Η Vupen κατάφερε να χακάρει Windows 8 και IE10

Οι βάσεις είχαν τεθεί από τον προηγούμενο Μάρτη, όταν η εταιρεία Vupen κατάφερε στο διαγωνισμό Pwn2Own να παρακάμψει την ασφάλεια του Internet Explorer 9 σε λειτουργικό σύστημα Windows 8. Τώρα, η εταιρεία μας ενημέρωσε μέσα από το Twitter πως έχει καταφέρει να παρακάμψει την ασφάλεια και των Windows 8 και IE10, μία εβδομάσα μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Windows 8 από τη Microsoft.

Για όσους δε γνωρίζουν, η εταιρεία Vupen ασχολείται με την ασφάλεια και ψάχνει συνεχώς “τρύπες” σε διάφορα λογισμικά, με σκοπό ύστερα να πουλήσει την τεχνογνωσία αυτή σε κυβερνήσεις και άλλους πελάτες και όχι στις ίδιες τις εταιρείες των λογισμικών. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει και έχει έσοδα.

Η αλήθεια είναι πως το Windows 8 έχει σαφώς πιο βελτιωμένη ασφάλεια απ’ ότι είχε η προηγούμενη έκδοση Windows 7. Σε ενημέρωση που έγινε στη Microsoft σχετικά με την πετυχημένη επίθεση σε Windows 8 και IE10, η εταιρεία απάντησε το εξής:

“Είδαμε το tweet, αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερους προγραμματιστές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Coordinated Vulnerability Disclosure της Microsoft, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία των πελατών μας.”

, Η Vupen κατάφερε να χακάρει Windows 8 και IE10

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

Κάθε μέρα ερχομαι και πιο κοντά σε έναν iMac.

Panos7GR

@Αποστολής: Και το OS X έχει κενά ασφαλείας. Ουδείς αχακάριστος! Απλά δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ για να το ψάξουν. Προτιμούν περισσότερο να ασχολούνται με τα Windows γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (σοβαρών και μη) και των κυβερνητικών υπηρεσιών τα “φοράνε”. Οπότε εκεί υπάρχει το χρήμα! 😉

MANOS

@Panos7GR έχεις απόλυτο δίκιο!
Μάλιστα θυμάμαι σε παλαιότερο συγκριτικό που είχαν κάνει κάποιοι χάκερς για επίδειξη το OS X να πέφτει ευκολότερα από τα Windows7…
Όπως είπες και εσύ στοχεύουν όπου έχει ψωμί και όταν ένα λειτουργικό κατέχει περίπου το 91% της αγοράς πολύ λογικό να γίνετε στόχος των περισσοτερων επιτήδειων.

papas

Αφηστε τα eindows και τα mac και βαλτε Linux.
Oλα τζάπα και όχι τέτοιοι κίνδυνοι.
Για απλή δουλεια κατεβαστε ubuntu η mint.

demon

Εγω παντως εχω βαλει mint εδω και δυο μηνες και δεν το αλλαζω με τιποτα ουτε καν κοιταζω προς windows πλεον!

Θοδωρής

Για ασφάλεια επιλέγω κι εγώ Linux. Καλύτερα να κάνω μία online συναλλαγή μέσω π.χ. Ubuntu, παρά μέσω Windows 7 ή 8. Για καθημερινή χρήση προτιμώ όμως Windows 7, κυρίως γιατί χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προγράμματα.

Δημητριος

Ας θυμηθουμε τι ειχε πει η Kaspersky για την Apple στο θεμα ασφαλεια…!!

Marios

linux:για απλή καθημερινή χρήση(ασφαλής) /windows:gaming and programms / mac os : for work

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.