Windows 10 Mobile: Edge browser vs Chrome και Firefox

Στα Windows 10 και Windows 10 Mobile, η Microsoft άλλαξε το όνομα του Internet Explorer, έφερε τον Edge browser, ο οποίος έχει πολύ περισσότερες αλλαγές εκτός από το όνομα. Το ReWritable πραγματοποίησε κάποια benchmark tests για να δει πως τα πηγαίνει ο Edge browser απέναντι σε Chrome και mobile Firefox.

Χρησιμοποιήθηκε ένα Microsoft Lumia 640 με Windows 10 Mobil Technical Preview (build 10586.11) και το δεύτερης γενιάς Motorola Moto G LTE με Android 5.1. Και τα δυο έχουν επεξεργαστή Snapdragon 400, Adreno 305 GPU και ανάλυση οθόνης 720×1280 pixels. Το κάθε test πραγματοποιήθηκε 3 φορές.

Στο Octane (JavaScript test σουίτα από την Google), ο Edge έδωσε 2522 πόντους ξεπερνώντας τον Chrome 46 με 2284, ενώ και ο Firefox 42 ξεπέρασε τον Chrome φτάνοντας στους 2384 πόντους. Στο Jetstream benchmark test (JavaScript test σουίτα από την Apple), ο Firefox 42 αναδείχθηκε πρώτος σκοράροντας 15.545 πόντους, ο Chrome 46 δεύτερος (15.115) και τρίτος ο Edge με 14.919 πόντους.

Να πούμε ότι τα benchmark test δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματική χρήση και ότι τα αποτελέσματα μπορεί να επηρεαστούν και από το hardware. Όπως και να έχει όμως, οι χρήστες του Windows 10 Mobile φαίνεται ότι θα δουν βελτίωση σε σύγκριση με τον Internet Explorer στο Windows Phone 8.1.

windows 10 mobile edge browser, Windows 10 Mobile: Edge browser vs Chrome και Firefox

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέφανος

Πάντως σε υπολογιστή ο edge είναι αισθητά πιο γρήγορος από chrome και έχει πιο ελαφρη αίσθηση. Χρησιμοποιώ τον chrome για να κάνω ιστοσελίδες και όταν ανοίγω τον edge για να κάνω δοκιμές πολλές φορές εκπλήσσομαι από την ταχύτητά του. Ή Microsoft έχει κάνει αρκετά καλή και έχει και περισσότερα πράγματα πάνω στον edge σε σχέση με τον chrome που χρόνια τώρα έχει μείνει ίδιος και γίνεται όλο και πιο βαρύς.

NLS

Είναι πολύ γρήγορος πράγματι.
Αλλά θα πει κάποιος, λογικό αφού είναι “στεγνός”.
Ούτε add-ins, ούτε τίποτα.

Και ο Chrome όταν είχε βγει πέταγε.
Τώρα με 4-5 extensions, τρώει και αρκετό CPU και αρκετή (έως πολύ) μνήμη. Αν και βελτιώθηκε λίγο πριν 1-2 μήνες με ένα update που έκαναν.

Sotiris

Δοκίμασα τον Edge στο pc. Γρήγορος αλλά χωρίς addons άχρηστος. Εννοείται πως χρησιμοποιώ Chrome, με ssd, 8gb ram δεν κολωνει πουθενά κι ας τον έχω φορτώσει addons και plug in. Στο κινητό χρησιμοποιώ Dolphin που συγχρονίζει με Chrome και μπορώ να στέλνω απευθείας κείμενο απο το pc στο κινητό είτε για χρήση στον browser είτε απευθείας για sms.

nikolasV

Ειδικά με το τελευταίο Update τρέχει ακόμα πιο γρήγορα…..addons είπαν ότι θα βγάλουν το 2016, υπομονή και όλα θα τα φτιάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.