Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι η επίσημη διαθεσιμότητα των επερχόμενων Windows 10 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες. Τα Windows 10 θα φέρουν universal apps, Cortana, Microsoft Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τα ανανεωμένα Windows 10 θα έχουν καλύτερο Windows Store, Windows Hello login, continuum feature για αλλάζετε μεταξύ tablet και PC interfaces στα convertibles.

Τα Windows 10 όπως είπαμε θα έρθουν 29 Ιουλίου και θα είναι δωρεάν για όσους έχουν συσκευές με Windows 7 και Windows 8.1. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και αυτοί που θα θέλουν να αγοράσουν τα αντίγραφα. Η Microsoft μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει επίσημες τιμές για τις διαφορετικές εκδόσεις, αλλά διέρρευσαν από online κατάστημα.

Το Newegg δημοσίευσε τις τιμές, στη συνέχεια τις αφαίρεσε, αλλά υπάρχουν τα screenshots που δείχνουν ότι τα Windows 10 Home κοστίζουν 109 δολάρια και τα Windows 10 Professional 149 δολάρια.

Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου, Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου

Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου, Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου

Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου, Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου

Πηγή:1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

73 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias

Ρε παιδιά μια απορία για όποιον μπορεί να με βοηθήσει… Όταν εβαλα στο pc μου την technical preview των 10 (τώρα έχω τα 7) ο υπολογιστής δούλευε κανονικά αλλά δεν είχα καθόλου ήχο… Και δεν ήξερα πως να το φτιάξω και γύρισα στα 7. Αυτό το πρόβλημα θα το έχω και στην επίσημη έκδοση; Ο υπολογιστής είναι turbo-x αν έχει σημασία. Σορι για την ψιλοάσχετη απορία

Costas

@Ilias
Έβαλες να φανταστώ drivers της κάρτας ήχου σου?

kostas smirniotis

εκανα κρατηση για να τα κατεβασω οταν κυκλοφορησουν ..αλλα υπαρχει ενα προβλημα εκει που λεει “ελεγξτε τον υπολογιστη σας ” μυ βγαζει “τα windows 10 θα λειτουργουν σε αυτον τν υπολογιστη” αλλα στις συσκευες μυ λεει “αυτες οι συσκευες δεν ειναι πληρως συμβατες με τα windows 10” broadcom virtual wireless adapter θα αντιμετωπισετε προβλημα με το δικτυο σας..ειναι κατι πυ θα διορθωθει αυτοματα?το εμφανιζει κ σε αλλους?τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

albanti

κάποια ρύθμιση θα ήταν …. η εγκατάσταση του driver για τον ήχο … το παλεψες καθόλου ; κάτσε να βγουν πρώτα… μην αγχώνεσαι…

ilias

Στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα πουθενά drivers για την κάρτα ήχου μου. Άλλωστε δεν ξέρω καν την ονομασία της. Τους drivers που δοκίμασα απο κάτι cd του πλαισίου δεν φαίνεται να λειτουργούσαν. Λέτε καλύτερα να το πάω στο πλαίσιο;

albanti

στα γνωστά … άγνωστα site υπάρχουν κάνα δυο προγράμματα (είναι αρκετά gb) που περιέχουν σχεδόν οτιδήποτε από drivers (από xp μέχρι τα 10) με δυο τρία κλικ αναλύει τι drivers λείπουν από το pc και τα κάνει εγκατάσταση ! (αυτό για τους άπειρους)

Filippos

H βασική μου ερωτηση ειναι… Τελικα θα ειναι δωρεαν για οσους εχουμε 8.1 για ενα χρονο ή γενικα;;;;

stefanos29

Η ειδοποιηση που μας εχει ερθει , τι ειναι ;;; πρεπει να κανουμε κατι ;;

albanti

@ilias
ψάξε για να πρόγραμμα που λέγεται Aida (με αυτά μπορείς να δεις τι τσιπακι ήχου έχεις …)

Γιωργος

Δηλαδη τι διαφορα εχει η εκδοση Home με την Professional ? Τι δεν προσφερεται στην Home ?

peristeri

Η ειδοποιηση οπως το καταλαβαινω ειναι κατι σαν γκαλοπ για να ξερουν ποσοι σκοπευουν να αναβαθμισουν απ’την πρωτη μερα και για να μας ενημερωσουν σε οποιους ασχετους οτι βγαινουν καινουρια windows. Ολοι οσοι εχουν 8.1 – 8 – 7 θα αναβαθμισουν δωρεαν σε 10

stefanos29

@peristeri ευχαριστώ 🙂

forneverarrow

Εκανα κράτηση και αναμένω την κυκλοφορία!!

albanti

κουλαρετε λιγάκι ..δεν είναι ρεστοράν για να κάνετε κράτηση ..

Agnostos13

Για τους χρηστες λαπτοπ προ εποχης Windows 8 (που ηρθαν με Windows 7 ή Windows Vista) απο τα Windows 8.1 και μετα υπηρχε συχνα προβλημα ασυμβατοτητας με τις καρτες ασυρματου δικτυου (wifi). Ελπιζω να το εχουν δει εκει στη Microsoft γιατι τσαμπα δωραν αναβαθμιση θα τους δωσουν.

Μιχάλης

Καλησπέρα σας,

Την είδα την ειδοποίηση αλλά εμένα η απορία μου είναι άλλη. οκ, κάνουμε “κράτηση” για τα νέα windows. Θα μας δώσουν όμως την δυνατότητα κατεβάζοντας το αρχείο να το περάσουμε και σε κανένα cd;

Γιατί άντε κάνεις αναβάθμιση, αν θες να κάνεις φορμάτ όμως τι γίνεται τότε;

ΖΜ

@ilias
Μπορείς να αλλάξεις τη συμβατότητα τους κάνοντας δεξί κλικ και ιδιότητες. Αλλα “ίσως” υπαρξουν κάποια σφάλματα. Δοκίμασε να το κανεις και αν δεν παρουσιάσει τότε ο ήχος θα λειτουργεί νορμαλ

SHREDDER

Που παω για να κανω κρατηση? Windows 7 ultimate 64 bit εχω σε τερας pc gtx 970 g1 gaming core i5 2500k 3,3 ghz 12 gb ddr 3 1600 mhz

peristeri

@Μιχάλης Το αρχειο που θα σου δωσει να κατεβασεις ειναι ενα ISO αρχειο που μετα το κανεις οτι θες, burned σε cd, boot απο usb η απλα mount

Μιχάλης

@peristeri

Σε ευχαριστώ. Ήμουν σίγουρος για αυτό αλλά καλύτερα να ρωτήσω παρά να βρεθώ προ εκπλήξεως!!! 😉

Max91

Μια απορία, έχω γνήσια Windows 8.1 και εντάξει μέσα στο ένα χρόνο κάνω τσάμπα την αναβάθμιση σε 10 τι γίνεται όμως μετά από τον έναν χρόνο εάν κάνω format?

Μάνος

Έκανα κράτηση και εγώ για τα Windows 10.Για να δω πως είναι,κατέβασα και το technical preview και το έβαλα σε μια virtual machine.Πολύ όμορφα και γρήγορα τα 10 άλλα έχω ένα βασικό παράπονο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ‘@’.Απίστευτο και όμως αληθινό! Πιστεύω πως με ένα μελλοντικό update θα διορθωθεί.

GeorgeZ

Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει:
Μπoρώ να μεταφέρω την άδεια των Windows 8 πχ από ένα windows tablet των 80 δολαρίων σε pc, ώστε να γίνει αργότερα η δωρεάν αναβάθμιση?

raziel

εμενα παντως μου ηρθε για αναβαθμιση αλλα δεν θα την κανω

Vasilis

Μια ερωτηση εχω ρε παιδια…Εγω εχω τα windows 8.1 pro οταν γινει η αναβαθμιση θα παρω τα απλα windows 10 η τα pro?Η θα παρω τα κανονικα windows και οταν βγουν pro 8α γινει αυτοματα?

Gabriel

βασικά μπερδεύτηκα λίγο με το win10.μήπως ξέρεις κάνεις άμα θα έρθει σαν ενημέρωση πάνω από το windows που είναι ήδη μέσα η θα γίνει κανονικά download με κωδικό να μπορέσουμε να το κάψουμε σε cd,usb να το έχουμε σε περίπτωση format η αλλαγή pc.

lol

@forneverarrow Fanboy detected!

GeorgeD

Παιδιά όσοι δεν το έχουν καταλάβει, δεν θα είναι για πάντα free, μόνο τον πρώτο χρόνο σαν αναβάθμιση από τα προηγούμενα. Μετά τον πρώτο χρόνο θα είναι ετήσια χρέωση αλα on demand κάτι σαν το office 365. Καθαρή εγκατάσταση με iso θα υπάρχει αλλά θα χρειάζεται κλειδί και μέχρι στιγμής μόνο μέσω αγοράς μιάς έκδοσης home ή pro ξέρουμε (η free αναβάθμιση κατά πάσα πιθανότητα θα ζητάει εγγραφή με microsoft account για να κάνει register τα windows οπότε δεν θα δίνεται κλειδί).

nik

δεν ξερω ρε παιδες αλλα εμενα με ξενερωνουν με αυτο το στιλ τατσ και γενικα ετσι οπως ειναι το περιβαλον που πολυ δισλητουργικο ειναι παρα ευχριστο θα συνεχισω να εχω τα 7 που πανε σφαιρα και μετα ιδωμεν!!!

χαρης

Παιδια εχω ενα προβλημα με λαπτοπ που τρεχει Windows 7.Τελος πάντων καθως βλεπω ταινια ή καποιο βιντεάκι στο youtube ο ηχος σταματάει ενω η φωνη ειναι στο full.Αυτο το επαθα και στο αλλο μου λαπτοπ που ετρεχε 8.1 αλλα διορθώθηκε απο μονο του.Τη να κανω ξερει καποιος πως φτιάχνεται η παω για service.help

GeorgeD

@vassilis
Τα Windows 7,8.x Home θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Home, τα Windows 7 Pro/Ultimate, 8.x Pro θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Pro. Δηλαδή εσύ θα πάρεις τα Pro.

Dimitris77

@GeorgeD

Εισαι σιγουρος φιλε; Τελευταια φορα που διαβασα κατι σχετικο απο πλευρας Microsoft ελεγαν οτι τα Win10 θα τα εχεις για παντα δωρεαν εφοσον εχεις κανει το update μεσα σε 1 χρονο απο την κυκλοφορια. Αν κυκλοφορησουν 29 Ιουλιου 2015, εχεις περιθωριο εως 29 Ιουλιου 2016. Απο 30 Ιουλιου 2016 κι επειτα, πρεπει να πληρωσεις για να το αποκτησεις. Ετσι το αντιληφθηκα εγω τουλαχιστον.

John B

@GeorgeD είμαι 99,9% σίγουρος ότι η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για τους χρηστες των windows 7 και 8.1 (για τους χρηστες που εχουν windows 8 είναι άγνωστο ακόμα, καλό θα ήταν να αναβαθμίσουν τώρα σε windows 8.1), οι οποίοι θα έχουν ένα χρόνο για αναβαθμίσουν δωρεάν, καθώς μετά αν θα θέλουν να πάρουν την αναβάθμιση θα πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή όσοι αναβαθμίσουν το πρώτο χρόνο θα τα εχούν για πάντα δωρεάν…

Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα η microsoft από το χειμώνα… απλώς πολλοί από την φράση “windows 10 will be free for the first year” μπερδεύτηκαν. Όσοι είχαν δει την παρουσίαση όταν το ανακοινώσανε θα στο επιβεβαιώσουνε… άλωστε όπως λέει στην δεύτερη εικόνα του άθρου είναι δωρεαν αναβάθμιση για την πλήρη έκδοση και όχι για κάποια δοκιμαστική!!!

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, φιλικά πάντα…

forneverarrow

Για τον φίλο που με είπε fanboy: ειναι όπως το δει κανείς. Όταν καποιος δουλεύει με τα Windows απο το 1999 μέχρι σήμερα και κανει τη δουλειά του μια χαρα, θεωρείται fanboy? Αν ναι είμαι. Έχω δουλέψει με κάθε έκδοση Windows απο τα 98 και έπειτα, για τουλάχιστον ενα χρόνο την κάθε μια. Τα Me και Vista δεν μου άρεσαν, αν και ποτέ δεν μου προξένησαν προβλήματα. Τα 8/8.1 τα έχω, αλλα οχι για παραγωγικό PC. Προς το παρόν χρησιμοποιω τα 7 για βασικό σύστημα και δεν έχω κανει format απο το Μάρτιο του 2010, καθώς το πέντε ετών Vaio που έχω δουλεύει ακομα όπως την πρώτη μερα.

Αν τα 10 βγουν όπως πρέπει, θα μιλάμε για τα νεα 7/XP. Επομένως, ναι, χαίρομαι που θα τα πάρω free! Αν διαβάσετε προσεκτικά τι λεει στην ειδοποίηση που μας έβγαλε σήμερα στο PC, ξεκαθαρίζει οτι θα ειναι free, αρκεί να γίνουν download στον πρώτο χρόνο.

χρηστος

ναι ομως παιδια στις πειρατικες εκδοσεις θα βγαζει ενα υδατογραφημα εχει πει η microsoft

nick2010

O φίλος GeorgeD ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

https://www.athinorama.gr/digital/hardware/article.aspx?id=2506818

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας την επόμενη ημέρα, άλλωστε, οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν ακριβώς αυτό: “Δεν θα σχολιάσουμε τίποτε όσον αφορά τα σχέδιά μας όσον αφορά στην ονομασία και την τοποθέτηση στην αγορά μελλοντικών προϊόντων, όμως τα Windows 10 θα παραμείνουν ενημερωμένα και θα στηρίζουν μία ευρεία γκάμα συσκευών για πολύ καιρό. Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας και η διαρκής τους αναβάθμιση θ’ αυξάνει την αξία τους στα μάτια τόσο των καταναλωτών όσο και των εταιρικών πελατών μας”

Η φράση κλειδί είναι ….. “Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας”.

Τουτέστιν…. θα είναι δωρεάν η αναβάθμιση για όσους έχουν 7, 8, 8.1, αλλά να περιμένουν χρέωση ετήσια (ίσως μετά τον πρώτο χρόνο) για να συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν.

Μόνο έτσι, εξάλλου, θα βγάλει τα χρήματά της η MS… διαφορετικά δεν υπάρχει λογική για την ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση ακόμη και στα copies (με προϋποθέσεις εκεί), ουτέ φιλανθρωπικό σωματείο είναι ούτε της περισσεύει παντεσπάνι να το μοιράζει δωρεάν σε εκατομμύρια χρήστες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το τρισκατάρατο FREEMIUM μοντέλο χτυπά κι εδώ όπως σε πολλά άλλα σημερινά προγράμματα (σχεδόν όλα πλέον πουλάνε άδεια… ανά έτος χρήσης…. πάει η εφάπαξ πληρωμή, πέθανε).

Νίκος

Παιδιά εμένα μου ήρθε ειδοποίηση να τα κατεβάσω πως γίνετε;; Τη κάνω σε lap top μου ήρθε

Νίκος

Ειδοποίηση για κράτηση ήρθε!!

Gvirginia

@nick2010 Δηλαδή κάτσε για να καταλάβω, το 99,9% των μεγάλων site είτε λέει ότι θα είναι δωρεάν για πάντα είτε ότι “δεν ξέρουν ακόμα”, αλλά το “athinorama” είναι τελικά πιο έξυπνο.
Επίσης μέσα στο άρθρο αναφέρει ότι θα υπάρξουν Windows 11 ενώ η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι τα 10 είναι η “τελευταία” έκδοση (τα update θα είναι σε μορφή 10.1-2-3 κτλ).

Διάβασε αν θέλεις το παρακάτω και δες τι εννοούν με το “Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας” :

https://www.techradar.com/news/software/operating-systems/microsoft-confirms-there-will-be-no-windows-11-1293309

Επίσης λεφτά η MS βγάζει από το Store, το Office, το Onedrive κτλ κτλ. Ουσιαστικά η Microsoft θέλει να βάλεις το λειτουργικό της ώστε να σε “κλειδώσει” στο οικοσύστημά της. Αν αναλογιστείς ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν XP τότε καταλαβαίνεις ότι έχει χρήματα και από εκεί.

Τέλος, ας δεχτώ υποθετικά, ότι αυτό είναι 100% σίγουρο ότι θα συμβεί (συνδρομή στα Windows), τι με εμποδίζει νομίζεις να πω “Δε μας ***** ρε Microsoft? Ξαναβάζω τα Windows XP-Vista-7-8 πειρατικά.”
Όλος ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, εκτός από δύο άτομα….

Alxgiann

Για όσους δεν θα μπορούν να έχουν την “δωρεάν” αναβάθμιση , οι τιμές για standalone Win 10 είναι 119$ για την home έκδοση και 199$ για την prο. Για όσους επίσης που για κάποιο περίεργο λόγο θα θελήσουν να αναβαθμίσουν από (δωρεάν) home σε pro version, είναι 99$.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ.ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ?

John

Παιδια οχι παλι.. για 10000 φορα λεμε.. “Ναι. τα Windows 10 είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για κατάλληλες συσκευές με Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update και Windows Phone 8.1. Αυτή η δωρεάν αναβάθμιση προσφέρεται για ένα χρόνο αφότου γίνουν διαθέσιμα τα Windows 10. Μετά την αναβάθμισή σας, τα Windows 10 είναι δικά σας.”
πηγη https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-faq

ΓΙΑΝΝΗΣ

Εγω δεν θελω να κανω κρατηση με πιο τροπο θα φυγει η ειδοποιησ που μου ηρθε?πως τη διαγραφω?

anergos 13

Επειδη πολλοι γραφουν ανακριβειες…αυτο που ισχυει ειναι το ακολουθο….

Η Microsoft το είχε πει ξεκάθαρα… Όσοι αναβαθμίσουν μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους θα τα έχουν δωρεάν για ΠΑΝΤΑ και θα πάρουν ΟΛΑ τα επόμενα updates.

gericho

Τα Windows 10 θα είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft που θα κυκλοφορήσει με το παλαιό μοντέλο των versions.

Από εδώ και πέρα, τα updates και τα upgrades θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για πάντα για συγκεκριμένο μηχάνημα.

Μην τα μπλέκετε και παρασύρετε και τους υπόλοιπους, όσοι λέτε υποθετικά πράγματα χωρίς καμία βάση (τάχα συνδρομητικά μοντέλα κλπ).

Όχι μόνο ΔΩΡΕΑΝ θα τα κρατήσετε μετά τον πρώτο χρόνο, αλλά και ΔΩΡΕΑΝ θα συνεχίσετε να λαμβάνετε υποστήριξη και επιπλέον πια ΔΩΡΕΑΝ αναβαθμίσεις στο μέλλον!
ΔΩΡΕΑΝ , ΔΩΡΕΑΝ , ΔΩΡΕΑΝ !!!
Πόσο πιο απλά;…

https://www.zdnet.com/article/piecing-together-the-windows-as-a-service-puzzle-for-windows-10/

GeorgeD

Καλά 100% σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανένας, τι τους εμποδίζει να δώσουν δωρεάν την αναβάθμιση σε Windows 10 και μετά από ένα χρόνο να βγάλουν άλλη έκδοση πχ 10.1 και να ζητήσουν λεφτά για να τη λάβεις. Ότι και να ισχύει για το μέλλον, καλό είναι που δίνει την αναβάθμιση δωρεάν έτσι το adoption rate θα είναι πολύ πιο γρήγορο (αυτό φαντάζομαι θέλει να επιτύχει). Όσο για το άρθρο του αθήνοράματος, σωστό είναι προς εκεί βαδίζουμε, όλα στο μέλλον να είναι software-as-a-service (SAS).

Proro

Αντί να διαβάζετε και να πανικοβάλλετε τους εαυτούς σας και τους υπόλοιπους με τις κοτσάνες που ειδατε στο …Αθηνόραμα (ήμαρτον δηλαδή),
κάντε μια χάρη και ρίξτε μια ματιά στο άρθρο της Mary Jo Foley που αποσαφηνίζει ποιά είναι η μορφή των υπηρεσιών της MS στα Windows. Καμία σχέση με αυτά που λέτε ορισμένοι.

Το μέλλον είναι τζάμπα για τους χρήστες Windows, ακόμα πιο τζάμπα από χθες και πια νόμιμα.

Τζάμπα updates, τζάμπα upgrades, για πάντα μέχρι να χαλάσει ο υπολογιστής…

Dimitris77

@GeorgeD

Φιλε, αν το κανει αυτο η MS οχι μονο λεφτα δε θα βγαλει, αλλα τα Win10 θα καταληξουν ως το χειροτερο(απο πλευρας διανομης) λειτουργικο στην ιστορια της. Ακομη και για τα updates να το δεχτουμε π.χ. Win 10.1. Ακομη κι αν αυτο το update ειναι τοσο αναγκαιο (πχ. διορθωνει καποιο major bug), καποιος που δε θελει ντε και καλα να πληρωσει, εχει δυο νομιμους δρομους να διαλεξει, ειτε θα μεινει στα Win 10 ως εχουν, ειτε θα γυρισει σε παλαιοτερο ή ακομη και σε τελειως αλλο λειτουργικο πλην Windows. Σε καθε περιπτωση η Microsoft βγαινει χαμενη.

παναγιωτης

αν δεν κανεις κρατηση δεν γινεται ληψη πρεπει οποσδποτε να κανεις κρατηση

Gvirginia

Για όσους θέλουν να βγάλουν την ειδοποίηση/κράτηση, πηγαίντε στα Windows Update > See Installed Updates > και αφαιρέστε το KB3035583

Πηγή: https://www.windowscentral.com/how-remove-get-windows-10-app-pc

@bill Ναι, όταν έρθει η ώρα θα τα κατεβάσει και θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση. Αφού όμως είναι σπασμένα, τότε και τα 10άρια θα είναι σπασμένα και θα σου εμφανίζουν ένα υδατογράφημα. Για να τα crack-άρεις θα πρέπει να περιμένεις να βγουν cracks (αν δεν έχουν βγει ήδη μιας και δε το έχω κοιτάξει). Πάντως όσοι θέλουν παιχνίδια καλό είναι να πάνε στα W10 για το DX12 μιας και θα είναι μόνο για αυτά. (αν δε το αλλάξουν στο μέλλον)

MANOS

@GeorgeD και λοιποί που έχουν αμφιβολίες.

Φυσικά και μπορείς να είσαι 100% σίγουρος από την στιγμή που το έχουν δηλώσει επίσημα πρόεδροι και άλλα μεγάλα στελέχη της MS.

Επίσης δήλωσαν ότι όσοι έχουν γραφτεί και χρησιμοποιούν την Technical Preview, οι Beta Testers με λίγα λόγια θα αναβαθμίσουν στην τελική RTM δωρεάν

https://www.windowscentral.com/

Μπες, διάβασε, γράψου και στο twitter οποιουδήποτε θες από την MS, και θα τις πάρεις όλες τις απαντήσεις.
Αυτά έχουν απαντηθεί εδώ και καιρό. Τώρα που διαβάζετε όλες αυτές τις ασυναρτησίες, κανένας δεν ξέρει…

GeorgeD

Εντάξει σωστά όσα γράφετε αλλά επιτρέψτε μου να περιμένω να το δω. Εξάλλου το “once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no cost” εμένα μου φαίνεται ακόμα θολό, πως ορίζεται δηλαδή το “supported lifetime of the device”.

Όσο για το Windows as a service, δεν είναι ιδέα του Αθηνοράματος, αναφέρεται καθαρά στο ίδιο blog post της Microsoft.

https://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/01/21/the-next-generation-of-windows-windows-10/

gfhjgfhdfh

φυσικα και ειναι για 1 χρονο δωρεαν μετα τα πληρωνεις και δεν μπορεις να κανεις αλλιως

Gvirginia

Μα σου εξηγεί ρε φίλε τι εννοούν με τον όρο “service”. Ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις Windows αλλά updates μόνο για τα δεκάρια. “We’ll deliver new features when they’re ready, not waiting for the next major release.” και “And just like any Internet service, the idea of asking “What version are you on?” will cease to make sense – which is great news for our Windows developers. Για το «supported lifetime of the device» σκέψου ότι τα W10 είναι και για ΚΙΝΗΤΑ, ε κάποια στιγμή και αυτά θα παλιώσουν, δε θα μπορούν να σηκώσουν νέα updates. Πχ: Βγαίνει το DX12 το οποίο δε μπορεί να το τρέξει ο τάδε επεξεργαστής. Ε σε αυτό το κινητό η Microsoft δε θα σου παρέχει υποστήριξη για DX12. (και όπως λες είναι ακόμα θολό το συγκεκριμένο) Θεωρώ ότι η Microsoft δεν είναι τόσο χαζή ώστε να σου πει “Βάλε τα τώρα δωρεάν και αφού τα έχεις βάλει θα τρως το αγγούρι κάθε χρόνο”. Άνετα πάνε όλοι σε Linux/Mac ή εν τέλη γυρνάνε σε XP-Vista-7-8 και η Microsoft κλαίει γιατί τα 10 θα έχουν ένα ποσοστό 10% (mobile-εταιρείες). Εκτός και αν μαζί με τα 10άρια στέλνουν και κάποιον να σε απειλεί με… Συνέχεια »

gnp

αυτό που προσπαθώ να κατανοήσω – και θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος από εσάς μου εξηγούσε – είναι το εξης: Αν κάποιος έχει win7 γνήσια και κάποια προγράμματά του – π.χ. office ΔΕΝ είναι γνήσια, μετά την αναβάθμιση τα χάνει;

Gvirginia

Επειδή δε θυμάμαι τι είχε γίνει όταν πήγα από τα 7 στα 8, αν στην αναβάθμιση στου σβήσει τα προγράμματα (αλλά κρατήσει τα αρχεία, φωτογραφίες κτλ) τότε ναι θα πρέπει να τα ξανακάνεις “γνήσια”.
Δηλαδή δε παίζει ρόλο αν είναι ή όχι γνήσια τα προγράμματα, γιατί ούτως ή άλλως θα τα διαγράψει.
Τα παραπάνω δεν είναι σίγουρα γιατί όπως είπα δε θυμάμαι και ίσως αλλάξουν τον τρόπο αναβάθμισης 7 -> 10.

Torvalds

για κράτηση καλέστε στο 210-123456789. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.όλες οι λεπτομέρειες απο το τηλέφωνο.

παπαροκας tiamat

This is gonna be HUGE babe !

makis1969

Κατά τη γνώμη μου η ενημέρωση KB3035583 που εγκαθιστά το εικονίδιο για την κράτηση των win10 είναι ένα τεράστιο – απίστευτο spyware που δε γίνεται αντιληπτό επειδή προέρχεται από τη Microsoft. Σε δύο υπολογιστές win7 & win8.1 παρατήρησα μετά την εγκατάσταση του εικονιδίου αύξηση της χρήσης μνήμης σε κατάσταση αδράνειας τουλάχιστον 15%, αργοπορία στο άνοιγμα ιστοσελίδων και κολλήματα σε παιχνίδια (asphalt 8). Όλα διορθώθηκαν μετά την απεγκατάσταση την εν λόγω “ενημέρωσης” και μετά από ένα γερό καθάρισμα με ένα από τα τόσα προγράμματα συντήρησης που κυκλοφορούν. Έχω την εντύπωση ότι ο “Μεγάλος Αδελφός” μας ‘έπιασε στον ύπνο για τα καλά. Επιφυλάσσομαι να δοκιμάσω τα 10άρια όταν κυκλοφορήσουν κανονικά. Αλήθεια σε κανέναν δεν πέρασε απ’ το μυαλό η σκέψη γιατί να ζητάνε “κράτηση” λες και πρόκειται για εστιατόριο και να μη δίνουν τη δυνατότητα να τα κατεβάσουμε άμεσα; Ή μήπως νομίζετε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα;

Gvirginia

@makis1969 Αν πιστεύεις ότι είναι “spyware” καλό θα ήταν να αναφέρεις στη Microsoft ότι με την εν λόγω ενημέρωση έχεις χαμηλότερες δυνατότητες στο σύστημά σου.
Εγώ πάντως αργοπορίες κτλ δεν είδα, μέχρι στιγμής.

Για το αν είναι εστιατόριο, ναι έκανε κουταμάρα που δεν εξήγησε νωρίτερα ότι θα βάλει αυτή την ενημέρωση έτσι ώστε να μη τρομάξει ο κόσμος και νομίζει ότι είναι κάποιος ιός. Αλλά, δε φταίει η Microsoft αν δε διαβάζουν τις ενημερώσεις που εγκαθιστούν. Επίσης κανένας δεν είπε ότι “για να κατεβάσεις/εγκαταστήσεις τα W10 πρέπει να κάνεις reserve”. Πού το διάβασες αυτό? Το reserve είναι για την ενημέρωση του κόσμου που δε ξέρει για τα W10 (ότι θα τα πάρει και δωρεάν) καθώς και είναι ένα scheduler, εκτός αν πιστεύεις ότι η Σάρα και η Μάρα περιμένουν με αγωνία τις 29/7 για να κατεβάσουν τα W10…

Η “κράτηση” γίνεται για μάρκετινγκ-προγραμματισμό (ενημέρωση για τα W10, στατιστικά, προβλήματα με προγράμματα-drivers) μιας και περιέχει και τον Windows 10 Advisor. Άμα ήθελε ο “Μεγάλος Αδελφός” να μας “πιάσει” στον ύπνο, θα μας έβαζε ένα “spyware” με notifications? Τότε θα ήταν “χαζός αδελφός”…

makis1969

Μόλις ακύρωσα την κράτηση ΔΙΑΒΑΣΑ ότι στην ουσία χάνω το δικαίωμά μου στη δωρεάν αναβάθμιση. Δοκίμασε να το κάνεις κι εσύ και θα δεις.Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχουν τα “notifications” με το αν ένα κατ΄ουσίαν προγραμματάκι έχει δυνατότητες spyware. Επίσης είμαι πεπεισμένος ότι όλα τα laptops 6ετίας που κυκλοφόρησαν με win7 είναι πολύ μα πολύ αβέβαιο αν οι συσκευές τους λειτουργήσουν με τα W10 για τον απλούστατο λόγο ότι ήδη δεν υπάρχουν οδηγοί για τα win8/8.1 . Πάντως ως εκπρόσωπος τύπου της Microsoft θα τα πήγαινες πολύ καλά.

Gvirginia

@makis1969 Διάβασε τον ορισμό του spyware και ίσως καταλάβεις γιατί λέω για τα notifications.

Αυτό για τα Laptop που λες είναι σωστό, αλλά πες μου πώς μπορεί ο μέσος χρήστης να κοιτάξει αν υποστηρίζονται τα W10 στο laptop του? Το “spyware” του δίνει τη δυνατότητα (έστω και πρόχειρα).

Όσο για το αν τα πήγαινα καλά ως εκπρόσωπος τύπου κάποιας εταιρείας δε νομίζω, γιατί ο εκπρόσωπος τύπου δε λέει ποτέ “κάναμε πατάτα” κτλ. Εγώ αν γίνει κάτι κακό κτλ θα το κράξω, αλλά δε γίνεται να μη λέω τίποτα όταν ο καθένας δε διαβάζει και βγαίνει και λέει ότι του κατέβει (δε πάει σε σένα αυτό). Λέω ότι λέω αφού το έχω διασταυρώσω με 3-4 sites και συνήθως βάζω επίσημες πηγές για να τα υποστηρίξω.

Για το δικαίωμά σου για τη δωρεάν αναβάθμιση?

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-faq
“Can I get my free Windows 10 upgrade even if I didn’t reserve?”

Όταν πατάς να ακυρώσεις την κράτηση, σου λέει ότι ίσως χάσεις την ευκαιρία δωρεάν αναβάθμισης. Δηλαδή ότι ίσως ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ και δεν αναβαθμίσεις μέσα στον 1ο χρόνο.

makis1969

Gvirginia ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Απλά φοβάμαι ότι πολύς κόσμος θα εξωθηθεί στην αναβάθμιση ή/και αγορά νέων υπολογιστών χωρίς στην ουσία να το χρειάζεται γιατί η Microsoft έκανε βλακείες με τα 8/8.1 και προσπαθεί να τις διορθώσει. Από τις νέες δυνατότητες που διαφημίζονται οι περισσότερες αφορούν στη μόδα, στη μαγειρική και στη διασκέδαση γενικότερα όχι όμως στην παραγωγικότητα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα 7άρια για να κάνουν τη δουλειά τους και τα 8/8.1 για να περνάνε την ώρα τους. Τελικά μάλλον περιπλέκουμε την απλότητα. Από την άλλη η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη και περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Gvirginia

Ο λόγος που πολλοί μείνανε σε XP-7 είναι ότι κάποια προγράμματα ήταν γραμμένα για αυτά τα λειτουργικά και δε θέλανε να πληρώσουν και τα Windows και την υποστήριξη του εκάστοτε προγράμματος (δες τράπεζες πχ). Ο απλός κόσμος γιατί απλά δε του έκατσε η νέα οθόνη έναρξης. Οι gamers γιατί δε τους πρόσφερε τίποτα παραπάνω σε σχέση με τα 7, ενώ τα 10 τώρα θα έχουν DX12. Πάντως οι περισσότεροι συμφωνούν ότι τα 8 ήταν πιο ελαφριά από τα 7, αλλά φοβάμαι ότι τα 10 ίσως “βαρύνουν” γιατί θα βάλει κάτι σαν Aero.

Τα W10 πάντως δεν έχουν ακόμα πάρει την πλήρη διαφήμιση, πχ στην Ε3 σε 2 εβδομάδες θα έχει event καθαρά για το gaming στα Windows 10. Επίσης πολλές νέες δυνατότητες ή και διαφορές με τα προηγούμενα λειτουργικά θα γίνουν γνωστά από τα sites. (Είναι μία καλή επιλογή η μη αναβάθμιση το 1ο τρίμηνο ώστε να δεις τι παιδικές ασθένειες έχουν τα 10)

mixahld

σε εμενα που δεν μου το εχει βγαλει ακομα να κανω κρατιση για τα windows 10 θα μου το βγαλει εχω windows 8.1

Gvirginia

@mixahld Διάβασε το σχόλιο #9 στο παρακάτω άρθρο.

https://techblog.gr/software/windows-10-official-launch-7621/

πανος

Τα αρχεία από τα windows 7που έχω όταν γίνει η αναβάθμιση στα win 10 θα υπάρχουν δηλ θα έχω ακομα φωτογραφίες βίντεο μουσική που ειχα?

Gvirginia

@πανος Επειδή εγώ είμαι υπέρ της καθαρής εγκατάστασης ενός λειτουργικού, καλό θα ήταν να περάσεις σε ένα στικάκι/δίσκο τα αρχεία σου και να κάνεις αναβάθμιση. Σύμφωνα με την παρακάτω σελίδα, όσο καταλαβαίνω, τα αρχεία σου μεταφέρονται (“Important Notes” –> 3η κουκίδα).

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-specifications

Μπορείς να περιμένεις μετά τις 29/7 να δεις τι γίνεται τελικά ή να επικοινωνήσεις με τη MS να σου πουν αυτοί καλύτερα.

nikolasx

Όσοι έχουν Windows 7, 8. και 8.1 και προβούν σε αναβάθμιση (τον πρώτο χρόνο) σε Windows 10 δεν θα πληρώσουν τίποτα, θα είναι ΔΩΡΕΑΝ τα Windows για ΠΑΝΤΑ στον υπολογιστή και αφού περάσει ο 1 χρόνος. Οσοι τώρα θέλουν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους μετα από τον 1 χρόνο, θα πληρώσουν.

περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελιδα της Microsoft για τα Windows 10 https://www.microsoft.com/el-gr/windows

Γιαννης

Παιδιά καλησπέρα ! Έβαλα τα windows 10 (build 10130) στο βασικό μου pc και μπορώ να πω ότι τρέχουν άψογα ! κανένα απολύτως πρόβλημα.

Tα χαρακτηριστικά του pc μου είναι τα εξής: https://valid.x86.fr/zp2var

Μόλις κυκλοφορήσουν θα τα έχω δωρεάν, ΑΡΚΕΙ να συνεχίσω να συμμετάσχω στο insider της Microsoft.

nikos

καλησπέρα παιδιά εμένα μου ήρθε μια ειδοποίηση στην κατηγορία ελέγξτε τον υπολογιστή σας που λέει ότι: δεν είναι συμβατή επομένως δεν θα λειτουργεί η nvidia physx, τη σημαίνει αυτό και τη πρέπει να κάνω εγώ τώρα ..???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΜΑΡΩ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΑ WINDOWS 10 ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΤΑΜΠΛΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ” ΣΦΑΛΜΑ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ CORTANA” ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ…ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ?

Gvirginia

1) https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_cortana/critical-error-start-menu-and-cortana-arent/d0a892fa-949a-4771-9f93-55a75a71df87?auth=1
2) https://forums.windowscentral.com/ask-question/370981-why-isnt-my-start-menu-taskbar-working-windows-10-a.html

Και αυτό από τρίτη ιστοσελίδα: https://www.kickiteasy.com/taskbar-start-menu-cortana-issues/

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα επέλεξε το 1ο και ίσως βρεις κάτι, εγώ πάντως θα δοκίμαζα ένα clean install μπας και φτιάξει. Οι περισσότεροι λένε ότι φτιάχνει αν κάνεις ασφαλή εκκίνηση (safe boot / Shift + δεξί κλικ στο “Restart” / F8 κατά την εκκίνηση του PC) αλλά δεν καταλαβαίνω πως “φτιάχνει” έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.