Windows 10: Log-in με αναγνώριση προσώπου, ίριδας και δαχτυλικό αποτύπωμα

Η Microsoft θέλει να βάλει τέλος στους κωδικούς με τα νέα Windows 10. Σήμερα επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν log-in με τη χρήση βιομετρικών αισθητήρων οι οποίοι θα διαβάζουν το πρόσωπο, την ίριδα και το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Το νέο βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας ονομάζεται Windows Hello και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ζητηθεί ταυτοποίηση σε περιεχόμενο επιχειρήσεων, εφαρμογές αλλά και online υπηρεσίες. Από τη στιγμή λοιπόν που οι κατασκευαστές έχουν εξοπλίσει τις συσκευές τους με τέτοιου είδους αισθητήρες, τότε και το software θα υποστηρίζει τη λειτουργία τους μέσω του Windows Hello.

Το Windows Hello χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ειδικού hardware και software για να είναι σίγουρο ότι έχει ταυτοποιήσει τον χρήστη. Αυτό θα αποτρέψει όσους θα επιχειρήσουν να μπουν σε κάποιους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μόνο τη φωτογραφία του χρήστη.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το νέο feature θα είναι διαθέσιμο σε υπολογιστές που έχουν ήδη αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

windows hello, Windows 10: Log-in με αναγνώριση προσώπου, ίριδας και δαχτυλικό αποτύπωμα


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Πολλα υποσχομενο το νεο 10αρι της Windows…για να δουμε 🙂 !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.