Windows 10: Η Microsoft ανοίγει την πόρτα σε iOS και Android apps

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Microsoft στην mobile πλατφόρμα της είναι το λεγόμενο “app gap” το οποίο κάνει την Microsoft να υστερεί σε αριθμό εφαρμογών συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Αν και οι βασικές ελλείψεις έχουν καλυφθεί, έχει λιγότερα apps από Android και iOS.

Η Microsoft, κατά την διάρκεια του συνεδρίου Build 2015 ανακοίνωσε έναν νέο τρόπο για να φέρει ουσιαστικά τις Android και iOS εφαρμογές στα Windows 10.

Χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Microsoft θα επιτρέπει πλέον στους developers που έχουν γράψει κώδικα για iOS και Android εφαρμογές, με μια πολύ εύκολη διαδικασία να κάνουν τις εφαρμογές αυτές να λειτουργούν και σε Windows 10.

Πέραν της δυνατότητας που έχουν να ξαναχρησιμοποιήσουν Java και C++ κώδικα από Android, ή Objective C από iOS, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν τα νέα Windows projects με όλα τα extensions και υπηρεσίες των Windows, όπως Location API, virtual keyboard ή on-screen navigation buttons.

Η Microsoft τονίζει ότι οι επαναδιατυπωμένες Android εφαρμογές θα τρέχουν σε Windows security container για να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια δεδομένων.

Τέλος, για να διαβεβαιώσει ότι το νέο εργαλείο λειτουργεί σωστά η Microsoft επεσήμανε ότι ο developer του του Candy Crush Saga, King έχει χρησιμοποιήσει ήδη το νέο εργαλείο για να φέρει το παιχνίδι στο Windows Phone. Από την σκηνή του συνεδρίου Build 2015 η Microsoft έδειξε το Android Choice Hotels να λειτουργεί πολύ καλά και επεσήμανε ότι με πολύ μικρές αλλαγές κατάφερε να το κάνει.

Η Microsoft κάνει μια πολύ καλή κίνηση για να έρθει στην ίδια γραμμή με iOS και Android, όσον αφορά στις εφαρμογές, μένει μόνο να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι developers.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Edge: Ο νέος browser ανακοινώθηκε στο Build 2015

microsoft android ios apps, Windows 10: Η Microsoft ανοίγει την πόρτα σε iOS και Android apps

microsoft android ios apps, Windows 10: Η Microsoft ανοίγει την πόρτα σε iOS και Android apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Δυνατο μπασιμο απο Microsoft!

Genesis

ε τι να πω θα είναι χαζοί οι dev άμα δεν κάνουν κινήσει ουσιαστικά απλά τους λέει περάστε μέσα χωρίς είσοδος η MS…και άμα κάνουν κινήσει και οι dev θα δούμε και πάρα πολύ κόσμο να έρχεται στα windows.

άντε να δούμε με το καλό.

ΦασουλαδαΜεΦετα

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα Windows 10 πλέον
υποστηρίζουν όλες τις γλώσσες προγραμματισμού και την μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών στον πλανήτη, οπότε δεν είναι καθόλου αφύσικο να υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο συσκευές
με W10 σε 2-3 χρόνια όπως είπαν στο Build…!

Και δεν πιστεύω οτι οι developers developers developers θα πούνε όχι σε εκατομμύρια νέους χρήστες των εφαρμογών τους με ελάχιστη δουλειά παραπάνω!

Σοβαρά με τα W10 η μαϊκροσοφτ είναι σαν να παίζει σε εντελώς διαφορετική λίγκα απο τα υπόλοιπα λογισμικά..

Sotiris

Δυστυχώς οι wp fans εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα δικό τους κόσμο. Ο άλλος δεν θεωρεί παράλογο το να πουλήσει 1 δις συσκευές σε 2-3 χρόνια η Ms. Χαντακωνουν μόνοι τους όποια καλή κίνηση κάνει η μικρομαλακή τυφλωμένοι και αποκομμένοι από τα μεγέθη πωλήσεων.

Nickolas

@Sotiris
Δε μιλάει μόνο για αυτές που θα πωληθούν, αλλά και για τις υπάρχουσες που θα πάρουν αναβάθμιση, π.χ. υπολογιστές, laptop, tablet, κινητά, xbox κλπ

Πέτρος Π

@Sotiris : Δεν είπε οτι θα πουλήσει 1 δις συσκευές σε 2-3 χρόνια, δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις? Είπε οτι τα Windows 10 θα είναι εγκατεστημένα σε 1 δις συσκευές, που σημαίνει και σε ήδη υπάρχουσες που θα αναβαθμιστούν… Και μη ξεχνάς οτι δεν αναφερόμαστε μόνο σε κινητά, αλλά και σε PCs, tablets, laptops…
Αυτό που θέλει να κάνει η Microsoft είναι μια ενοποίηση του λειτουργικού για όλες τις παραπάνω συσκευές, επομένως να έχεις την ίδια εμπειρία και τις ίδιες εφαρμογές είτε στο laptop είτε στο κινητό σου… Είναι ένα πολύ φιλόδοξο project και αν τα καταφέρει προβλέπω ουρές εξαγριωμένων κατόχων κινητών android στα καταστήματα να ζητάνε τα χιλιάρικα που έχουν σκάσει πίσω!! Χαχαχαχα!!

Genesis

Sotiris

διάβαζε καλύτερα πριν γράψεις κάτι, δεν λέει ότι θα πουλήσει 1δισ… αλλά ότι τα 10 θα έχουνε εγκατασταθεί σε 1δισ.

Deductive Reasoning

Θεωρώ ότι τα Windows Phones με τα live tiles έχουν το πιο όμορφο (άλλοι το θεωρούν βαρετό) λειτουργικό και το πιο smooth. Αλλά χρησιμοποιώ σαν πρώτη συσκευή Android και το WP μου σαν τρίτη λόγω έλλειψης εφαρμογών. Όχι τόσο σε ποσότητα, εξάλλου δεν χρησιμοποιώ πολλές εφαρμογές, όσο σε ποιότητα. Αν η MS καταφέρει να βελτιωθεί σε αυτόν το τομέα, τότε πιστεύω πως πολύς κόσμος που έχει βαρεθεί τα κολλήματα των Android θα στραφεί στα WP! Ειδικά αυτοί που ψάχνουν για οικονομικές λύσεις. Μέχρι τότε όμως, εξακολουθώ να λατρεύω τις ικανότητες του Android παρόλο που το κινητό μου (ναυαρχίδα του ’14!) μερικές φορές κολλάει χειρότερα κι από κόλλα LOGO!!!

Sotiris

Θα μπουν windows σε pc? Τρομερή πρόβλεψη τότε. Εγώ φταίω που δεν διάβασα καλά.

Genesis

Sotiris

δεν λέει μόνο για pc…..συσκευές μιλάμε για smartphones,tablet,laptop,pc xbox….τι δεν καταλαβαίνεις? η MS αυτή την στιγμή έχει κάπου 1 δις συσκευές με windows που θα πάρουν σχεδόν όλα windows 10 θέλει όλα να πάρουν windows 10 για αυτό και αυτοί που θα έχουν τα 7 θέλει να μπορούν να πάρουν την αναβαθμίσει….και λέει ότι σε 2-3 χρονιά μαζί με αυτές της συσκευές που θα πουλήσει και αυτές που είδη έχει πουλήσει υπολογίζει ότι 1δις συσκευές θα έχουν windows 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.