταματανε σε παρκινκ με αλαρμ, η να μηλανε με HANS FREE, οπως κανουνε οι οδηγοι στα λεωφωρεια ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονικη και καμερα οπισθοπωρειας να εχεις και συστημα συγκρουσεως αμα κρατας το κινητο ειναι εγκλημα στην οδηγηση τα λενε και στα χαρτια οδηγιες χρησεως οταν αγοραζουμε κινητα τηλεφωνα για τους οδηγους. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΧΩΡΗΣ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 14 Ι 114 Ι ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΜΕ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

zois

αν ο ανθρωπος δεν ειναι υπευθηνος και δεν εχει μαθει να σεβεται τους αλλους και να υπηρετει παντα το σωστο και λογικο δυστιχος οτι και να κανει η τεχνολογια και τα κρατη δεν θα καταφερουν τιποτα ολα ξεκινουν απο την ανατροφη και την παιδια και αν δεν γινεις ανθρωπος μεχρι τα 21 δεν θα γινεις ποτε εκτος αν περασεις ενα τεραστιο σοκ αλα και παλι πεζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.