Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός “C:”

Διέρρευσε η νέα έκδοση build 10558 των Windows 10 για υπλογιστές και tablet και σύντομα αναμένεται να διατεθεί ως επίσημο preview. Μέσα από αυτή ανακαλύπτουμε νέα features εξαιρετικά χρήσιμα για συσκευές με μικρό αποθηκευτικό χώρο.

Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός "C:", Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός “C:”

Η μεγαλύτερη από τις αλλαγές θα είναι η δυνατότητα να εγκαταστήσεις εφαρμογές σε άλλο χώρο εκτός από τον κύρια μνήμη “C:”. Αυτό θα είναι σωτήριο για πολλούς, και ειδικά για αυτούς που έχουν υβριδικά laptops ή tablets. Οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύσουν την εφαρμογή για παράδειγμα στην microSD αλλάζοντας μια επιλογή στις ρυθμίσεις.

Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός "C:", Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός “C:”

Ο Edge browser παίρνει επίσης κάποια νέα features, η Microsoft “καθάρισε” τα settings της εφαρμογής. Επίσης, έβαλε ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο μπορείς να κάνεις preview σε ένα tab χωρίς να χρειάζεται να μεταβείς σε αυτό, κάτι που μπορεί να μας σώσει πολύ χρόνο και κόπο.

Επίσης είναι πιθανό η Microsoft θα λανσάρει στη νέα universal Messaging εφαρμογή για τα Windows 10. Με αυτή την εφαρμογή θα διαχειρίζεσαι τα μηνύματά σου σε smartphone, tablet και desktop που θα έχουν Windows 10. Στην non-mobile εκδοση των Windows 10 θα υποστηρίζει messaging μέσω Skype και στο τέλος ακόμη και SMS, τουλάχιστον για τα tablets που έχουν αυτή την δυνατότηα.

Στο press event της Τρίτης μαζί με τα νέα Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL και το το νέο Surface Pro, ίσως δούμε την κυκλοφορία του νέου Windows 10 build 10558.

Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός "C:", Windows 10 build 10558: Επιτέλους, εγκατάσταση εφαρμογών εκτός “C:”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Εννοούμε πάντα metro εφαρμογές.
Γιατί οι κανονικές μια χαρά εγκαθίστανται όπου θέλουμε ήδη.

john

Μπορείτε να μου προτείνεται ένα φτινο build για PC για soft gaming???Δεν ξέρω και πολλά πράγματα για αυτό ρωταω…

NLS

Τι εννοείς soft gaming;
Γιατί αν εννοείς τα apps του… facebook και το χειρότερο PC που μπορείς να βρεις σημερα, άνετο θα είναι.

john

Εννοώ Minecraft lol Fifa nba 2k δεν είναι τόσο βαριά όσο CoD battlefield GTA V

Kostas A.

Με το mail app των windows 10 αντιμετωπίζετε πρόβλημα; Από insider ακόμα αντιμετώπιζα
πρόβλημα με την εφαρμογή και τον pop λογαριασμό μου. Κυρίως με τα notifications και το live tile. Μερικές βδομάδες τώρα δεν μπορούσα να στείλω email (SMTP) αλλά το notifications δούλευαν
καλύτερα (όχι 100%). Χθες έφτιαξα καινούριο account με τον ίδιο λογαριασμό (ίδιες ρυθμίσει; ακριβώς) και ενώ τώρα μπορώ να στείλω email τα notifications και το live tile είναι πάλι dead in the water. Τι γίνεται τελικά με το mail app; Επίσης ο edge δεν κάνει scrolling εάν δεν φορτώσει.
Ενώ δείχνουν πραγματικά ωραία, έχουν αρκετά bugs. Εάν μπορούσα να κάνω overclocking την
GPU στο OSX El Capitan θα το σκεφτόμουν να επιστρέψω σε osx (είμαι με έναν Mac Mini early 2009).

Gvirginia

@john Με χαρά μου να σε βοηθήσω αλλά θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες αν είναι εύκολο, όπως:
Σε τι ανάλυση θες να παίζεις? (720p/1080p)
Τι κομμάτια έχεις? (οθόνη/κουτί/περιφερειακά κτλ)
Το κυριότερο, ποιο είναι το ταβάνι σου και αν είναι εντελώς αυστηρό. Εσύ μπορεί να θεωρείς φθηνό ένα build των 200€, άλλος μπορεί να θεωρεί αυτό των 500€.

john

Σε ευχαριστώ πολύ.Έχω οθόνη ποντίκι και πληκτρολόγιο και κουτί 3GB RAM και motherboard .720p μια χαρά είναι δεν θέλω κάτι το τρομερό.Όσον αφορά το ταβάνι μου είναι 150€ για CPU και GPU ή και RAM αν χρειάζεται…

Gvirginia

@john Τι socket έχει η μητρική, s1155, s775, AM3? Αν μπορείς να μου πεις το πλήρες μοντέλο θα ήταν τέλεια. Η RAM DDR3 να φανταστώ και έχεις σκληρούς έτσι?. Τροφοδοτικό πόσα watt?

Γιώργος

150 ευρώ για cpu και gpu; Τσάμπα το συζητάτε. Βάλε λίγα ακόμα και πάρε κονσόλα γιατί με αυτά τα λεφτά δεν παιζει ούτε για soft σε ultra low.

Gvirginia

@Γιώργος Ένα apu (να μην πω G3220) και μία r7 240/250 ή GT 730 μια χαρά παίζει LoL στα 720p. Αφαιρεί και shadows και είναι κομπλέ…Δε θέλει 1080p ultra για soft gaming…

john

Και εγω για APU σκεφτόμουν…

Gvirginia

Ναι αλλά δε μου είπες τι μητρική έχεις… Αν πχ είναι Intel, δε μπορείς να βάλεις apu (εννοώ ότι τα καλά που έχει είναι ακριβά)

john

Θα σου πω αλλά μν γελασεις…Intel D410PT…

Gvirginia

Γιατί να γελάσω? Κοίτα η συγκεκριμένη είναι με κολλημένο επεξεργαστή και DDR2. Άρα χρειάζεσαι και μητρική και RAM… Δηλαδή υπολόγιζε ένα 70άρι πάνω, εκτός και αν δε πάρεις τώρα κάρτα γραφικών και παίζεις για λίγο καιρό μόνο με το APU.

john

3GB RAM τον AMD A10-5800K APU και Asus A58M-K θα τα πάει καλά με τα γραφικά στην μέση???…

Gvirginia

Λοιπόν….
Μητρική: Asus A58M-K (48€)
RAM: G.Skill F3-12800CL9D-4GBRL (32€)
CPU: AMD A8-7600 (90€)
GPU: Sapphire Radeon R7 240 Boost 2GB (67€)
Σύνολο = 237€ (170€ χωρίς GPU)

Αν θες να τα πάρεις χωρίς GPU και στο μέλλον βρεις λεφτά για αυτή, πάρε την κάρτα παραπάνω (r7 240 > GDDR3 <) για να κάνεις "dual graphics" ώστε τα frames per second να πάνε από πχ 32 -σκέτο apu- στα 55, δηλαδή +80% επιδόσεις.

Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι με τα onboard της Intel (2500k) και το LoL παίζει μια χαρά στο Very Low χωρίς shadows κτλ…

Η RAM 3GB που λες την είχες στην μητρική D410PT?

Βαγγέλης

Μάλλον η μικρομαλακήν είναι πολύ χαζή εάν νομίζει πως χρησιμοποιούμε metro apps.

Gvirginia

@Βαγγέλης Απ’όσο ξέρω τα παιχνίδια είναι “Metro apps”… Μια χαρά κάνει μιας και θα λύσει τα προβλήματα σε αυτούς με Windows Stick/Tablet…

john

Θα μείνω χωρίς GPU και θα την πάρω πιο μετα….
Αρα έχουμε:
Motherboard: ASUS A58MK
APU: AMD A8-7600
RAM: G.Skill F3-12800CL90-4GBBRL

Μπορείς να μ πεις γιατί να μην προτίμησω την Α10-5800K αλλά να προτίμησω την Α8-7600??

Gvirginia

Κοίτα καλός είναι και ο 5800 απλά αν πας σε μικρή GPU (όπως η R7 240) δε θα μπορείς να αξιοποιήσεις και το APU ενώ με τον 7600 θα μπορείς. Για τα “Dual Graphics” στον 5800 θες Radeon 7670 αν δε κάνω λάθος… Γενικά ο 5800 είναι δύο γενιές πίσω και εγώ σου παρέθεσα σύστημα το οποίο το παίρνεις τώρα και παίζεις με τη μία. Αν έχεις όρεξη να περιμένεις, δηλαδή να αγοράζεις ένα ένα τα κομμάτια, τότε μπορώ να το γυρίσω σε Intel και να πάρεις κανονική κάρτα γραφικών.

https://www.anandtech.com/show/9217/the-amd-a8-7650k-apu-review-also-new-testing-methodology/7

Το πρώτο γράφημα είναι τα ενσωματωμένα γραφικά (APU), το δεύτερο γράφημα είναι μαζί με την 240 και το τρίτο αν κάνεις Dual Graphics (APU+GPU).
Προσωπικά θα απέφευγα τα Dual Graphics αλλά σε εσένα τα προτείνω γιατί λες έχεις μικρό αυστηρό budget και δε ξέρω αν θες να περιμένεις πχ 2 μήνες μέχρι να μαζέψεις για κάρτα γραφικών (αν πάρεις Intel δηλαδή).

john

Αν εχεις την διαθεση γυρισε το και σε Intel και θα αποφασισω

Gabriel

πολύ καλό και μακάρι να φτιάξουν και τα προβλήματα που έχει με την ασυμβατότητα σε πολλά drivers. π.χ synaptics touch pad και IDT hd sound.

Gvirginia

Μητρική: MSI H81M-P33 (48€) (Η Ε-33 έχει HDMI αντί για DVI)
RAM: Corsair Vengeance 4GB DDR3-1600MHz (36€)
CPU: Intel Pentium G3250 (60€)
GPU: Gigabyte GeForce GT730 2GB (70€)
Σύνολο = 214€

Τον 3250 μπορείς να τον αλλάξεις και με τον 3258 ο οποίος είναι πολύ φιλικός στο overclock. Η μητρική και αυτή μπορεί να αλλάξει πχ υπάρχει η ASUS H81M-K, γενικά προτιμώ ASUS > MSI >Asrock. Τη RAM την άλλαξα γιατί η συγκεκριμένη μητρική της MSI έχει καλή συμβατότητα με αυτές, αλλά δεν παίζει και τόσο ρόλο. Σπάνια θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Είναι πιο φθηνό αλλά τα γραφικά του επεξεργαστή είναι κατώτερα από αυτά του AMD και άρα για να παίξεις αμέσως, θα πρέπει να πάρεις και την κάρτα γραφικών. Η κάρτα αυτή σηκώνει το LoL στα 40 fps (1080p ultra), άρα σε εσένα στα 720p και αν απενεργοποιήσεις τα shadows (πάντα αυτά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις επιδόσεις) θα είσαι κομπλέ και για άλλα παιχνίδια (πχ το FIFA 15 τρέχει μια χαρά στα Medium).

john

Με το PC που έχω τώρα παίζω LoL με 10 fps με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.Γτ να μην κρατισω την μητρικη που εχω και να παρω μια κάρτα γραφικών 100€ και επεξεργαστη Intel 60-70€.Δεν θα το φτάνει στα 40-60 fps με very low graphics??

Gvirginia

Γιατί όπως σου είπα παραπάνω, η μητρική που έχεις έχει “κολλημένο” τον επεξεργαστή (όπως είναι στα κινητά/tablet/laptop) και άρα θες μητρική 100%. Άσε που δεν έχει PCI express με αποτέλεσμα να μην παίρνει εξωτερική κάρτα γραφικών. Επίσης η RAM που λες ότι έχεις 3 GB πιστεύω την είχες στην D410 και άρα είναι DDR2, την οποία δε μπορείς να τη βάλεις στις καινούργιες μητρικές.

Όλα τα παραπάνω (τιμές κτλ) στα έβαλα να τα αγοράσεις καινούργια, αν θες να πας σε μεταχειρισμένα κομμάτια, ίσως βρεις κάτι καλό, είναι δικό σου θέμα. Μακριά πάντως από τα μεταχειρισμένα “πλήρη συστήματα” πουλάνε υπολογιστές 10ετίας με τιμές μεγαλύτερες από τα παραπάνω.

john

Σωστός…

nikolasx

Σε σωστο δρόμο βλέπω είναι η Microsoft φέτος με τα Windows 10 τόσο σε υπολογιστή όσο και στο κινητό 🙂 έτσι να προσθέτουν νέες δυνατότητες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.