Vodafone, Εφαρμογές για την ανταγωνιστικότητα

Η Vodafone, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist παρουσίασε εφαρμογές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο κος Νίκος Βλαχόπουλος, Business Commercial Director της Vodafone, στην ομιλία του επικεντρώθηκε στα οφέλη από την ευρεία υλοποίηση «έξυπνων» εφαρμογών κινητής επικοινωνίας που επιτρέπουν την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ συσκευών.

Όπως ανέφερε ο κος Βλαχόπουλος, «οι έξυπνες αυτές εφαρμογές δεν αποτελούν επιστημονική φαντασία. Η υλοποίησή τους έχει ήδη ξεκινήσει στον κλάδο των μεταφορών και των υπηρεσιών μέσα από εφαρμογές διαχείρισης στόλου οχημάτων και πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων μέσω διαδικτύου» και συνέχισε λέγοντας ότι «σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης Carbon Connections, η ευρεία υιοθέτηση μόλις 16 εφαρμογών κινητής επικοινωνίας, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μειώνοντας τα κόστη ενέργειας κατά €1,6 δισ. και στην αποτροπή εκπομπής 6,4 Mt CO2e, μέγεθος που αντιπροσωπεύει το 4,5% των εκτιμώμενων εκπομπών της Ελλάδας, το 2020. Για την επίτευξη των μειώσεων αυτών ο κλάδος των εταιρειών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να θεσπιστεί το απαραίτητο  κανονιστικό πλαίσιο που θα συμβάλει στην ευρεία υιοθέτησή τους από όλους τους τομείς της οικονομίας».

Οι 16 «έξυπνες» εφαρμογές κινητής επικοινωνίας περιλαμβάνονται στη μελέτη Carbon Connections που έχει παρουσιάσει η Vodafone με στόχο τη μείωση του κόστους ενέργειας και την αποτροπή εκπομπών άνθρακα και ταξινομούνται σε 4 βασικούς τομείς:
– Εξ αποστάσεως υλοποίηση: ο τομέας περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές κινητής επικοινωνίας που συμβάλλουν στην αντικατάσταση αγαθών, διαδικασιών ή μετακινήσεων, με «εικονικές» εναλλακτικές, όπως τη βιντεοδιάσκεψη ή το ηλεκτρονικό εμπόριο
– Έξυπνο δίκτυο ενέργειας: ο τομέας περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές κινητής επικοινωνίας που συμβάλλουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στην ενεργό παρακολούθηση και τον περιορισμό της εξάρτησης από το κεντρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
– Έξυπνες μεταφορές: ο τομέας περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές κινητής επικοινωνίας που συμβάλλουν στην εποπτεία και παρακολούθηση των οχημάτων και των φορτίων τους, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας των λειτουργιών logistics, χάρη στην πληρέστερη αξιοποίηση των οχημάτων
– Έξυπνες πόλεις: ο τομέας περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές κινητής επικοινωνίας που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των παροχών των υπηρεσιών κοινής ωφελείας

Η μελέτη έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με την Accenture και βασίζεται στην πρωτότυπη μελέτη Carbon Connections που εκπονήθηκε από τον Όμιλο Vodafone σε συνεργασία με την Accenture και επικεντρώνεται στην υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών κινητής επικοινωνίας στην Ευρώπη των 25 χωρών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.