Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα γίνει με το update πειρατικών Windows

Εχθές η Microsoft προχώρησε σε μια ομολογουμένως απρόσμενη κίνηση η οποία εξέπληξε αλλά και χαροποίησε πολλούς. Για την ακρίβεια είχε ανακοινώσει ότι τα Windows 10 που θα κυκλοφορήσουν επίσημα το καλοκαίρι, θα έρθουν και σε όσους έχουν πειρατικές εκδόσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η Microsoft θέλει να καταπολεμήσει την πειρατεία κυρίως στην Κίνα, όπου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και θα έδινε την αναβάθμιση και σε άλλες περιοχές εκτός Κίνας.

Αν και από την δήλωση αυτή γεννήθηκαν αρκετές απορίες καθώς δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο απλά τα πράγματα, η Microsoft προσπάθησε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί και μάλλον δεν λύθηκαν όλες οι απορίες ακόμη.

Για την ακρίβεια, μιλώντας στο The Verge εκπρόσωπός της ανέφερε ότι η Microsoft θα διαθέσει έναν ειδικό μηχανισμό για τις πειρατικές εκδόσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν, αλλά παρά το update οι εκδόσεις αυτές δεν θα θεωρηθούν αυθεντικές. Όποιος θέλει να πάρει αυθεντική έκδοση θα πρέπει να πάει στο Windows Store. Με άλλα λόγια όσοι έχουν πειρατικά Windows 7 ή Windows 8 θα μπορούν να πάρουν Windows 10, αλλά δεν αναφέρεται ότι θα είναι δωρεάν.

Η ακριβής δήλωση της Microsoft είναι: “We will provide a mechanism for non-genuine Windows 10 PC devices to ‘get genuine’ via the new Windows Store, whether they are upgraded versions of Windows or purchased”.

Αν και πάλι δεν μας είναι εντελώς ξεκάθαρο τι εννοεί η Microsoft και πως θα εφαρμοστεί όλο αυτό, εκπρόσωπός της ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της αναβάθμισης θα είναι ίδια για όλους τους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιμένουμε καθώς θα πλησιάζουμε προς την αναβάθμιση το καλοκαίρι, να μας εξηγήσει περισσότερα η Microsoft για το πως θα γίνει η αναβάθμιση και να δούμε τι σημαίνει στην πράξη ο διαχωρισμός “γνήσια – μη γνήσια”.

windows10 πειρατικό update, Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα γίνει με το update πειρατικών Windows

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Αυτό που πιθανολογώ, είναι οτι όσοι αναβαθμίσουν σε Windows 10 με πειρατική έκδοση θα βρεθούν προ εκπλήξεως, καθώς το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι να πάνε στο site της Microsoft, ώστε να αγοράσουν ενα serial και τίποτα άλλο.

giannis

Αν υσχυει αυτο σιγα που θα πανε να κανουν upgrade στα 10 (κατα την γνωμη μου) γιατι αμα δουλευουν τα 7 η τα 8 χωρις προβληματα δεν θα κερδισει κατι η microsoft. Δεν γινεται να πειστουν ετσι απλα οσοι εχουν πειρατικα windows!!!

Κωνσταντινος

H χαρά του πειρατη αλωστε η πηρατεια εχει Αναδιξει την Microsoft Ν1 εταιρια στους υπολογιστές, οποτε θα σκεφτεται να δωσει δωρεαν την αναβαθμηση σε ολους αφου ετσι και αλιως με ενα Crack μπορει ο καθε ενας να εχει την πληρη εκδοση. Ποσες φορες θελει κιολας να πουλισει κ να ξαναπουλισει λειτουργικα δεν χωρτασε? οποτε ετσι θα ειναι καλυτερα για ολλους, σχεδον ολοι μας εχουμε αγωρασει υπογιστες με προεγκατεστιμενα τα windows 7,8,8.1 οποτε δικαιουμαστε να εχουμε δωρεαν τα Windows 10 ελπιζω να μην υπαρχει καποιος δολος πισω απο τα Windows 10, αλλιως οποιος τα εχει πιρατικα θα μινει σε αυτα που εχει προς το συμφέρων του.

Μιχαλης

Βασικα θα κανεις το upgrade και μετα θα τα κανεις γνησια χωρις αγορα κλειδιου!!!
Τα 7 που εχω ειναι γνησια κατεβασμενα απο τη σελιδα του προμηθευτη της microsoft και δωρεαν απλα μετα πρεπει να τα κανεις γνησια με τον γνωστο τροπο!! 😉

μιλίνα

ίσως οι πειρατικές κόπιες να μην έχουν δικαίωμα σε οποιαδήποτε αναβάθμιση η ενημέρωση ασφαλείας. και να χρειάζεται $$$ για παραιτερω..

Agnostos13

Μαλλον κανενα Demo Edition θα παρουν οι “πειρατες” που θα μπορουν να δουν το περιβαλον αλλα οχι να εγκαταστησουν προγραμματα και ενημερωσεις. Και μετα θα σου λεει πληρωσε για full εκδοση. Δεν μπορει να ειναι σε ολους τσαμπα δηλαδη. Γιατι σε οσους εχουν 7,8,8.1 θα τα δωσει free, σε οσους εχουν πειρατικα το ιδιο, ποιος θα πληρωνει στο τελος, μονο οι εταιριες? Εκτος αν παρουν ολοι upgrade σε Starter εκδοσεις free και μετα ζητανε λεφτα για τις premium/pro

Nick Greek

Σοβαρά τώρα ποιος πειρατής περιμένει να τα πάρει τζάμπα? Ας είναι καλά το Pirate Bay!

dimmis

Nick Greek +1

John

Activators? τα έχουμε όλοι ακουστά νομίζω οπότε ας αφήσουμε την γκρίνια.. η μόνη εταιρία που θα δώσω λεφτά είναι η Mac διότι τα αξίζει, και ας κορακιάζουν όσο θέλουν στην Microsoft..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.