Windows 10 Mobile: Η Microsoft θα έχει τον έλεγχο των updates

Ένα από τα μεγάλα παράπονα των Android χρηστών είναι το πως έρχονται τα updates στις συσκευές τους και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν από παρόχους και κατασκευαστές. Γι αυτό υπάρχουν τα Nexus smartphones με stock Android και τα Google Play edition, για να έρχονται αμέσως οι αναβαθμίσεις.

Οπότε οι χρήστες δεν χρειάζεται να περιμένουν το πράσινο φως από τους παρόχους από τη στιγμή που κυκλοφορεί η Google την νέα έκδοση.

Αυτό θέλει να κάνει και η Microsoft με το Windows 10 Mobile, δηλαδή να έχει η ίδια τον έλεγχο των updates. Αυτή τη στιγμή οι πάροχοι έχουν τον τελευταίο λόγο για τα Windows Phone 8.1 updates που δίνονται στις συσκευές.

Σύμφωνα με το ZDNet το σχέδιο της Microsoft είναι όλες οι αναβαθμίσεις του Windows 10 Mobile, να δίνονται σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα. Οι πάροχοι θα λαμβάνουν τις νέες εκδόσεις για να τις δοκιμάσουν, αλλά όλη η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορη.

Παρά τα σχέδια της Microsoft, οι fans του Windows Phone έχουν κάθε λόγο να κρατούν τος επιφυλάξεις τους, καθώς και με Windows Phone 8 και με Windows Phone 8.1, η Microsoft είχε τονίσει ότι θα αναλάβει η ίδια τα updates, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Windows 10 Mobile: Η Microsoft θα έχει τον έλεγχο των updates, Windows 10 Mobile: Η Microsoft θα έχει τον έλεγχο των updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
maelko

Πολύ σωστό το συμπέρασμα του άρθρου. Εκεί που ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι….

Και ας μας πει κιόλας η κυρία Microsoft γιατί φαγώθηκε πριν από 5 χρόνια να καταργήσει τα Windows Mobile και τα μετονόμασε σε Windows Phone αναγκάζοντας πολλούς χρήστες που είχαν αξιολόγα κινητά με Windows Mobile 6.1 & 6.5 (που κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ καλύτερο λειτουργικό) και τώρα τα μετονομάζει πάλι σε Windows mobile;
Επίσης γιατί τους παραπάνω που τρέξανε να πάρουν πάλι αξιόλογα και πανάκριβα κινητά με Windows Phone 7.1 & 7.5 για να απολαύσουν την “καινούργια εμπειρεία χρήσης” δεν τους πήγε στα windows phone 8, αφήνοντάς τους πίσω με ένα κουτσουρεμένο windows phone 7.8 και μετά τους κατάργησε και το Skype (που είναι δικό της προϊόν) ενώ στo android 2.3 εξακολουθεί να το παρέχει δίνοντάς του ακόμα αναβαθμίσεις;

Αλλά δε βαριέσαι βρε αδερφέ… αφού έρχονται τώρα τα σούπερ ντούπερ Windows 10 mobile, μια καινούργια ημέρα ξημερώνει στον κόσμο των smartphones!!! (Δυστυχώς όχι και στα πορτοφόλια μας…)

nickos

@maelko αμα φίλε δε σε αντέχουν τα πορτοφόλια σ πανε αγόρασε iPhone η android. Με το πρωτο να αγοράζεις φύκια για μεταξοτες κορδέλες κ με το δεύτερο να κανεις αμάν να πάρεις αναβάθμιση κ σε κανα χρόνο να κολαει. Τα Lumia έχουν αλλά κατά αλλά σε θέματα update, υπερτίμησης που αναφέρεις ζεις σε άλλο κόσμο. Αυτά που είπε έγιναν στο παρελθόν. Αλλά έμειναν εκεί. Στο παρελθόν. Κ ήταν μια δυσκολίας της εταιρίας.

Makis

@ maelko +1

nikolasx

το οτι η Microsoft πλεον λανσαρει συσκευες μετα απο την Nokia και δινει σε οοοολα ομως τα Lumia με Windows 8 αναβαθμιση και στα windows 10 εμενα αυτο μου αρκει, υποστηριξη και με το παραπανω!

Darth

@maelko +1 το μονο που χρειαζόταν wm είναι redesign στο ui και καποιες σύγχρονες προσθικες (και προφανώς admin account lock με δυνατότητα unlock για τους developers και powers users κλπ που επιθυμούν……… κατά τα αλλα ταν ενα πλώρες pocket os, πολύ κοντά σε ενα desktop os……. καμία σχέση με τέρμα απλο και ελλιπέστατο wp

Πέτρος Π

“Παρά τα σχέδια της Microsoft, οι fans του Windows Phone έχουν κάθε λόγο να κρατούν τοις επιφυλάξεις τους, καθώς και με Windows Phone 8 και με Windows Phone 8.1, η Microsoft είχε τονίσει ότι θα αναλάβει η ίδια τα updates, κάτι που τελικά δεν έγινε.” – Ψέμααα….!!!

Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν τα σχετικά σχόλια σε κάθε άρθρο που έχει να κάνει με Windows Phones… Δηλαδή για κάποιο λόγο το techblog αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να θάβει κάθε άρθρο που έχει να κάνει με Windows, ακόμα και αναφέροντας ανακριβείς πληροφορίες??

Κώστας Βλαχάκης

Πέτρος Π , Που είναι το ψέμα; Αυτό εξήγησέ μας πρώτα και μετά αν θες πάρε πίσω το δικό σου σχόλιο.

maelko

@nickos Όταν λέω ότι δεν αντέχουν τα πορτοφόλια μας αναφέρομαι στο γεγονός ότι αγοράζουμε κινητά με windows και μετά από λίγο καιρό πρέπει να πάρουμε άλλο γιατί ξαφνικά πέρα ότι δεν μπορεί να αναβαθμιστεί δεν έχει ούτε τις βασικές λειτουργίες που έχουν έστω και τα απλά κινητά. Και αν θες να ξέρεις μου χαρίσανε πρόσφατα ένα Android με 2.3.6 και ένα είναι σαφώς ανώτερο σε δυνατότητες από πολλά Lumia που κυκλοφρούν στην αγορά.

@Πέτρος.. δε νομίζω ότι τo Techblog έχει θάψει το συγκεκριμμένο λειτουργικό από όσα έχω δει.. ίσα-ίσα που ο Κώστας Βλαχάκης έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια γι’αυτό σε θέματα σταθερότητας και ταχύτητας από την αρχή κιόλας της κυκλοφορίας του, βλ. παράδειγμα εδώ https://techblog.gr/mobile/htc-trophy-7-hands-on-2995/ φαίνεται ξεκάθαρα στην περιγραφή του άρθρου και στο βίντεο ότι δεν τα θάβει….

theomak

Την περασμένη εβδομάδα, η αδερφή μου αγόρασε από τον Κωτσόβολο ένα κινητό της Microsoft (δεν θυμάμαι το μοντέλο). Το κουτί της συσκευής ήταν κλειστό, με την ανάλογη ταινία ασφαλείας. Μόλις η αδερφή μου ενεργοποίησε την συσκευή και έκανε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, είπε να ανοίξει την εφαρμογή όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες. Η έκπληξη της ήταν μεγάλη, όταν στο άλμπουμ βρήκε αποθηκευμένες τέσσερις φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. <> της Microsoft ή κάτι άλλο;

theomak

* Ο δαίμονας του πληκτρολογίου μάλλον μου έφαγε την λέξη “προσφορά”.

Πέτρος Π

Το “ψέμα” είναι στο οτι η Microsoft δεν είχε ξανααναφέρει στο παρελθόν οτι θα αναλάβει η ίδια τα updates, ουσιαστικά τώρα το αναφέρει αυτό για πρώτη φορά με τα 10άρια… Και με σχόλια όπως το συγκεκριμένο αλλάζει η ουσία του άρθρου, και από ένα θετικό γεγονός είναι σαν να θέλετε να το μετατρέψετε σε αρνητικό… Και ειδικά όσον αφορά τα updates, είναι ανόητο να κατηγορεί κάποιος την Microsoft στην παρούσα φάση, οπου ακόμα και συσκευές τριετίας (βλ. 920, 820) θα πάρουν τα 10άρια…
Πριν από μερικές μέρες πάλι θυμάμαι που σε ένα άρθρο για ένα νέο low end windows phone, της LG νομίζω, γράφατε για χαρακτηριστικά “πενταετίας” επειδή είχε χαμηλή ανάλυση οθόνης…. Γιαυτό λέω οτι βλέπω ένα εχθρικό κλίμα για τα windows γενικά… Εντάξει εννοείται οτι μπορείτε μαζί με το άρθρο να κάνετε και το προσωπικό σας σχόλιο σαν συντάκτες, αλλά και εμείς σαν αναγνώστες μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας!

Στεφανος

Στοίχημα ότι όταν βγουν τα windows 11, οι συσκευές με 512 MB ram δεν θα τα πάρουν ενώ οι σημερινές συσκευές όπως 930, 535, 640 κα, θα τα πάρουν. Το 635 που έχω βγήκε την άνοιξη του 2014. Η Microsoft λέει ότι η κάθε WP συσκευή έχει εγγύηση 3 ετών. Σιγά μην περνει το 635 αναβαθμίσεις έως και το 2017. Δεν μπορεί να αντέξει με 512 tam κι άμα βγει νέα ελδοση όπως wp10 ή wp10.1. Εγώ αυτή την άποψη έχω. Πτι δεν θα περνούμε αναβαθμίσεις για τρία ολόκληρα χρόνια.

Genesis

Στεφανος

820,920,920,720 του 2012 και θα πάρουν τα 10. μιλάμε για 3 χρόνια τώρα

to 520 ,1020 και άλλα του 2013 συνεχίζουν και παίρνουν ακόμη.

Genesis

ένα λάθος ποιο πανό 620,820,920,720 ήθελα να γράψω.

Στεφανος

Μόνο που ήταν η εποχή των 512 Mb ram. Ξέχασε τις συσκευές x20. Οι x30 με 512 Mb ram δεν θα περνούν για τρία χρονια standard επειδή δεν θα μπορούν να αντέξουν τις επόμενες εκδόσεις πχ 10.1 ή 11.

Πέτρος Π

@ Κώστας Βλαχάκης : Κώστα εγώ έγραψα ποιο ακριβώς ήταν το “ψέμα” που εντόπισα στο άρθρο, αλλά απάντηση δεν πήρα! Απ’ο,τι φαίνεται μάλλον είχα δίκιο τελικά… Δεν το σχολίασα κακοπροαίρετα πάντως, απλά νομίζω οτι είναι ενοχλητικό να υπάρχουν στα άρθρα τέτοιες “υποκειμενικές” απόψεις, χωρίς να στηρίζονται κάπου… Δηλαδή κάπου χάνεται η αντικειμενικότητα, και ο αναγνώστης γίνεται καχύποπτος! Δεν λέω οτι το κάνετε επίτηδες, απλά νομίζω οτι χρειάζεται περισσότερο προσοχή και μέτρο σε παρόμοια θέματα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.