WhatsApp, φέρνει end-to-end κρυπτογράφηση στο Android

Με το νέο update για Android το WhatsApp ένα νέο χαρακτηριστικό έκπληξη το οποίο δεν περιμέναμε, φέρνει end-to-end κρυπτογράφηση η οποία είναι ενεργοποιημένη by default. Πρόκειται για την ισχυρότερη ασφάλεια που υπάρχει σήμερα σε texting app ακόμα και αν συγκριθεί με αντίστοιχες εφαρμογές από Google, Microsoft και Apple.

To WhatsApp συνεργάστηκε με την Open Whisper Systems για το νέο update για το οποίο χρησιμοποιήθηκε open source κώδικας. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν το νέο feature θα έρθει και στο iOS αλλά είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή για το WhatsApp.

End-to-end κρυπτογράφηση σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του Gmail ή του Facebook Chat, το WhatsApp δεν θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα ακόμη και αν ζητηθεί με νομική εντολή, οπότε δεν έχει καθόλου πρόσβαση στις συνομιλίες των χρηστών.

Υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν end-to-end κρυπτογράφηση όπως Cryptocat, Silent Text and Telegram, αλλά το WhatsApp είναι αυτό που έχει πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες και είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα που προχωρά σε τόσο ισχυρή κρυπτογράφηση.

whatsapp, WhatsApp, φέρνει end-to-end κρυπτογράφηση στο Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, ακόμα καμμιά όμως cross platform chat εφαρμογή, δεν μπορει να συγκριθεί με την ασφάλεια του ΒΒΜ

Parastas

Θα ξαναπώ ότι δεν συμφωνώ κι ας πέσετε όλοι να με φάτε.

aKApa

Δεν ξερω αλλα μονο viber χρησιμοποιω …απο τις 284 επαφες μου οι 190 το εχουν σε συγκριση με το whats app που το εχουν 75 .. το απεγκατεστησα..

Nick

@aKApa, όντως ισχύει αυτό και δεν ξέρω γιατί. Γενικώς η Ελλάδα παρουσιάζει έντονες ιδιαιτεροτητες και διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα και πολύ χαρακτηριστικό μάλιστα, την μεγάλη πλειοψηφία που χρησιμοποιεί για Internet browser τον Mozilla ή τον Chrome, σνομπάροντας επιδεικτικά τον Explorer της Microsoft, ενώ παγκοσμίως το ποσοστο δημοφιλιας του είναι άνω του 65% με τους άλλους δύο να κυμαίνονται στο 15%-18% έκαστος.

Κώστας Ζ.

@aKApa, κι εγω τα ίδια…. @Parastas, ούτε εγώ συφμωνώ…

Νικόλας

Μια χαρά με καλύπτει το Telegram!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.