Viber: Η νέα έκδοση έρχεται με πλήρη κρυπτογράφηση και όχι μόνο

H κρυπτογράφηση και κατά συνέπεια η ασφάλεια των συνομιλιών, αρχίζει να γίνεται για μεγάλο μερίδιο του κόσμου προϋπόθεση για την χρήση messenger apps. Έτσι, μετά το Τelegram και το WhatsApp, ήρθε η σειρά του Viber να ανακοινώσει πλήρη end to end κρυπτογράφηση.

Με τον ανταγωνισμό να έχει μεγαλώσει και τις υπόλοιπες εταιρίες να προσφέρουν ήδη κρυπτογράφηση, η Viber δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει. Με ανάρτηση στο blog της εταιρίας, ανακοίνωσε end-to-end κρυπτογράφηση για όλες τις συνομιλίες, είτε αυτές είναι ένα προς ένα, γκρουπ ή φωνητική κλήση.

Η κρυπτογράφηση φυσικά θα είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες (tablet, smartphone, desktop). Όπως αναφέρεται στο σχετικό post, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής η οποία αναμένεται να φτάσει σε όλους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Όταν η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη, θα εμφανίζεται ένα γκρι λουκέτο σαν μικρό εικονίδιο που θα σας ενημερώνει για την ασφάλεια της συνομιλίας.

Για επιπλέον ασφάλεια, η Viber έχει προσθέσει ένα ξεχωριστό κλειδί κρυπτογράφησης για την κάθε συσκευή. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να επιλέξετε κάποια επαφή σας ως “trusted” και τότε το λουκέτο θα γίνει πράσινο. Αν κάποια στιγμή το χρώμα του λουκέτου αλλάξει σε κόκκινο, αυτό θα σημαίνει ότι είτε ο συνομιλητής σας άλλαξε συσκευή, είτε ότι κινδυνεύετε από man-in-the-middle ή άλλου είδους επιθέσεις.

Ένα επιπλέον στοιχείο που προσθέτει η νέα έκδοση, είναι τα “hidden chats”. Πλέον, μπορείτε να “κρύβετε” ορισμένες συνομιλίες από την κεντρική οθόνη της εφαρμογής, ώστε να μην φαίνονται σε άλλους που μπορεί να χειρίζονται την συσκευή σας.

viber encryption, Viber: Η νέα έκδοση έρχεται με πλήρη κρυπτογράφηση και όχι μόνο

viber encryption, Viber: Η νέα έκδοση έρχεται με πλήρη κρυπτογράφηση και όχι μόνο

viber encryption, Viber: Η νέα έκδοση έρχεται με πλήρη κρυπτογράφηση και όχι μόνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

you’re safe with us kai meta to simvolo me to xeraki 666 xaxaxax tha ise poli asfalis

ned

Σε εμενα δεν βγαινει πουθενα αυτο το λουκετο αν και εχω την τελευταια εκδοση.
Επειτα δεν καταλαβαινω τι ειναι η λειτουργια «trusted»..
Δηλαδη τι θα αλλαξει αν πατησω το λουκετο κ γινει πρασινο…? Παλι θα εχω κρυπτογραφηση οπως κ πριν…

anais

Εμενα δεν βγαζει κανενα απ τα ”λουκετακια” που λεει….

Cot

Διαβάζουμε και λίγο πως η αναβάθμιση αναμένεται να φτάσει σε όλους τις επόμενες δύο εβδομάδες έτσι?

dialteo

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πως βγαίνει το λουκέτο. Κατ ‘ επιλογή ή αυτόματα? Δεν βρίσκω καμια επιλογή.

sofian

Ρε ξυπνατε λιγο διαβαστε το κειμενο…θα βγει σε 2 βδομαδες το update αρα τι ψαχνετε να βρειτε τωρα??? Ελεος πραγματικα…

dialteo

@sofian Αγαπητέ σε μένα ήρθε χθες το update, έκδοση 6.0, όπου στις σημειώσεις της έκδοσης αναφέρει τις υποτιθέμενες αλλαγές.
2 βδομάδες είναι γενικά το rollout, υποθέτω ότι αυτοί που έχουν την ίδια απορία με μένα, ήδη έχουν τη νέα έκδοση 6 με τις υποτιθέμενες αλλαγές
Αλιμονο αν περιμέναμε να δούμε αλλαγές χωρίς να προσέξουμε οτι δεν έγινε κανένα update (άσχετα αν τελικά ούτε με την 6 τις βλέπουμε)

nikos

γιατι δεν ανεβάζετε ολα τα σχολια εσείς δεν εχετε δημοκρατία δεν έβρισα κανέναν οποίος δεν τα πιστεύει ειναι ελεύθερος να πιστεύει οτι θέλει

Λορένα Σιούτη

@nikos Αν το σχόλιό σου είναι αυτό που βλέπω στο No1, παρακαλώ να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες.

Βαγγος

Δηλαδή τώρα είμαστε ασφαλεις?χαχαχαχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Viber

Το ψηφιακό πορτοφόλι του Viber έρχεται στην Ελλάδα

Η νέα λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες του Viber να στέλνουν εύκολα χρήματα ο ένας στον άλλον και να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου θα αποθηκεύουν χρήματα -αρχικά Ευρώ.

Software Viber

Ο CEO του Viber καλεί τους χρήστες να εγκαταλείψουν το WhatsApp

Αγανακτισμένος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber καλεί τους χρήστες να ψάξουν εναλλακτικές.

Internet featured Viber

To Viber διακόπτει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook

Οι παραβιάσεις δεδομένων από πλευράς Facebook και η αποτυχία του να αντιμετωπίσει τη βίαιη ρητορική οδήγησαν το Viber να διακόψει τη διαφημιστική δαπάνη.

Software Viber

Το Viber απέκτησε dark mode, δείτε πώς να το ενεργοποιήσετε

Σταδιακά οι εφαρμογές αποκτούν το πολυπόθητο dark mode. Το Viber ακολουθεί τις τάσεις, και πλέον διαθέτει το δικό του dark mode. Μάθε πως να το ενεργοποιήσεις.