Windows 10 for Phones: Σε Lumia με 512 MB RAM το πρώτο Preview

Όταν μιλάμε για smartphones ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που κοιτάζουν οι περισσότεροι είναι η RAM. Ενώ για παράδειγμα οι Android κατασκευαστές έχουν φτάσει μέχρι και τα 4GB RAM, άλλοι όπως η Microsoft εμμένει σε low-end smartphones με 512MB RAM ή όπως η Apple με το 1GB RAM στη ναυαρχίδα της.

Τον Ιανουάριο παρουσίασε το ενοποιημένο Windows 10 και εχθές είδαμε να διαρρέουν screenshots από το Windows 10 for Phones όπου είδαμε Universal tiled interface, ενοποιημένο Notifications system και άλλα.

Τα ακόμη πιο θετικά νέα είναι ότι επιβεβαιώθηκε μέσω Twitter ότι θα δούμε το πρώτο technical preview του Windows 10 for Phones σε συσκευές με 512MB RAM, οπότε θα δούμε πόσο καλά θα τρέχει.

windows 10 512mb ram devices, Windows 10 for Phones: Σε Lumia με 512 MB RAM το πρώτο Preview

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

ωραια!! Αφου αντικαταστησω το lumia 625, με το G3, θα μπορω να πειραματιστω με Windows 10

ilias

Παιδιά, ξέρει κανείς αν το lumia 925 (1gb RAM) θα πάρει windows 10;

Sot11

Ilias νομιζω έχει υποθει παρά πολλές φορές ότι ολα τα lumia με windows 8 θα αναβαθμιστούν σε windows 10

Genesis

όλα τα wp 8 θα πάρουν τα 10 οπότε ναι το 925 θα το πάρει.

Genesis

μόνο τα 512 μερικά από αυτά θα πάρουν τα 10 technical preview στην αρχή όλα τα 1gb + θα την πάρουν αμέσως.

tech21man

Υπαρχει μια υποθεση οτι διπυρηνο με 512 οχι, διπυρηνο με 1 gb ναι, τετραπυρηνο με 512 ναι. Αλλα ειχαν πει οτι ολα θα την παρουν (οσα τρεχουν 8).

Genesis

tech21man

για το preview λέμε τώρα στην αρχή θα είναι για μερικά 512 και στης επόμενες μέρες θα βγει και για τα υπόλοιπα δεν σημαίνει ότι δεν θα το πάρουν απλά θα αργήσει ποιο πολύ αυτό.

το ξαναλέω όλα θα πάρουν και την κανονική αναβαθμίσει και την preview απλά στην preview μερικά 512 θα την πάρουν μερικές μέρες ποιο μετά αυτό.

ilias

Οκ, ευχαριστω παιδιά….εγω δεν ήμουν σίγουρος αν πάρει το 925 επειδή είναι διπύρηνο αλλά μάλλον δεν έχει σημασία….

Eva

Ξέρει κάποιος αν το Lumia 925 πάρει το denim update?

Genesis

Eva

Ναι το 925 θα πάρει και denim και windows 10

Άμα δεν σου έχει έρθει ακόμη μην ανησυχείς θα έρθει.

Giorgos

Εύα όλα τα Lumia θα πάρουν την Lumia Denim ανεξαιρέτως απλά κάποια features της Denim που αφορούν την κάνερα όπως 4K Video κτλ. θα τα πάρουν μόνο οι συσκευές με τους σύγχρονους επεξεργαστές snapdragon, δηλαδή Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 830 και το Lumia Icon που είναι μόνο για την αγορά της Αμερικής. Το δικό σου όμως θα πάρει κανονικά Denim με Cortana, Live Folders κτλ. μην αγχώνεσαι 😉 Αν θες να δεις πότε έχει ανακοινώσει η Microsoft μια σελίδα που έχει την λίστα για το πότε η κάθε συσκευή θα πάρει την Denim. Googlαρε το!

Dimitris77

@Eva

Τα τελευταια νεα λενε οτι το 925 θα παρει το Denim update, ελαφρως “κουτσουρεμενο” σε features σχετικα με καμερα, βιντεο και Cortana. Βασικα σε ολα τα lumia απο το 520 κι επειτα “κουτσουρεμενη” θα ερθει η εκδοση. Εως σημερα ισχυει οτι μονο στα 830, 930 και 1520 θα ερθει full featured.

Genesis

Dimitris77

νομίζω κάνεις λάθος εδώ. ναι ότι το 930 1520 θα έχουν κάποια πράματα παραπάνω λόγο του snapragon 800 και λόγο της παραπάνω ram αλλά δεν νομίζω ότι το 830 θα πάρει αυτά τα features που χρειάζονται τον 800 για να τα έχεις…ότι πάρει το 830 θα το πάρει και το 730-735 και ότι άλλο έχει 1gb και snapdragon 400. εκτός της 4k ανάλυσης για να τραβάς βίντεο που εκεί θέλει καλή κάμερα.

forneverarrow

Καλά τα νεα. Τώρα ξεκαθαρίζουν αρκετά.

@Genesis: γιατι επιμένεις τόσο για τα 512; Υπάρχει επίσημη πηγή που λεει οτι καποια απο τα 512 δεν θα πάρουν την preview άμεσα; Αφού ο άνθρωπος στο Twitter το λεει ξεκάθαρα νομιζω. Ξέρουμε δηλαδή για παράδειγμα οτι το 630 θα την πάρει ενώ το 530 οχι; Γιατι εμένα δεν μου φαίνεται λογικό κατι τέτοιο… Εκτός αν υπάρχει η αιτία της cpu, δηλαδή να μη το πάρουν άμεσα τα dual core με 512. Αν ξέρεις κατι θα με ενδιέφερε, γιαυτο ρωτάω.

Genesis

Κοιτα στο windows central τα λένε αυτά βάση σε αυτό που είπε ο κύριος αυτός στο twitter το οποίο έχει και άλλο που λέει ότι έχουμε μερικές 512 συσκευές θα το πάρουν άμεσα το οποίο σημαίνει ότι κάποιες άλλες δεν θα το πάρουν άμεσα.

https://www.windowscentral.com/first-windows-10-preview-build-phones-will-support-some-512mb-devices

Δεν τα λέει όλα ξεκάθαρα αλλά σύμφωνα με το windows central μερικές θα την πάρουν άμεσα

Στεφανος

@Giorgos Τι ενοεις ότι με την denim, περνεις Cortana. Με τα 8.1 υπάρχει η cortana αλλά μόνο σε αγγλική γλώσσα και περιοχή ηνωμενες πολιτείες.

Dimitris77

@Genesis

Σωστος. Μαλλον ηταν υπεραισιοδοξο το “full featured” που εγραψα για το 830. Το γεγονος ειναι πως σιγουρα τα 930 και 1520 θα παρουνε μερικα “καλουδια” παραπανω απο τις υπολοιπες συσκευες. Τωρα ειδικα για τα 730-735 δε το εχω ψαξει καθολου το θεμα μιας και το συγκεκριμενο αρθρο που διαβασα αναφεροταν αποκλειστικα στις προαναφερομενες 3 συσκευες. Παντως λογικο μου φαινεται να παρουνε κι αυτες το ιδιο πακετο με το 830, βασει specs παντα.

naxxxman

Τίποτα καινούριο και ουσιώδες φέρνουν? Γιατί μέχρι τώρα, μόνο κάτι αλλαγές στο UI είδα και την “ενοποίηση” με την έκδοση των PC.

Genesis

Πάντα βάση specs οι διαφορές είναι ελάχιστες όπως στην κάμερα που είναι λογικό δεν μπορείς να έχεις 4k στα 5mp. Το καλό είναι ότι όλα τα 512 θα έχουν τα 10 και εκεί φαίνεται η καλή δουλειά της Microsoft πανό στο λειτουργικό της όταν στα android αυτό το πράγμα δεν γίνεται.

inblx

Genesis, αν τα Windows Phone ηταν open source οπως το Android, με τα ίδια UI και τα 3rd party widgets και Apps, χωρις limitations, και αυτά θα ήθελαν 1-2 γιγα Ραμ για να τρέξουν. Το Android δεν είναι βαρύ. Linux based είναι. Βαρύ το κανουν τα 3rd party apps που τρέχουν απο πίσω. Αν το android το “κλείδωνε” η google, θα ήταν πιο smooth και απο iOS.
Τα windows phone είναι ελαφριά Νάπο μόνα τους, αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύ που δουλεύει στο background. Οταν περνάς μεσα απο τα μενού ναι, ειναι smooth. Αλλά σε browserμε βαριές σελίδες, σε εφαρμογές που κανουν edit ή σε βαρύ multitasking δείχνει ποσο κολλάει. Όταν λέω κολλάει, εννοώ το latency που έχει. Αργεί να ανοίξει μια εφαρμογή. Περιμένει ντο κινητό να φορτώσει η εφαρμογή καλά, και έπειτα γίνετε το animation για να φανεί πως ρολαρει καλά. Μιλάω πάντα για τα μοντέλα με 512ΜΒ Ραμ. Σε αυτά αναφέρεται το άρθρο γιαυτό. Σε μοντέλα με 2γιγα ρολαρουν νεράκι…

forneverarrow

@inblx: σε βρίσκω σωστό σχεδόν σε όλα. Αλλα θα σου κανω μια ερώτηση: χρησιμοποίησες lumia με 512 και snapdragon 400 quad core? γιατι και εγω ετσι έλεγα αλλα εκανα μια απλή σύγκριση και άλλαξα άποψη. Εγω έχω το 635. Πρόσφατα πήρε ένας συνάδελφος το 830 γιατι ήθελε καλή κάμερα. Έχοντας δίπλα δίπλα τα δυο lumia ειδα σε πολλές περιπτώσεις πιο smooth λειτουργία στο δικό μου, ειδικά στο transition και στα διάφορα εφέ. Και τώρα που το σκέφτομαι ειναι λογικό, απο άποψη οθόνης. Το 635 δουλεύει στα 480×856 ενώ το 830 ειναι 1080p, ενώ chip ειναι ίδιο. Επομένως, δεν εχει να κανει τοσο με τη ram το WP. Όσο για το android, δεν βλέπω να φταίνε οι third party εφαρμογές απο τη στιγμή που τα nexus ειναι με quad core και 2GB ram (το 4 και 5, ενώ με το 6 ξέφυγε τελείως το πράγμα). Αν ειναι τοσο ελαφρύ απο μόνο του τότε γιατι δεν δίνουν lollypop στα παλιά nexus? To σίγουρο είναι ενα. Η MS ειναι η εταιρία που αυτή τη στιγμή παρέχει πρόσβαση σε νέες εκδοσεις λογισμικού σε όλο τον κόσμο, ακομα και με συσκευές των 60€. Αυτό για εμένα μετράει και οχι αν το body ειναι μεταλλικό ή… Συνέχεια »

Genesis

inblx

δεν έχεις άδικο φίλε μου συμφωνώ σε κάποια από αυτά αλλά όπως είπε και ο forneverarrow δεν έχει να κάνει η ram από τι στιγμή που όσες και 3rd party apps να βάλεις το κινητό δεν αργεί κοιτά η google καλή εταιρία αλλά όσο αφορά λειτουργικό η MS ξέρει καλύτερα εκεί και φαίνεται στα low end κινητά της εννοώ η google δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ούτε στα mid range. πάρε παράδειγμα και το ios και αυτό περίπου σαν android αλλά και πάλι δεν θέλει 2gb+ ram ….το θέμα είναι ότι όσα και nexus να βάλεις απέναντι σε wp πάντα θα χάνουν σε θέμα ταχύτητας.

forneverarrow εννοείς 720p άμα μιλάς για το 830 εκτός αν ήθελες να πεις για 930.

forneverarrow

720p, λάθος δικό μου. Για το 830 μίλησα. Πάντως μου έκανε μεγαλη εντύπωση η εξάρτηση των WP απο την GPU, εφόσον έχουμε τρεις διαφορετικές συσκευές με το ίδιο chip, διαφορετική ποσότητα ram και άλλο μέγεθος οθόνης (630/730/830) και πιο σβέλτο (οχι τρομερά βέβαια αλλα αισθητά αν το πιέσεις λίγο στο scrolling) να αποδεικνύεται αυτό με τη μικρή ram. Απλά η ram βοηθά στο να μη σε πετάει απο βαριές εφαρμογές και σε μερικά loading. Σήμερα τσεκάροντας και καποια reviews ειδα το ίδιο συμπέρασμα με εμένα, ειδικά στην περίπτωση του 830 που εχει να διαχειριστεί την 5″ οθόνη. Κατι τέτοιο δεν ισχύει ομως για το 930 με το δυνατό hardware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.