WhatsApp: Χωρίς ετήσια συνδρομή – Υπόσχεται να μη φέρει διαφημίσεις

Το WhatsApp, το αξίας 19 δισ. δολαρίων messaging app που που πέρασε στα χέρια του Facebook, αποφάσισε ότι δεν θα ζητάει πλέον από τους συνδρομητές του να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή του 1 δολαρίου. Η ανακοίνωση ήρθε σήμερα από τον ιδρυτή του Jan Koum, κατά τη διάρκεια του DLD conference.

Ο ίδιος στην ομιλία του εξήγησε ότι το ένα δολάριο τον χρόνο μπορεί να μην είναι πολύ, αλλά αποτρέπει πολλούς από το να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και ειδικά όσους δεν χρησιμοποιούν κάρτες για να πληρώσουν. Άλλωστε, αν θέλει το WhatsApp να γίνει η messaging υπηρεσία για τις μάζες, πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν, όπως και η πλειοψηφία του ανταγωνισμού. (Αν και ήδη κοντεύει να αγγίξει το 1 δισ. χρήστες).

Η νέα πολιτική θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από σήμερα, αλλά όσοι πλήρωσαν πρόσφατα, για την ετήσια συνδρομή τους, δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που το WhatsApp σταματά να ζητά ετήσια συνδρομή, προκύπτει το ερώτημα από που θα βγάζει τα χρήματά του. Θα έρθουν διαφημίσεις;

Το WhatsApp λέει ότι δεν θα έρθουν διαφημίσεις. Αναφέρει ότι θα δοκιμάσει “εργαλεία που σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις το WhatsApp για να έρθεις σε επαφή με επιχειρήσεις και οργανισμούς που εσύ θέλεις”. Θα μπορείς δηλαδή να στείλεις μήνυμα στην τράπεζά σου ή την αεροπορική εταιρεία. Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ενεργοποιήσει third-party διαφημίσεις μέσα στην υπηρεσία. Το 2012 οι ιδρυτές του είχαν πει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην εισαγωγή διαφημίσεων στην εφαρμογή καθώς “όταν έρχεται η διαφήμιση, ο χρήστης γίνεται το προϊόν”.

Να πούμε ότι όσοι χρησιμοποιούν το WhatsApp από την αρχή του, τους είχε παραχωρηθεί δωρεάν χρήση για πάντα. Όμως από τους νέους χρήστες το WhatsApp ζητούσε ετήσια συνδρομή. Να θυμίσουμε επίσης ότι στην αρχή η εφαρμογή κόστιζε 1 δολ. να την αγοράσεις, στη συνέχεια έγινε δωρεάν και ζητούσε τη συνδρομή.

whatsapp free, WhatsApp: Χωρίς ετήσια συνδρομή – Υπόσχεται να μη φέρει διαφημίσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mike

Θέλουμε εφαρμογή ειδική για tablets και θα είναι ή καλύτερη messaging application που υπαρχει

Xarisgru

Συγγνώμη ρε παιδια, εγώ το χρησιμοποιω 3 χρονια το whatsapp! Δεν μου εχει ερθει ποτε αιτημα να πληρωσω! Εχει συμβει τετοιο περιστατικο σε καποιον;
Υ.Γ εξαιρετική εφαρμογή, με την μονη ξενερα οτι την αγορασε ο κατασκοπος Facebook!

Nick

Εξαιρετική εφαρμογή, πάντα αξιόπιστη και απροβλημάτιστη αλλά εδώ στο ελλαντα ο ωχαδερφισμός οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τους περισσότερους σε Viber μιας και “έτσι μάθαμε βρε αδερφέ”. Και γω το χρησιμοποιώ από το 2012 και ποτέ δεν χρεωθηκα αυτό το ένα δολάριο τον χρόνο που έλεγε.

S6_edge_+

Πολύ καλό το δουλεύω από το 13 το viber έχει περισσότερη παραμετροποίηση αλλά πολύ καλό κ το whatsapp

kakalos

στανταρ θα μπουν διαφημισεις

George

Και γω το χρησιμοποιω απο την αρχη και δεν εχω πληρωσει ποτε..προσωπικα το θεωρω πιο καλη εφαρμογη απ το viber. Ενδεικτικα μονο αναφερω οτι στο viber μου εχουν ερθει δεκαδες περιεργα μνμ απο διαφορα νουμερα εξωτερικου. Στο whatsapp ουτε μια φορα δεν μου εχει τετοιο μνμ!!

Makis

Να αναφέρουμε επίσης ότι η ποιότητα ήχου είναι πολύ πολύ καλύτερη από του viber.

Κώστας Ζ.

@Makis, παρά πολυ σωστός! Καλα τοσο δύσκολο ειναι στο viber να φτιάξουν την ηχογράφηση; Θα ήθελα να τους στείλω ενα μήνυμα για να ρωτήσω αλλα δεν ξερω που

Nicolas

Δεν φτουρά μία μπροστά στο Telegram το whatsapp!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.