Windows 10, οι πρώτες φωτογραφίες από την mobile έκδοση;

Για πολύ καιρό ακούγονταν οι πληροφορίες ότι η Microsoft θα ενοποιήσει τις πλατφόρμες της και θα δημιουργήσει μια ενιαία. Τελικά, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση των Windows 10 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι λοιπόν όταν μιλάμε για PC, laptop, tablet ή smartphone έχουμε Windows 10 και όχι πια Windows Phone.

Η έκδοση των Windows 10 για desktop είναι ήδη διαθέσιμη σε beta μορφή επιτρέποντάς μας να πάρουμε μια πρώτη και πολύ μικρή γεύση για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν. Από την mobile έκδοση όμως δεν έχουμε μέχρι τώρα κάποια πρώτη εικόνα. Σύμφωνα με leaked φωτογραφίες που έρχονται από την Ιταλία βλέπουμε για πρώτη φορά homescreen και app drawer που έχουν full-blown background wallpaper κάτι που δεν γινόταν στη τελευταία έκδοση του Windows Phone.

Να πούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται για επίσημες φωτογραφίες, άρα κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για τη γνησιότητά τους.

windows 10 mobile leak, Windows 10, οι πρώτες φωτογραφίες από την mobile έκδοση;

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Πρώτη φορά μου αρέσουν τοσο πολυ τα windows. Ειδικά τωρα που βάζεις φόντο και μερικά πλακίδια γίνονται διαφανή, ειναι τέλειο…

sokel

τα 10 ας ελπίσουμε να ξεπεράσουν όλες της παιδικές ασθένειες και να επιτρέψουν σύντομα και άλλα εκτός πλακιδίων για αρχικές οθόνες κλπ.

Αρης

@sokel Αφού τα tiles είναι το σήμα κατατεθέν της MS και ουσιαστικά λειτουργούν σαν live shortcuts τι θα ήθελες να βάλει? Και μην ξεχνάς μάλλον έρχονται και τα καινούρια tiles (mixview) με τα Win 10 που θα “ανοιγουν” (ήταν να τα προωθήσουν με το McLaren αλλά τελικά το ακύρωσαν) ή θα λειτουργούν σαν actionable notifications.

batman

Έχω nokia 1520 με developers preview εδώ και 2 μήνες περίπου διαφανή tiles wallpaper και εικόνα στην lock screen και μπαταρία κρατάει 2~3 ανάλογα με την χρήση που κάνω

Όμηρος

Αυτή τη στιγμή νιώθω πανευτυχής με την αγορά του Lumia 930.
Αν είναι πραγματικά έτσι τα νέα windows 10 πιστεύω πως το ποσοστό του λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα εκτοξευθεί το 2015.

Darth

τωρα ναι μάλιστα αρχίζει και βελτιώνετε το UI αισθησιακά και μαρεσει ………. να φύγουν και τα μόνα σκέτα χρώματα να αντικατασταθούν με γραφικά και θα είμαστε καλά……… θα γίνει βεβαία λιγάκι ποιο αργό θα τρώει και παραπάνω ram αλλα μικρο τίμημά

batman

Με την Denim έρχονται όλα αυτά το μόνο που με έχει ξενερώσει είναι ότι δεν έχω επιλογή για living image 🙁

Γιάννης σε λέω

Παιδιά έχω κι εγώ το Lumia 930 και τα windows 8.1 μου αρέσουν ήδη πάρα πολύ! Φανταστείτε πόσο πιο βελτιωμένα και ωραία θα είναι τα windows 10.

Lefteris T.

Φαινονται πολυ ομορφα κ οχι δν χρειαζονται αλλα γραφικα στοιχεια η χρωματα ειναι ετσι απλα ομορφα λειτουργικα και δεν εχει το παραμικρο λαγκ!
Χαιρομαι που τλκα παρατησα το android(lg g2) κ πηρα lumia 930 πραγματικα αξιζε καθε ευρο κ τα windows αν κ τα φοβομουν πολυ πολυ κλτρα!

Koutsis

Βρε παιδιά εγώ δεν βλέπω καμμιά διαφορά με τα 8.1 παρα μόνο ότι υπάρχει wallpaper και στην οθόνη των εφαρμογών. Τέλος πάντων όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τα 10. Κι ελπίζω να υπάρχει πραγματική ανανέωση στο λειτουργικό!

Γιάννης σε λέω

@Koutsis μια χαρά είναι το λειτουργικό. Αν δεν έχεις δουλέψει windows phone, σου προτείνω με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις ένα στα χέρια σου και τότε ίσως αλλάξεις γνώμη. Το store διαθέτει σχεδόν 200.000 εφαρμογές και παιχνίδια.

Νίκος

Ας δουλεύουνε απροβλημάτιστα και ας βάλουνε τον Rudy (ναι αυτός που του έκανε πρόταση η Google και της έριξε άκυρο) να βγάλει άλλα 30 προγράμματα και δεν θέλω τίποτε άλλο. Τώρα τα Wallpapers, τα φρού φρού και τα αρώματα ας τα αφήσουμε για τις κοπέλες, σιγά μην κάθομαι να κοιτάω αν το Wallpaper έχει όμορφες στρογγυλές μπουρμπουλίθρες. Άντρες είμαστε ρε παιδιά ήμαρτον!

@Koutsis όταν λές “πραγματική” ανανέωση; Δηλαδή το 8.1 θεωρείς ότι είναι κακό λειτουργικό και χρειάζεται ριζική αλλαγή;

Ρε παιδιά το 6tag που πήγε; Δεν το βλέπω στο Store.

Makis

Μιας και εγώ αλλαξοπίστησα και μπήκα στα WP φυσικά με την προσφορά του lumia 930 στα 299, ερχόμενος από Nexus 4, και κατόπιν μικρής μου εμπειρίας στα windows έχω να πω ότι δεν είναι το πλήθος ή ο αριθμός των εφαρμογών που με προβληματίζουν, αλλά το ότι οι ίδιες οι εφαρμογές στο android δουλεύουν άψογα…(…εεε…τέλος πάντων…όταν δουλεύει το android…) ενώ εδώ θέλουν ακόμη δουλειά. Π.Χ: Viber, What’s Up – χωρίς notification sounds σε οτιδήποτε έρχεται, και το Yahoo Mail, απλώς για τα σκουπίδια. Το λειτουργικό και το τηλέφωνο είναι φοβερά. Συνομιλία σε club με τουλάχιστον 80-82 db μουσική να μιλάω για πλάκα, όταν οι άλλοι βγαίναν έξω στο κρύο. 🙂

Τομ

Πολυ όμορφο. Μαλλον για το 930 με κόβω. The last of the great nokias. Φόρος τιμής και ενα καλο κινητο κε άψογη κάμερα. Και επίσης οπως λεει ο φίλος πιο πανω μιλάς σε κλαμπ, μιλάμε για τετοιο επίπεδο ποιότητας κλήσης.

koutsis

Παιδια αυτο ειναι το θεμα,οτι εχω windows phone και για αυτο θελω να γινει καλυτερο!
Καποιες αλλαγες που περιμενω με τα 10:

1.Καλυτερο και πιο ομορφα σχεδιασμενο notification center,με περισσοτερα απο 4 κουμπακια πανω.
2.Να μπορεις να κλεινεις ολες τις ανοιχτες εφαρμογες με ενα κουμπακι και να μην χρειαζεται να τις κλεινεις μια,μια.
3.Οι ρυθμισεις να διαχωριστουν σε κατηγορίες και να εχει ενα νοημα οι σειρα τους,κι οχι να ειναι ετσι πεταμενες στην τύχη!
4.Δεν ξερω αν ειναι θεμα software αλλα να χτυπαει το ξυπνητηρι ενω εχεις κλειστο το κινητο,γιατι τωρα αναγκαζομαι να το αφηνω ολη νυχτα ανοιχτο για να χτυπησει το πρωι !
5.Χιλιοειπωμενο αλλα υσχιει οτι παρα πολλες εφαρμογες ειναι ο φτωχος συγγενης των αντιστοιχων android και ios.Αν και αυτο δεν ειναι καθαρα θεμα microsoft αλλα των developers…

Αντώνης

Μακάρι να φαίνεται σε όλο το κινητό το wallpaper, ειναι υπέροχο. (@Νίκος: άντρακλα τρολαρεις έτσι;)
Ελπιζω με την άφιξη των 10 τα wp να ωριμάσουν και τους δωθει η σημασία που αρμόζει σε ένα λειτουργικό του επιπέδου τους

Γιαννης

Παιδιά Nokia Lumia 820 το εχω ακόμα και το κινητό πηγαίνει σφερα…..!!! Πιστεύω χρειάζονταν η αναβάθμιση στα 8.1 γιατί πολύ απλά ήτανε βαρετό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

@Makis έχεις απόλυτο δίκιο για τις εφαρμογές. Το μόνο παράπονο όπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές είναι η ποιότητα των εφαρμογών και όχι ο αριθμός. Για παράδειγμα του fb είναι χάλια. Τώρα αυτό που είπες για το viber και το whatsup υπάρχει ρυθμιση για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά και για τον ήχο (εμένα μου έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις και με ήχο αλλά και στο action center) αλλά και στην αρχική οθόνη. Σαν συσκευές και λειτουργικό δεν παίζονται. Nokia lumia 925

anastasios

εγω θα ηθελα να καταργιση το κατεβατο που ειναι σε μορφη λιστας και να βαλη της εφαρμογες σε στιλ android εικονιδια

Νίκος

@Αντώνης είπαμε ρε και εμένα μου αρέσουνε να ασχολούμαι, αλλάζω και κανένα Wallpaper αλλά να μην φτάνουμε και στο σημείο της υπερβολής!

Παιδιά το θέμα δεν είναι με τις εφαρμογές, εφαρμογές υπάρχουνε πολλές και καλές σε κάθε κατηγορία. Θέλουνε βελτίωση; Βεβαίως και θέλουνε. Και παιχνίδια υπάρχουνε πολλά και καλά και στα επί πληρωμή χάνεται η μπάλα, ποσότητα και ποιότητα. Απλά υπάρχουνε 15 εταιρίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Google και σνομπάρουνε τα Windows. Λύση θα βρεθεί, μην ξεχνάμε ότι τα WP είναι ενα καινούριο λειτουργικό με ζωή μερικούς μήνες, τώρα άρχισε η Microsoft να παίρνει στα σοβαρά τα κινητά τηλέφωνα, πρίν τα είχε για αγγαρεία.Το θέμα είναι αν θα στηρίξουμε την όποια καλή προσπάθεια οποιασδήποτε εταιρίας ή αν θα κάνουμε το χατήρι του κάθε Instagram και της κάθε Linkedln που σνομπάρουνε ξεκάθαρα τα Windows επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα. Σου λένε ρε παιδί μου ξεκάθαρα, ξέρετε κάτι κύριοι; Δεν θέλω Windows, τα παίρνω απο την Google, τέλος. Λύσεις υπάρχουνε, το έχει αποδείξει ο Rudy Kuyn που οι εφαρμογές του είναι ΠΟΛΥ καλύτερες απο τις Original.. γι αυτό και του έκανε πρόταση και η Google να δουλέψει για πάρτη της, αλλά έφαγε άκυρο.

tolkien

Εγω απ την αλλη περιμενω να δω πως θα ειναι τα Windows 10 σε κινητο μηπως και γυρισω παλι σε Microsoft OS.
Δεν λεω ωραιο το android (εχω HTC One M8 και εμενα δεν λαγκαρει καθολου παντως) αλλα επειδη ειχα 920, 925 που μου αρεσαν αλλα ηταν τρομερα χαλια στο store τους απλα την εκανα.
Τωρα για μενα το θεμα δεν ειναι αν θα ειναι πολυ ωραια τα Windows 10 σε κινητα. Αντε να πουμε οτι θα ειναι τελεια ΑΛΛΑ το θεμα ειναι ΑΝ επιτελους οι στοκοι developers αποφασισουν να υποστηριξουν το νεο λειτουργικο που “σχεδον” το αγνοουν.

Makis

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φιλε εχω και στις δυο εφαρμογες τα notification: on. Δεν παιρνει τιποτε. Εχω κανει και τεστ με αλλους, μονο οταν ειμαι μεσα σ´ αυτα τα applications και στελνει καποιος, τοτε εχω ηχητικο, αν εχεις καμμια ιδεα πες μου ομως, ευχαριστώ…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

@ Makis Έχω το 925 και μόλις έκανα δοκιμή και στο viber και στο what’s up κατευθείαν μου ήρθαν οι ειδοποιήσεις. Φαντάζομαι ότι στις ρυθμίσεις έχεις επιλέξει ήχο για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά , ακόμα ότι έχεις τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών και αφού είπες ότι έχεις το 930 έχεις και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού. Εάν όλα αυτά είναι ok τότε δεν δικαιολογείται. Εγώ όταν πήρα το κινητό τον Αύγουστο μου έκανε κάτι τέτοια κόλπα (αργούσαν οι ειδοποιήσεις και αυτό όχι πάντα). Τώρα τα πάντα λειτουργούν πολύ καλά. Ακόμα και το Skype λειτουργεί όταν είναι κλειστή η εφαρμογή. Δηλαδή εάν με πάρει κάποιος και η εφαρμογή είναι κλειστή αυτό χτυπάει κανονικά. Η μόνη εφαρμογή που έχει μείνει αρκετά πίσω είναι του fb. Μια τελευταία λύση θα ήταν να απεγκαταστήσεις και μετά να εγκαταστήσεις τις συγκεκριμένες εφαρμογές . Και το πιο τελευταίο θα ήταν να κάνεις επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων αλλά αυτό χρειάζεται και χρόνο και υπομονή για να τα περάσεις όλα από την αρχή. Βέβαια το κινητό έχει μια ρύθμιση η οποία ρυθμίζεις το κινητό και τα επαναφέρει όλα όπως τα είχες πριν. Για δοκίμασε το messenger λειτουργεί κανονικά; ;; τα μηνύματα τα SMS λειτουργούν κανονικά; ;; και μετά βλέποντας και… Συνέχεια »

Αντώνης

Και εγώ χρήστης 925 είμαι και αντιμετωπίζω παρόμοια προβήματα που και που. Να μην μιλήσω για την αρχή που το είχα πρωτοπάρει…. Αν ερχόταν ποτέ ειδοποίηση στο viber έκανα πάρτι!
Τώρα ναι μεν έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ όλες αυτές οι εφαρμογές αλλά και πάλι κάποιες φορές, απλά αρνείται η συσκευή να στείλει ειδοποίηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να περιμένουμε. Σίγουρα με τον ερχομό των 10 όλα αυτά θα τελειώσουν.
Αν όχι, δόξα το θεό υπάρχουν ενναλαχτηκές! Και αυτό η microsoft το γνωρίζει πολύ καλά.

Makis

Κατάφερα και έστρωσα το whatsapp απο το notifications + actions. Το viber με τιποτε. Ουτε το Skype οπως τουλάχιστον το περιγράφεις. Επίσης άλλαξα region σε USA και μιλάμε το store μεταμορφώθηκε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

@Makis
Δεν ξέρω γιατί στο κάνει αυτό, εγώ ξαναδοκίμασα αυτό που σου είπα και σε σχέση και με το note 3 που έχω ήρθαν αμέσως οι ειδοποιήσεις όπως στο note. Για το Skype θα περιμένεις αρκετά μέχρι να σου έρθει η κλήση . Το ίδιο μου κάνει και το note. Με το region που άλλαξες έβαλες και cortana; ;;; Εγώ το κινητό το πήρα από skroutz και είναι προέλευσης Σουηδίας με πάροχο cosmote. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο κάτι τέτοιο βέβαια. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Makis

Την Cortana την είχα ξαναδουλέψει. Την έχω να κάθεται. Αλλά το store πραγματικά έγινε πολύ ενδιαφέρον.

Dimitris

Όπως μου έλεγε και ο καθηγητής των εικαστικών στο γυμνάσιο:
“Είναι ένα γοητευτικό σχέδιο”
Πάντος αν ισχύει τότε έφυγα κατευθείαν σε Windows. Καμία σχέση με το Android, κλάσης ανώτερο. Ένα μπράβο στην Microsoft αν και είμαι fun του Android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.